Williamsburg is één van de hotste wijken van New York. In de jaren ’90 was er nog veel criminaliteit in de wijk. Een plek die je liever oversloeg, ook als inwoner van Manhattan. In de jaren erna heeft Williamsburg zich razendsnel ontwikkeld tot een van de meest aantrekkelijke wijken van New York, mede door de lage huren destijds. Die tijd is inmiddels voorbij; de huren rijzen er de pan uit en ook de trendy hotels hebben hun weg naar Williamsburg gevonden. In het Wythe Hotel, gelegen in een oud fabriekspand, slaap je bijvoorbeeld in een stapelbed vanaf een paar honderd dollar per nacht. In een prachtig gestyled hotel met een fantastisch uitzicht op Manhattan, dat dan weer wel.

In de wijk vind je veel kunstgaleries, unieke winkeltjes, gezellige cafeetjes, hippe koffiebarretjes en toffe street art. De perfecte ingrediënten voor een place-to-be. Van onze vijf dagen in New York besloten we één dag uit te trekken om deze wijk in Brooklyn te leren kennen. Onze verwachtingen waren hooggespannen. Is dat terecht?

nyc williamsburg

Williamsburg, terecht zo populair of niet?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wat mij betreft niet. Ja, Williamsburg is zeker een leuke en fotogenieke wijk waar je gemakkelijk een paar dagen kunt doorbrengen, maar het ligt er wat mij betreft net iets te dik bovenop allemaal. Het is misschien wel iets té hip, gemaakt en cool naar mijn smaak. Ik moest tijdens onze wandeling door Williamsburg regelmatig aan Berlijn denken, mijn allerlievelingsstad. Ook daar heb je dat rauwe uiterlijk, die oude panden, ontelbaar veel leuke koffietentjes en muren die versierd zijn met gave murals en graffiti. Maar in Berlijn hangt niet die typische hipster vibe. Het is er ongedwongen, gezellig en relaxed. Ach, er kan nu eenmaal niet zoveel op tegen Berlijn, concludeerde ook Marjolein van Berlijnblog in haar New York vs. Berlijn post.

Welke wijken in New York dan wél aan mijn verwachtingen voldeden lees je binnenkort in mijn New York city guide, inclusief fijne adresjes en tips.

Wat te doen in Williamsburg?

Wil je Williamsburg met eigen ogen ontdekken en je eigen conclusie trekken? Dan geef ik je graag een aantal tips voor deze wijk in Brooklyn.

 • Scoor lekkere happen en dranken op Smorgasburg
 • Neus in vintage winkels naar mooie spullen voor in huis, bijvoorbeeld bij Junk op Driggs Av.
 • Bezoek de Brooklyn Brewery en proef een aantal lekkere biertjes
 • Slenter over Bedford Avenue en shop bij de vele unieke winkeltjes
 • Picknick met uitzicht op de skyline in het East River Park
 • Drink goede koffie bij Toby’s Estate Coffee
 • Wandel of fiets over de fotogenieke Williamsburg Bridge, die verbonden is met de Lower East Side in Manhattan
 • Maak een wandeling door de wijk en speur naar mooie street art
 • Neem plaats aan een tafeltje bij Egg voor een super smakelijke lunch
 • Loop binnen bij Artists & Fleas, waar creatievelingen hun mooie waar verkopen

nyc shelter williamsburg

ice+coffee+in+williamsburg

nyc williamsburg

nyc williamsburg

Vragen, opmerkingen of toevoegingen? Laat dan een reactie achter. Op de hoogte blijven van nieuwe updates en avonturen? Volg me dan op facebooktwitterbloglovin en instagram.

2 reacties

 1. Ik moet nog eens (over) denken wat ik vond van deze wijk… Ja, heel tof.. maar voel wat jij inderdaad ook beschrijft. Grappig van Berlijn, is ook mijn favo! Prachtige foto’s heb je hier wel gemaakt zeg, wauw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*