Ik kan wel zeggen dat Utrecht één van mijn favoriete steden in Nederland is. De gemoedelijke sfeer die er hangt, de mooie grachtjes, de toffe winkeltjes waar producten van jonge ontwerpers worden verkocht, de leuke koffiebarretjes en fijne lunch-spots; ik hou ervan. Ook vandaag was ik er weer te vinden voor een lunchafspraak met een vriendin en ik genoot van de zon en de bruisende stad. Tijd om mijn favoriete adresjes in de Domstad te delen.

stach utrecht

All the luck in the world
All the luck in the world is een ontzettend lief en klein winkeltje in de Zadelstraat. Op zoek naar bijzondere en fijne sieraden? Mooie kaarten of masking tapes? Bijzondere, leren tasjes? Of gewoon een leuk cadeautje? Dan moet je bij All the luck in the world zijn.

All the luck in the world, Zadelstraat 15

Keck & Lisa
Keck & Lisa ligt al jarenlang in de binnenstad van Utrecht, en hopelijk blijven ze er nog heel lang zitten. Zo ongeveer álles in dit winkeltje is leuk. Van multifunctionele moleskine boekjes tot kaartjes en van goed ontworpen interieur items tot hip servies. Erg moeilijk om deze winkel te verlaten zonder dat er iets aan je handen blijft plakken…

Keck & Lisa, Zadelstraat 38

SLA
Gezond lunchen kun je op genoeg plekken in Utrecht; SLA is er daar zeker één van. SLA is een biologische saladebar; de mensen achter SLA willen je laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Uiteraard kun je iets smakelijks kiezen van de menukaart, maar je kunt er ook je eigen salade samenstellen.

SLA, Voorstraat 52

STACH
STACH food verovert na Amsterdam ook Utrecht, met inmiddels drie locaties op de teller. Je kunt er terecht voor lekkere ontbijtjes, broodjes, kleine salades, soepen, gezonde snacks én heerlijke chocolade. En zag ik daar nu XXL macarons in de etalage liggen..?

STACH, Choorstraat 42

Het Gegeven Paard
Het Gegeven Paard is te vinden in muziekpaleis TivoliVredenburg, vlakbij het Centraal Station. Het lichte en ruim opgezette café is een ideale spot voor een drankje, zoete lekkernijen of een goede hap, maar je kunt er ook terecht met je laptop om even te werken. En als je je laptop dichtklapt, bestel je een goede cocktail of bezoek je een concert. Kijk hier voor de agenda.

Het Gegeven Paard, Vredenburgkade 11

Stan&CO
Stan&CO is een fijne plek in het centrum van Utrecht om te lunchen, borrelen en dineren. Ook zeker niet verkeerd voor koffie en een stukje taart. Het donkere, maar gezellige en hippe interieur geeft een huiselijk gevoel. Het stijlvolle personeel, gekleed in overhemden met bretels, maakt het plaatje af.

Stan&CO, Ganzenmarkt 16a

PUHA
In de leuke Voorstraat is PUHA gevestigd. PUHA verkoopt allerlei producten van meer dan 50 jonge ontwerpers zoals studioRUIG en Renske Versluijs. Hier koop je onder andere bijzondere illustraties, tassen van soepel leer, kleding, sieraden en mooie boekjes.

PUHA, Voorstraat 48

Het Kaufhaus
Heb je een neusje voor vintage? Slaag je altijd in tweedehandswinkels en op kringloopmarkten? Dan moet je zeker naar Het Kaufhaus. Een hippe winkel waar o.a. tweedehands kleding wordt verkocht.

Het Kaufhaus, Achter Clarenburg 42

utrecht-2

utrecht-1

utrecht

Wat zijn jouw favoriete adressen in Utrecht?

Niks missen?

Vul je e-mailadres in en ontvang bericht bij een nieuw artikel. Je kunt je altijd gemakkelijk afmelden.

9 reacties

 1. Het is alweer een hele tijd geleden dat ik in Utrecht ben geweest, maar ik vind het een heerlijke stad. Leuke tips geef je, ik denk dat ik snel weer eens die kant op moet/wil! ;-)

 2. Voor iedere gelegenheid een andere hotspot. Enkele van mijn favorieten:

  IJsjes eten bij Roberto.
  Burgers bij Meneer Smakers.
  Spaghetteria voor lekkere pasta’s.
  WT Urban voor een gaaf uitzicht over Utrecht.

 3. Jaaa, leuk! Stan & Co vind ik zelf ook een hele fijne plek om te zitten. Blackbird vind ik ook wel wat hebben (klein, maar fijn) en in mijn oude wijk heb je Koffie & Ik. Heerlijk om te werken of om gewoon koffie te drinken of te lunchen als je eens buiten het centrum wilt/moet zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*