Alternatief, industrieel, Berlijns, hippe cafés en kunst; zo maar een paar woorden die bij me opkomen als ik aan het 798 Art District denk.

798 art district beijing

798 art district in Beijing

In het noordoosten van Beijing is op de plek van een oud industrieterrein een creatieve broedplaats ontstaan. In het 798 art district vindt je ontzettend veel kunstgalerijen, cafeetjes en winkels, gevestigd in fabriekspanden en oude gebouwen. Op onze eerste dag in Beijing verdwalen we in dit inspirerende terrein en het is veel groter dan ik in eerste instantie had verwacht. Hoewel veel galerijen gesloten zijn op maandag is er alsnog genoeg te zien en doen. We nemen plaats op één van de vele fijne terrasjes, shoppen hebbedingen in één van de vele leuke winkeltjes, gaan op zoek naar de tofste street art en bezoeken een van de galerijen die wél open zijn. Afgezien van de vele Chinese teksten die ik overal zie, zou ik bijna denken dat ik me in mijn favoriete stad Berlijn bevind.

Praktische informatie

Voor wie op zoek is naar een andere kant van Beijing, kan ik de 798 art zone van harte aanraden. Het adres is cnr Jiuxianqiao Lu & Jiuxianqiao Beilu; 酒仙桥路 en het ligt ten noordoosten van het centrum van Beijing. Je kunt er op meerdere manieren komen. Wij namen een Uber (taxi). Dit was goedkoop en we vonden het leuk om te kletsen met de chauffeur die honderduit vertelde over Beijing. Het openbaar vervoer is een goed alternatief. Je kunt buslijn 403 of 909 nemen, of met de metro (lijn 14) naar Jiangtai reizen, exit A. Omdat er veel verkeer op de weg kan zijn en wij vrij lang onderweg waren met de auto, adviseer ik om de metro te nemen.

798 art district beijing

798 art district beijing

798 art district beijing

798 art district beijing

Subscribe

Ontvang bericht als er een nieuwe post online staat

Ik ga ermee akkoord dat ik een e-mail ontvang als er een nieuwe post online staat. Een afmeldlink staat in ieder e-mail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*