Barcelona vanuit een ander perspectief ontdekken? Ga dan mee op een street art tour tijdens je volgende bezoek. Ik was in februari in Barcelona en verkende met Mike van Street Style Tour het hippe El Born en Gothic. Deze tour start dagelijks om 14:00 bij de Arc d’Triomf. Daarnaast is er dagelijks een street art tour door El Raval die om 16:45 begint.

Street art tour door Mike

We zijn wat vroeg bij de Arc d’Triomf en wachten op een bankje in het zonnetje. Ik kijk naar de mensen die langs lopen en geniet van de warme zon op mijn gezicht. Even voor twee besluiten we naar het verzamelpunt te lopen. We zien nog niemand en vragen ons af of er nog wel iemand komt. Ineens staat er een vrolijke verschijning met lang haar en dito baard voor ons: dat moet Mike zijn. Er sluit nog een Duits koppel aan en we wachten nog even of er nog iemand komt, maar als dat uitblijft vertrekken we even na tweeën. Na nog geen 100 meter staan we stil en vertelt Mike honderduit over de vele graffiti, stencils en murals die we zien. Hij laat ons weten ook vooral naar boven en naar beneden te kijken. Ik zie ineens overal kleine stukjes street art die me anders niet zouden zijn opgevallen.

barcelona+streetstyle+tour

Kleine kunstwerkjes

leren we meer over de graffiti cultuur in Barcelona en het ontstaan daarvan. Mike organiseert deze tours nu zo’n vijf jaar en iedere dag kan weer anders zijn. Street art waar hij gister nog over vertelde kan vandaag al weer verdwenen zijn. Aan de andere kant zijn er ook kunstwerken die al jaren op de gevels en rolluiken zitten. Naast dat we veel verschillende soorten street art zien, komen we ook in de meest leuke en fotogenieke steegjes. Regelmatig raak ik achterop, omdat ik alles wil vastleggen. Na verloop van tijd ga je steeds meer stijlen en artiesten herkennen. Sommige kleine kunstwerkjes kom je door heel de stad tegen, en het is super leuk om er meer over te weten.

Base Elements Gallery

Tijdens de tour doen we ook Base Elements aan, een gallery waar veel werk van verschillende street artists hangt. Mijn hart gaat sneller kloppen van het werk van Francisco de Pájaro, wellicht beter bekend onder de naam Art is Trash. Eén van zijn werken zou ik later wel aan de muur willen hebben hangen. Voor nu moet ik het doen met zijn boek dat ik kocht en dat vol staat met zijn werk. De tour eindigt bij Plaça George Orwell, een pleintje vlakbij ons appartement en omgeven door leuke tentjes en cafeetjes waar je direct hongerig kunt aanvallen op smakelijke tapas. Wil je meer informatie over de street art tour? Neem dan een kijkje op de website.

street art tour barcelona

street art tour barcelona

street art tour barcelona

street art tour barcelona

street art tour barcelona

street art tour barcelona

street art tour barcelona

street art tour barcelona

street art tour barcelona

street art tour barcelona

street art tour barcelona

street art tour barcelona

street art tour barcelona

street art tour barcelona

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*