Barcelona is een heerlijke stad waarbij je strand en cultuur perfect kunt combineren. Er hangt een relaxte vibe, er zijn veel leuke barretjes en restaurantjes, er zijn veel interessante musea, bijzondere architectuur en oh.. had ik al gezegd dat je er goed kunt eten? In deze city guide mijn favoriete hotspots in Barcelona.

hotspots barcelona

Slapen

Inside Barcelona El Born
Ons fijne  appartement lag in de wijk El Born, een heerlijke wijk vol unieke winkeltjes en barretjes en gezellige, smalle straatjes. Het is een comfortabel en schoon appartement met een eigen badkamer, een prima bed en een keukentje.

Carrer de l’Esparteria 1, Barcelona

Casa Gracia Hostel
Superhip en trendy hostel in de wijk Gracia, gelegen aan de winkelstraat Passeig de Gràcia. Het interieur en de kamers zien er fantastisch uit.

Passeig de Gràcia 116, Barcelona

Eten en drinken

Taberna Mil Grito’s
Modern ingerichte zaak (baksteen meets hout) in hartje centrum waar de vriendelijke bediening Spaanse tapas met een moderne twist serveert. Erg leuk om een ronde rapas

Carrer Comtal 3, Barcelona

La Luna
Restaurant waar het helemaal niet erg is als je even aan de bar moet wachten voor een plekje. De barman entertaint je wel met zijn cocktail-shake-skills. Goed geprijsde tapas en kleine gerechten, waardoor je van alles kunt proeven en delen.

Carrer Abaixadors 10, Barcelona

Little Bacao
Zin in een goede burger? Ga dan zeker naar Little Bacao. Deze tent werd ons getipt door Mike, een Amerikaan die al een aantal jaar in Barcelona woont. En Amerikanen weten wel wat van goede burgers.. ;-)

Carrer de Colomines 2, Barcelona

Flax & Kale
Super trendy én super populair, dus wachtrijen gegarandeerd. Ga hier naartoe voor je dagelijkse shot vitamine en een gezonde, vegetarische lunch.

Carrer dels Tallers 74, Barcelona

Big Fish
Mooi ingericht visrestaurant in de toffe wijk El Born. De prijzen liggen redelijk hoog, maar het driegangen lunchmenu is zeer goed geprijsd (circa € 14,-).

Carrer Comercial 9, Barcelona

Doen

Casa milà/La Padrera
Eén van Gaudi’s bouwwerken met een wel heel bijzonder dakterras. Absoluut de moeite waard om naar binnen te gaan. Erg leuk om een kijkje te nemen in enkele kamers, maar zeker het dak is heel bijzonder, én het biedt ook nog eens een mooi uitzicht over de stad.

Provença 261-265, Barcelona

Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA)
De ligging in de wijk El Raval is fantastisch; op het plein voor het museum zie je jongeren de gaafste trucs uithalen op hun skateboard. Ook de architectuur van het museum is fantastisch. De collectie vond ik op ons moment van bezoek matig, maar om de drie à vier maanden is er een nieuwe tentoonstelling.

Plaça dels Àngels 1, Barcelona

Design museum
Geweldig museum voor iedereen die geïnteresseerd is in interieur, mode en grafisch design. Zo zie je onder andere de ontwikkeling van grafisch design door de decennia heen. De architectuur van het museum is schitterend en zeer fotogeniek.

Plaça de les Glòries Catalanes 37, Barcelona

Bunkers del Carmel
Het is een eindje uit de stad, maar het uitzicht vanaf de Bunkers del Carmel over Barcelona is geweldig. Het is een populaire hang-out waar (voornamelijk) jongeren graag een koud biertje drinken, terwijl ze met hun voeten over de rand bungelen. Neem bus 24 vanuit bijvoorbeeld Passeig de Gràcia richting Carmel en stap uit bij halte Doctor Bové-Gran Vista. Loop vervolgens omhoog richting de bunkers et voilà!

Street art tour
In Barcelona wemelt het van de gave street art. Meer hierover leren en toffe pieces en kunstwerken zien? Boek dan een street art walking tour via Barcelona streetstyle tour en ga op ontdekkingstocht.

hotspots barcelona

Bekijk ook: mijn favoriete wijkjes in Barcelona

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*