We stappen in een enorme lift, de liftdeuren gaan dicht en ineens gaat het licht uit. Boven ons beginnen gekleurde lampen te flitsen en ik voel dat we met een behoorlijke vaart omhoog zoeven. Ik heb het idee dat we in een attractie zijn gestapt, en stiekem is ‘Top of the Rock’ dat natuurlijk ook. Op verdieping 67 schuiven de liftdeuren open en kunnen we het adembenemende uitzicht vanaf het Rockefeller center in ons opnemen.

rockefeller+top+of+the+rock

Het is hoog. Heel hoog. Maar niet op een akelige manier. Het is ontzettend gaaf om op al die gebouwen en straten neer te kunnen kijken waar we diezelfde middag nog liepen. Het is helder weer, dus we kunnen kilometers ver kijken. Het Empire State Building is als het mooiste meisje van de klas en trekt alle aandacht naar zich toe. Maar ook het uitzicht aan de andere kant is fenomenaal. Nu pas zie ik hoe ontzettend groot Central Park is. Een enorme groene oase, midden in de urban jungle van New York. Het heeft iets magisch.

Praktische informatie

Ik wilde graag bij daglicht boven zijn, maar óók in het donker, als alle gebouwen verlicht zijn. We besloten daarom om een uur voor zonsondergang naar boven te gaan. Je mag naar binnen in een bepaald tijdslot, maar je mag zo lang boven blijven als je wil.

Wij kochten vooraf een kaartje online, zodat we zeker wisten dat we op het gewenste tijdstip naar boven konden. Boek wel niet te ver vooruit; check vooraf het weerbericht en reserveer kaarten voor als er mooi, helder weer voorspeld is. Het is ook mogelijk om een ticket te kopen zonder datum. Let er dan wel op dat je deze nog moet inwisselen bij de ticket office en dat er misschien geen plek meer is op het door jou gewenste tijdstip.

Ik kocht de kaarten via deze website en betaalde $ 32,- per stuk. Ook kun je combinatie-tickets kopen voor bijvoorbeeld ‘Top of the Rock’ en het MoMA. Je betaalt dan $ 45,- (in plaats van normaal $ 32,- voor Top of the Rock en $ 23,- voor MoMA).

top+of+the+rock+new+york

top+of+the+rock+new+york_001

top+of+the+rock+new+york_002

top+of+the+rock+new+york_004

top+of+the+rock+new+york_003

top+of+the+rock+new+york_006

top+of+the+rock+new+york_007

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*