Nadat de trein ons heeft afgezet in Ulaanbaatar hebben we hebben welgeteld één hele dag in Mongolië en die willen we goed besteden.

Vanuit Ulaanbaatar kun je heel gemakkelijk naar Gorkhi-Terelj National park. De eigenaar van ons hostel regelt dat iemand ons komt ophalen en om 10 uur stappen we in zijn auto. Hij brengt ons eerst naar een plek van waaruit we tientallen treden naar boven klimmen. Vanuit dit punt heb je een geweldig uitzicht over de stad. Nu pas zien we hoe groot de stad daadwerkelijk is. De enorme flatgebouwen vormen een groot contrast met de prachtige bergachtige omgeving waarin Ulaanbaatar gelegen is.

mongolie terelj national park

Gorkhi-Terelj national park

Op weg naar het national park stoppen we even bij een 40 meter hoog standbeeld van Chinggis Khaan. Het standbeeld is zilver van kleur en doemt ineens op vanuit het niets. Ongeveer een half uur later rijden we het national park binnen. De omgeving is ontzettend mooi en ik kijk mijn ogen uit. Her en der verspreid staan de bekende Ger-tenten. Tegenover de grote bergen zijn het nog maar kleine, witte stipjes. Een bekende stop is Turtle rock; een aantal rotsen die zo op elkaar liggen dat ze samen de vorm van een schildpad hebben.

Arypala meditation retreat centre

De lunch wordt geserveerd in een Ger en we krijgen een kom dampende soep en twee warme pasteitjes met een vulling van vlees en ui voorgezet. Na de laatste hap nemen we afscheid en rijden we richting het Aryapala meditation retreat centre; een bijzonder mooi en rustgevende Boeddhistische tempel. Het is een flink stuk omhoog, maar we nemen de tijd om rustig naar boven te lopen. Vanuit hier kijk je uit over de bergen en het park en ik blijf even staan om te genieten van het prachtige uitzicht. Aan het einde van de middag zijn we doodop en in de auto terug naar Ulaanbaatar vallen we allebei in een diepe slaap. Mongolië is een prachtig land en deze korte stop heeft me ontzettend nieuwsgierig gemaakt naar meer. Voor nu; op naar China!

mongolie terelj national park

mongolie terelj national park

mongolie terelj np

mongolie terelj national park

mongolie terelj national park

mongolie terelj national park

mongolie terelj national park

mongolie terelj national park

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*