Wat te doen in Boston? Die vraag stel ik mezelf ook als we op Boston South Station staan. Mijn voorbereiding is nogal matig te noemen. Toch kom ik er al gauw achter dat er genoeg te doen is in Boston.

Boston_004

Boston_003

Loop de Freedom Trail

We laten ons op de eerste dag afzetten bij Boston Common, het oudste publieke park van Amerika. Dit is het startpunt van de Freedom Trail. De Freedom Trail is een 4 kilometer lange wandelroute die je langs belangrijkste bezienswaardigheden leidt. De route is gemakkelijk te volgen door de rode lijn op de trottoirs te volgen. Nou ja, gemakkelijk.. meerdere keren raakten wij de trail kwijt, omdat we ons gevoel volgden en ineens een paar straten verderop stonden. Door het volgen van de Freedom Trail kom je onder andere langs het Old State House, Faneuil Hall (marktgebouw), North End (het oudste deel van Boston), waar veel Italianen wonen gezien de vele Italiaanse restaurants en ijssalons, en de USS Constitution, het oudste oorlogsschip van de Amerikaanse marine.

Beklim het Bunker Hill Monument

De trail eindigt bij Bunker Hill, waar tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog de Slag om Bunker Hill plaatsvond in 1775. Het monument op Bunker Hill kun je beklimmen; de 294 traptreden leiden naar de top, vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de stad. Haal je (gratis) kaartje bij het Bunker Hill museum aan Monument Square en bereid je voor op een pittig klimmetje.

Boston_005

Boston_007

Boston_009

boston

boston

Dwaal door Beacon Hill

De mooiste wijk van Boston is toch wel Beacon Hill, dat gebouwd is op de gelijknamige heuvel. De prachtige statige panden, de steile straatjes en de unieke winkeltjes maken dit wat mij betreft de leukste wijk in Boston, vol historie. Ook in deze wijk vind je meerdere filialen van Starbucks, maar ze gaan geheel op in hun omgeving. Geen schreeuwerig uithangbord, maar een verfijnde uitstraling die geheel bij Beacon Hill past.

Boston_014

Boston_013

Boston_010

boston-2

boston-3

Boston_008

Shop till you drop

De meest sfeervolle shopping straat van Boston is Newbury Street. Je vindt hier bijvoorbeeld een Levi’s, een Forever 21 en een Zara, maar ook high end stores zoals Chanel en Valentino. De mooie panden geven de straat zijn deftige uitstraling. Vergeet niet om een ijsje te scoren bij de Ben&Jerry’s winkel, waar je kunt kiezen uit bakken vol met de lekkerste ijssmaken (cookie dough for the win!).

Ook zijn er in Boston meerdere shoppingmalls te vinden die de moeite waard zijn. De leukste zijn wat mij betreft Faneuil Hall Marketplace en Prudential Center. Bij die laatste ligt ook een Cheesecake Factory, waar je kunt kiezen uit de meest fantastische cheesecakes. Na het eten van een flinke burger lukte het ons niet om één stuk Red Velvet cheesecake op te krijgen. Geen probleem; ze doen het graag in een bakje voor je, zodat je het mee kunt nemen.

Boston, wel of geen aanrader?

Hoewel we twee leuke dagen in Boston hebben gehad, weet ik nog altijd niet goed wat ik moet antwoorden als mensen vragen wat ik ervan vond. “Compleet anders dan New York” zeg ik dan maar, en dat zegt eigenlijk niet niks. Het is een leuke stad om doorheen te slenteren en je kunt er leuk shoppen, maar dat is het dan ook. Ik kan er niet echt een stempel op drukken, maar echt enorme indruk heeft Boston niet gemaakt. En dat hoeft ook niet altijd. Het was prima zo.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*