New York is zo’n stad waar je altijd te weinig tijd hebt. Er is zo ontzettend veel te zien en te doen, dat je keuzes moet maken. In dit artikel deel ik mijn favoriete activiteiten voor een bezoek aan the city that never sleeps In de City guide vind je mijn favoriete adresjes in New York.

#1 Boek een street art tour door Brooklyn

Ik vind het altijd erg leuk om street art te spotten in een stad. Zeker weten dat je de mooiste werken ziet? Boek dan een street art tour door Brooklyn en laat je rondleiden door een echte kenner.

#2 Eet iets lekkers op Smorgasburg

Het East River State Park vormt ook het decor voor Smorgasburg, een open-air food market. Op zaterdag tussen 11:00 en 18:00 kun je op deze markt terecht voor tientallen lekkere hapjes en drankjes. Zoals het een food festival betaamt is het eten wat aan de prijs, maar soit, je bent toch al in New York. Ik at hier onder andere twee brownie-koeken met mint-ijs ertussen. En daar droom ik nog steeds een beetje van.

smorgasburg

#3 Bekijk New York vanaf Rockefeller center

Eén van mijn letterlijke hoogtepunten: de stad bekijken vanaf het dak van het Rockefeller center. De lift breng je in recordtijd naar de 67e verdieping. Vanuit de verschillende decks heb je een 360-graden view over deze fantastische stad. Tip: boek je kaartje vooraf zodat je zeker weet dat er plek is voor het gewenste tijdslot. Tip: reserveer een uur voor zonsondergang. Zo kun je de stad in het gouden uurtje zien én maak je het moment mee dat alle lichtjes uitgaan. Heel bijzonder!

#4 Vaar langs het Statue of Liberty

New York on a budget? Reis dan gratis mee op de ferry naar Staten Island. Tijdens het boottochtje dat ongeveer een half uur duurt kun je het Statue of Liberty goed bekijken. Op de terugweg heb je een fantastisch zicht op de skyline.

#5 Winkel bij leuke boetiekjes in SoHo

SoHo staat bekend om de leuke barretjes en boetiekjes en dat kan ik alleen maar beamen. Laat de grote ketens voor wat ze zijn en shop mooie spullen in één van de vele unieke winkeltjes.

#6 Bekijk de skyline vanaf Brooklyn

De skyline van New York, die blijft toch iets magisch hebben. Natuurlijk kun je hem bekijken vanaf het water (zie #4), maar vanuit Brooklyn is het zicht nóg beter. Scoor een drankje in Williamsburg, loop naar het East River State Park en neem plaats op een bankje, en geniet van het uitzicht op de tientallen wolkenkrabbers.

#7 Geniet van prachtige kunst in het MoMA

Als liefhebber van moderne kunst kon ik het MoMA niet overslaan. Het is één van de meest toonaangevende musea voor moderne kunst en stelde me niet teleur. In tegendeel zelfs. De collectie is enorm uitgebreid. Je ziet er o.a. werken van Van Gogh, Henri Matisse en Picasso. Ook de bijbehorende museumshop is een bezoekje meer dan waard. Tip: ga op tijd, want het kan er behoorlijk druk worden. Begin dan ook meteen op de 6e verdieping en werk dan naar beneden.

moma new york

#8 Snuffel naar hebbedingen op de DUMBO flea market

Gek op vlooienmarkten en antieke spullen? Snuffel dan op zondagen op de DUMBO flea market, een vlooienmarkt vlakbij de Brooklyn Bridge. Je vindt hier onder andere toffe meubels, kleding, boeken en andere hebbedingen.

#9 Wandel over de Brooklyn Bridge

Als je dan toch in de buurt bent, wandel dan meteen van Brooklyn naar Manhattan via de Brooklyn Bridge. Heerlijk cliché, maar zo leuk om te doen.

#10 Bestel een pizza bij Roberta’s

Volgens de verhalen heeft Roberta’s Bushwick op de kaart gezet. Voordat Roberta’s opende in Bushwick, was de wijk in Brooklyn zéker geen place to be, maar dat veranderde daarna snel. Je kunt leuk zitten in het hippe, en industrieel ingerichte restaurant, maar een pizza laten bezorgen in je appartement is eigenlijk net zo fijn.

#11 Laat je rondleiden door de Brooklyn Brewery

Regelmatig staat er in onze koelkast een biertje van de Brooklyn Brewery koud, gewoon te koop bij de Albert Heijn onder andere. Erg leuk om dan te zien waar en hoe dit bier gemaakt wordt. Wij boekten tickets voor een zogenaamde ‘small batch tour’, die van maandag t/m donderdag georganiseerd wordt. Deze tour kost $ 15 en voor die prijs proef je vier glazen en mag je je glas na afloop meenemen. Wel even goed inpakken voor in het vliegtuig… Kijk voor meer informatie over het bezoeken van de brouwerij op de website.

brooklyn brewery

#12 Bezoek een Yankees game

Iets meekrijgen van de echte Amerikaanse sportcultuur? Bezoek dan een match van de Yankees. Een wedstrijd duurt best lang, maar dan heb je ook genoeg tijd om een bak popcorn én een hotdog op te peuzelen. Bestel je tickets voor een goede prijs bij bijvoorbeeld Stubhub. Wij betaalden ongeveer € 10 dollar per ticket.

#13 Bekijk dinosaurus skeletten in het American Museum of Natural History

Het American Museum of Natural History is ontzettend groot en er is dus ook ontzettend veel te zien. Je ziet er bijvoorbeeld opgezette dieren en je leert er over de geschiedenis van de aarde. Vooral indrukwekkend is de dinosaurus collectie. Let op: de entreeprijs bij de ingang is een zogenaamde ‘suggested donation’. Dat betekent dat je mag betalen wat je het waard vindt.

#14 Picknick met donuts en ijskoffie

Zoek de lekkerste donuts uit, bestel een ijskoffie en vind een mooi plekje in de zon voor een gezellige picknick in één van de stadsparken.

#15 Wandel over de High Line

De High Line is een stadspark op het traject van een spoorweglijn die niet meer in gebruik is. De High Line begint op de hoek van Gansevoort en Washington Street in Chelsea en loopt 1,6 kilometer in noordelijke richting. Het is een erg leuk groen tussen de wolkenkrabbers en het voorbijrazende verkeer. Nu je toch in de buurt bent, wip dan ook even binnen bij de Chelsea Market. In deze oude koekjesfabriek vind je tegenwoordig allerlei restaurantjes en winkeltjes.

highline new york

#16 Grand Central Station

Grand Central Station is het hoofdtreinstation van New York. Je kunt je dus wel voorstellen dat het hier een drukke bedoening is. Het is een prachtig ontworpen station, dus zelfs als je geen trein hoeft te halen, is deze plek een bezoek waard.

grand central station nyc

Ben jij al eens in New York geweest? En wat zijn jouw favoriete activiteiten? 

8 reacties

  1. Altijd als ik iets lees, heb ik meteen zin om terug te gaan naar New York. Mooi lijstje. Mijn favoriete dingen om te zien/doen in New York zijn: The High Line, 9/11 Museum, Smorgasburg, door de stad slenteren, Top of the Rock, veel eten! Maar ik heb ook nog zoveel op mijn lijstje staan voor de volgende keer in New York.

  2. Jaaa, street art is zo tof! En wauw, New York lijkt me sowieso echt awesome. Zeker na het zien van zo’n lijst. Ik ben er nog nooit geweest, maar misschien wordt het daar toch eens tijd voor nu! :)

  3. Mooi en wat origineler lijstje zeg! Een food festival kan ik wel waarderen. Is het Smorgasburg food festival elke zaterdag? En High Line is ook een van mijn favorieten. In Den Bosch is de nieuw aangelegde Paleisbrug (en tevens ook park) daar naar geinspireerd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*