Nadat we twee volle dagen behoorlijk wat meters te voet hebben afgelegd, geven we onze voeten wat rust. We gaan een fietstocht door de hutongs van Beijing maken!

Fietstocht Beijing

Aan de receptionist van het hotel waar we verblijven vragen we waar we twee fietsen kunnen huren. Hij geeft ons een korte routebeschrijving en we gaan op pad. Nadat we het na een half uur nog niet hebben kunnen vinden komen we op het slimme idee om in onze Lonely Planet te kijken. Niet ver bij ons vandaan blijkt Natooke Beijing te zitten, een bekende fietswinkel waar we ook fietsen kunnen huren. We maken vandaag een fietstocht door enkele hutongs van Beijing en fietsen ook langs de Lama temple, de Confucius temple, de Houhai lakes en de Drum and Bell Tower. Een hutong is een traditionele woonwijk en bestaat uit een wirwar van nauwe straatjes; erg gezellig!

Lama tempel

Misschien wel één van mijn hoogtepunten van Beijing: de Lama Tempel (of Yonghetempel). Het is een van de grootste en belangrijkste Tibetaanse boeddhistische kloosters ter wereld. Zodra we een stap binnen het complex zetten zie en voel ik al meteen dat het hier mooi en bijzonder is. We krijgen ieder een doosje wierook in onze handen gedrukt. Overal in het complex staan altaren waarin de wierookstokjes kunnen worden verbrand. Hoewel het buiten de tempel een drukte van jewelste is, is het hier heerlijk rustig. De verschillende gebouwen zijn in uitmuntende staat en door de vele details kijk je je ogen uit. De Lama Tempel is wat mij betreft een plek die je niet mag overslaan tijdens je bezoek aan Beijing.

beijing lama tempel

beijing lama tempel

beijing lama tempel

Drum and bell tower

Via de Houhai meren fietsen we naar de Drum and Bell Tower. Je kunt voor beide torens apart een kaart kopen, maar het handigst is om een combinatieticket te kopen. De Drum and Bell Tower torenen hoog boven de hutongs uit en zijn van een afstand goed te zien én te horen. Op het moment dat we boven in de Drum Tower aankomen is er een drumsessie bezig. Tientallen mannen slaan ritmisch op de vele trommels. Vanuit de toren heb je een prachtig uitzicht over de verschillende hutongs. De Bell Tower staat tegenover de Drum Tower en de 7 meter lange bel met een gewicht van meer dan 63 ton is de reden waarvoor je naar boven klimt.

Fietstocht door de hutons

Het allerleukst is het om op je gemak door de verschillende hutongs te fietsen en bij iedere leuke spot even te stoppen. De hutongs staan namelijk bol van de leuke cafeetjes en unieke winkeltjes. Na een paar dagen wandelen is het heerlijk om onze voeten rust te gunnen, maar om toch actief bezig te zijn. Het leven in de hutongs speelt zich vooral op straat af. Overal op straat komen (vooral oudere) mensen bijeen om spelletjes te doen. Het is heerlijk om ergens te gaan zitten en het dagelijkse leven te aanschouwen.

fietstocht beijing

fietstocht beijing

fietstocht beijing

fietstocht beijing

fietstocht beijing

fietstocht beijing

drum and bell tower

We slapen in het Nostalgia hotel, een fijn en schoon hotel vol oude details. Je vind hier bijvoorbeeld oude Chinese schoolboekjes, oude camera’s en ander leuks. Het hotel ligt middenin een hutong. Je loopt zo naar toffe plekjes om te eten en je staat in een mum van tijd voor de prachtige Lama tempel. Een aanrader wat mij betreft!

Ook leuk om te doen: bezoek de highlights van Beijing en struin rond op 798 Art District

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*