Een aantal wijken in Barcelona hebben mijn hart gestolen. Wat hebben ze gemeen? De fijne sfeer die er hangt, de leuke cafeetjes, hippe eettentjes, unieke winkeltjes en fotogenieke straatjes..

El Born

Eén van mijn favoriete wijken is El Born. Ons appartementje lag ook in El Born en deze wijk barst van de leuke restaurantjes en cafeetjes. ‘s Avonds laat hoef je niet lang te zoeken naar een leuke plek om te genieten van wijn, tapas of ander goed voedsel.

In El Born vind je talloze designerwinkels, vintage shops en gezellige kroegjes. De prachtige middeleeuwse gebouwen gaan hand in hand met de kleurrijke street art die overal te zien is. Straatjes worden opgevrolijkt met gekleurde vlaggetjes en lichtjes en door de gezellige drukte voel je je in El Born nooit alleen.

barcelona+el+born

barcelona_008

El Raval

Eén van de leukste buurtjes wat mij betreft is El Raval; levendig, alternatief, hip en creatief. Veel culturen komen hier samen en je mag deze buurt dus gerust multiculti noemen. Veel leuke koffietentjes, street art, musea, soms wat rommelige steegjes. Erg levendig en druk is het bij het plein bij MACBA (museum voor moderne kunst), waar jongeren hun kunsten vertonen op hun skateboards.

el+raval+barcelona

barcelona_019

La Barceloneta

Een citytrip combineren met strand, heerlijk! Barcelona heeft het geluk aan de zee te liggen, en bij de wijk La Barceloneta beginnen de prachtige stranden aan de middellandse zee. Voorheen was La Barceloneta een vissersdorp; nu is het opgeslokt door het grote Barcelona. Toch heeft het haar eigen sfeer goed weten te behouden. De kleurrijke gevels zijn behangen met wapperende was die aan de waslijnen hangt, wat een erg leuk beeld geeft. De sfeer is vooral relaxed. Zie de zon ondergaan op het strand met een koud biertje of geniet van verse vis in een van de vele visrestaurantjes. Verser kan bijna niet.

barcelona_007

3 reacties

  1. Leuk! Ik ken alle wijken. In Barceloneta kwam ik begin jaren 90 al vaak (toen ik au pair was in Barcelona) en in Raval toen ik in Barcelona onderzoek deed voor mijn scriptie. Als ik van de Ramblas terug naar huis liep moest ik altijd dwars door Raval. Em El Born is de laatste jaren ook erg in opkomst ja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*