Sinds 30 december 2013 woon ik in Breda en de beslissing om daar te gaan wonen is één van mijn betere geweest. Wat een fijne en gezellige stad, vól leuke adressen. Benieuwd waar je de lekkerste broodjes eet? Of waar ik de lekkerste sapjes drink? Of waar je terecht kunt voor geweldige taartjes? Bekijk dan deze city guide van mijn hometown bomvol leuke adresjes.

breda guide

Slapen

Slapen in Breda doe je in Hotel Nassau. Punt. Dit bijzondere hotel is gevestigd in een oud kloostercomplex, en de styling klopt tot in de puntjes. In stijl dineren doe je in het bijbehorende restaurant ‘Liefdesgesticht’.

Eten & drinken

KAMU
Een geweldig leuke spot op de Boschstraat in Breda; fietszaak meets koffiespot meets werkplek. Verrukkelijke broodjes, taart en sapjes en goede koffie.

Boschstraat 31, Breda

In kannen & kruiken (IKEK)
In een leuk straatje waar je onder andere ook de Dille & Kamille en Sissy boy vindt: In kannen & kruiken. Gezellige zaak waar je echt het huiskamergevoel hebt. Het eten wordt met verse producten bereid. Aanrader: de lams-runder worstjes
met Turks brood, spicy worteldip, aioli en rucola.

Veemarktstraat 45, Breda

Inspire
Heerlijke (ijs)koffies en fantastische milkshakes (ananas!), maar ook goede broodjes en smakelijke worteltaart. Gezellig en sfeervol ingericht. Plof bijvoorbeeld neer op één van de banken of aan de grote tafel.

Veemarktstraat 4, Breda

Frezzo
Oké, een ijsje telt natuurlijk niet als lunch maar Frezzo kan niet ontbreken in deze lijst. Wat mij betreft vind je hier het lekkerste ijs van Breda. Neem wel even de tijd om te kiezen uit één van de vele smaken.

Nieuwe Ginnekenstraat 1, Breda

Bar Lucca
Heerlijk Italiaans eten in een hip en stijlvol restaurant. Super lekkere pizza’s en pasta, vergezeld van goede wijnen.

Van Coothplein 24, Breda

Popocatepetl
Zin in Mexicaans? Ga dan naar Popocatepetl, waar je heerlijke enchiladas, burrito’s en taco’s voorgeschoteld krijgt in een hysterisch en kleurrijk interieur.

Schoolstraat 2, Breda

Stilleven
Bij Stilleven kun je terecht voor verantwoordelijke lunches en overheerlijke homemade taarten. Vooral fijn als de zon schijnt, want dan kun je in de binnentuin zitten. Oh, en ze verkopen ook nog eens leuke accessoires voor in huis.

Ginnekenweg 26, Breda

Yirga
Yirga is een urban food and coffee bar; een super leuk zaakje gelegen in één van de leukste straatjes van Breda, de Sint Annastraat. Bij Yirga kun je terecht voor écht goede koffie en lekkere (kleine) gerechten. Alles is huisgemaakt, tot de ketchup aan toe.

Sint Annastraat 19c, Breda

PuiCk
PuiCk is zoals ze zeggen gericht op genieten en beleven; iets wat hier zeker lukt. Al schommelend op een schommel genieten van zoetigheden zoals brownies klinkt niet verkeerd, toch? Bijna alles wat je ziet (zoals de industriële meubels en lampen, de cactussen en planten) zijn te koop.

Veemarktstraat 56, Breda

puick breda

Beers & Barrels
Beers & Barrels is gevestigd in de oude brouwerij. Het 4 verdiepingen tellende pand is fantastisch ingericht, en vaak tot de nok toe gevuld. Hier moet je o.a. zijn voor sappige burgers, speciaalbier en perfecte nachos.

Ceresstraat 15, Breda

The Tiger Club
Sinds december 2017 geopend en nu al een hit. In dit mooie restaurant worden smaakvolle Aziatische gerechtjes geserveerd, ideaal om te delen. Pluspunt: zo kun je zoveel mogelijk van al het lekkers op de kaart proeven.

Sint Janstraat 4, Breda

Girasole
Girasole is wat mij betreft het beste Italiaanse restaurant van de stad. De pizza’s en pasta’s zijn gevaarlijk lekker. Vergeet niet om te reserveren, want spontaan binnenlopen is er (zeker in het weekend) niet bij.

Sophiastraat 14, Breda

Restaurant Zuyd
Eten bij Restaurant Zuyd is een waar feestje voor je smaakpupillen. Laat je verrassen en kies het verrassingsmenu, inclusief een bijbehorend wijnarrangement.

Ginnekenweg 35, Breda

Shoppen

De Nieuwe Winkel
De Nieuwe Winkel verhuurt ruimte aan creatieve ondernemers, met als resultaat dat je prachtige spullen onder één dak vindt. Toffe items voor in huis, mooie sieraden en prints zijn onder andere te vinden in De Nieuwe Winkel.

Tolbrugstraat 24, Breda

Noos 31
Super leuk winkeltje waar onder andere het hippe woonmerk HAY verkocht wordt. Van leuke frutsels voor in huis tot prachtige kleding. Moeilijk om Noos 31 te verlaten zonder iets te kopen.

Sint Janstraat 25, Breda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*