Voor mijn 27e verjaardag kreeg ik een fantastisch cadeau. Ik had al enkele keren laten vallen dat ik graag eens naar Andalusië zou gaan en dat had Ivo onthouden. Op mijn verjaardag stuurde hij me naar de slaapkamer, zodat hij ‘alle cadeaus’ kon verzamelen. Ik was dan ook verrast toen ik enkel en alleen een enveloppe op tafel zag liggen. Hierin zat een brief, waarin stond dat we zo’n 2 weken later naar Málaga zouden vliegen, om vanuit daar een week lang door het machtig mooie Andalusië te rijden. In dit artikel deel ik onze route.

granada

Dag 1: overnachting Antequera

’s Avonds laat komen we aan in Málaga. Op de luchthaven pikken we onze auto op en rijden we naar Antequera, een klein en slaperig stadje op ongeveer drie kwartier rijden. We droppen onze bagage in onze accommodatie en ploffen neer in een restaurant, waar we gulzig aanvallen op een heerlijke tapasschotel.

Onze accommodatie: hotel Coso Viejo

Dag 2: Antequera – Ronda

’s Ochtends vertrekken we na een simpel ontbijt naar Ronda, een charmant en oud stadje. Ronda staat onder andere bekend om het Plaza de Toros (arena) en de Puente Nuevo, de prachtige brug die het oude en nieuwe deel van de stad met elkaar verbindt. Ronda was voor mij één van de hoogtepunten van Andalusië.

Onze accommodatie: hotel Virgen de Los Reyes

Lees ook: Steile bergweggetjes en tapas in Sevilla

Dag 3: Ronda – Arcos de la Frontera – Sevilla

Vanuit Ronda rijden we naar Arcos de la Frontera; het grootste van de witte dorpen op Ronda na. Het oude centrum is gebouwd op een rots, en het uitzicht vanaf het oude centrum is prachtig. De smalle en nauwe straatjes maken het een gezellig en fotogeniek stadje. Voordat we naar Sevilla rijden maken we nog een korte tussenstop in Jerez de la Frontera. Omdat wij nog in de auto moeten stappen brengen we geen bezoek aan een bodega, maar dat is zeker een aanrader als je in Jerez, de stad van de sherry, bent. Aan het einde van de middag komen we aan in het bruisende Sevilla, één van de warmste steden van Europa.

Onze accommodatie: kamer in het appartement van Nina & Adriano (Airbnb)

andalusie

Dag 4: Sevilla

We spenderen de hele dag in Sevilla en slenteren door de verschillende wijken, eten tapas bij verschillende tentjes, struinen over de pleinen en winkelen her en der. Gezelligheid is er in ieder geval genoeg, want Sevilla staat bol van de leuke en hippe tentjes. Vooral de voormalig Joodse wijk Santa Cruz viel bij mij in de smaak: pittoreske steegjes, mooie kerken, sinaasappelbomen en sfeervolle pleintjes.

Dag 5: Sevilla – Córdoba

We stappen vroeg in de auto om naar Córdoba te rijden. Córdoba is een stad die geschiedenis ademt. De Romeinen heersten er, en in de Middeleeuwen was het een islamitisch kalifaat. Toen de stad weer onder christelijke heerschappij kwam werd er in de islamitische moskee een christelijke kerk gebouwd; de Mezquita. De Mezquita is dé trekpleister van Córdoba en staat, samen met het omringende centrum, op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Een bezoekje mag dus niet ontbreken.. ;)

Onze accommodatie: Hostal Maestre

Dag 6: Córdoba – Granada

We gaan met één doel naar Granada: het Alhambra. Het Alhambra stamt uit de tijd van de morgen en bestaat uit verschillende paleizen, torens en patio’s. De details zijn werkelijk prachtig en je kijkt er je ogen uit. Tip: reserveer vooraf alvast een kaartje. Zo loop je niet het risico dat je niet naar binnen kunt. Heb je langer de tijd in Granada? Dan kun je je bezoek eventueel combineren met een ski-trip, aangezien Granada aan de voet van de Sierra Nevada ligt.

Onze accommodatie: hotel Carlos V

Lees ook: De Mezquita, het Alhambra en ingedut Nerja

Dag 7: Granada – Nerja

Vanuit Granada rijden we in ongeveer een uur naar Nerja, zodat we ook iets van de kust kunnen zien. De route ernaartoe is prachtig. We rijden door enorme bergpartijen en groene heuvels. Nerja is niet erg spannend, maar het is fijn om even over het strand te wandelen en (heel cliché) op het balkon van Europa te staan.

Onze accommodatie: Hostal Plaza Cantarero

andalusie granada

andalusie granada

Dag 8: Nerja – Málaga

Slaperig Nerja was onze laatste stop in deze week vol hoogtepunten en bijzondere bezienswaardigheden. Vanuit Nerja rijden we in ongeveer 3 kwartier naar Málaga, vanwaar we weer naar huis vliegen.

In één week tijd hebben we ontzettend veel gezien, gedaan en gegeten. Andalusië is een bestemming die ik echt iedereen kan aanraden. Wij waren er half november en dat was eerlijk gezegd ideaal. De zon liet zich heel regelmatig zien en het was nergens heel erg druk. Behalve in het Alhambra dan… Ben je dus nog op zoek naar een last minute bestemming? Denk dan zeker een Andalusië. Een auto huur je in die periode voor minder dan € 50 (voor een week!) en ook vliegtickets kun je voor een mooie prijs scoren, bijvoorbeeld via Ryanair.

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*