In november ’15 reisden we drie weken door Thailand en Cambodja. Een reis boordevol afwisseling; cultuur, natuur en mooie stranden. In dit artikel deel ik de route die we aflegden.

bangkok grand palace

2 nachten in Bangkok

Bangkok is het startpunt van onze reis. Na een lange vlucht komen we om 12 uur ‘s middags aan in het hectische Bangkok. Om een beetje op adem te komen relaxen we aan het heerlijke zwembad van het mooie Ad Lib hotel. ‘s Avonds verkennen we de omgeving en scoren we een heerlijk bordje nasi. De volgende dag verkennen we Bangkok per fiets. Een gids neemt ons mee en laat ons veel van het ‘echte’ Bangkok zien. Een ontzettend leuke manier om de stad echt te leren kennen.

Lees ook: 8 x doen in Bangkok

3 nachten in Nang Rong

Vanuit Bangkok vertrekken we naar het oosten, naar Nang Rong in de provincie Buri Ram. Eén van de redenen van een bezoek aan Thailand is het feit dat Ivo’s vader er sinds een jaar woont. We zijn erg benieuwd naar de plek waar hij woont en hoe hij daar leeft. We maken een Thaise bruiloft mee, ontdekken de prachtige tempels in de omgeving, waaronder het Phimai historical park en krijgen heuse autopech.

3 nachten in Siem Reap

Tijd om (voorlopig) afscheid te nemen van Thailand. We gaan de grens over bij Chong Chom, regelen aan Cambodjaanse zijde een lift en stappen zo’n 2,5 uur later uit in Siem Reap. Voor het laatste stukje verruilen we de auto voor een tuk tuk die ons afzet voor het prachtige Sarai Resort. De afgelopen nachten hebben we basic geslapen, dus het is heerlijk om een paar nachten in dit sprookje te verblijven. De accommodatie is gebouwd in Marokkaanse stijl en de bijbehorende spa en het zwembad zijn prachtig. Uiteraard zijn we in Siem Reap voor Angkor, het werelderfgoed waar veel ruïnes van oude tempels en steden uit de periode van het Khmerrijk te vinden zijn.

Benieuwd naar een impressie van de foto's die ik tijdens mijn reizen maak?
> Mijn mooiste reisfoto's bekijk je hier.

2 nachten in Battambang

Onze volgende stop in Cambodja is het plaatsje Battambang. Samen met Nicky gaan we op pad om het plattelandsleven in Cambodja te ontdekken. We maken onderweg enkele stops en zien onder andere hoe rijstnoedels gemaakt worden. In Battambang is verder niet heel veel te zien, dus bij minder tijd zou ik Battambang overslaan.

2 nachten in Phnom Penh

We eindigen onze reis in Cambodja in de hoofdstad Phnom Penh. Hier bezoeken we onder andere Choeung Ek (Killing Fields) en het Tuol Sleng Museum (Prison S21). Beide ontzettend indrukwekkend… Om de dag ietwat luchtig af te sluiten laten we ons afzetten bij de Central Market, waar je zeker weten kunt slagen voor leuke souvenirs. We slapen in het ultrahippe Tama Hotel in de Phnom Penh Tower.

5 nachten in Koh Chang

Tijd om de grens weer over te steken en voet te zetten op Thaise bodem. We zijn wel toe aan écht vakantie; even helemaal niks moeten. Koh Chang is behoorlijk groot, heuvelachtig en groen met hier en daar erg mooie strandjes. We slapen in het stijlvolle Nest Sense Resort, een pareltje aan het eind van Lonely Beach. Naast slapen, luieren, lezen, eten en muziek luisteren boeken we één dag een snorkeltrip naar de kleinere eilandjes in de omgeving.

Lees ook: Review Nest Sense resort op Koh Chang

2 nachten in Bangkok

Vanuit Koh Chang reizen we naar het eindpunt van de reis. Wederom spenderen we twee nachten in Bangkok. We bezoeken onder andere Wat Pho, de tempel van de liggende boeddha, en het prachtige Grand Palace. Die laatste bezienswaardigheid vraagt wel iets van ons geduld; de zonnestralen branden op onze huid en er zijn ontzettend veel toeristen. Plan je bezoek bij voorkeur in de ochtend of aan het einde van de middag. Houd daarbij wel rekening met de openingstijden. ‘s Avonds nemen we een duik in het infinity pool van het Eastin Grand Hotel Sathorn, met een waanzinnig uitzicht over de stad.

In drie weken tijd hebben we behoorlijk veel gezien. Wel ben ik nog erg nieuwsgierig naar het noorden van Thailand. Dat paste nu helaas niet in onze planning, maar wellicht een volgende keer…?

Bezocht jij Thailand en Cambodja al eens? En wat vond je het meest indrukwekkend?

angkor cambodja

bangkok grand palace

Pin it

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*