Verblijven in het 25 hours hotel Bikini Berlin is een natte droom voor iedere designliefhebber. Het hotel puilt uit van de designklassiekers en de styling klopt tot in de puntjes. In dit artikel vertel ik je meer over deze fantastische plek in Berlijn. Al spreken de foto’s misschien wel voor zich…

25hours hotel bikini berlin

Dit toffe bakkie kom je tegen als je naar de Monkey Bar of het NENI restaurant gaat.

25hours Hotel Bikini Berlin

Het hotel opende in 2014 haar deuren. Niet in de hippe wijken Friedrichshain, Kreuzberg of Prenzlauerberg, maar midden in Berlijn, naast de Berlijnse Zoo. Een bewuste keuze van eigenaar/CEO Christoph Hoffman, die het net even anders wilde en zich niet net als vele anderen wilde vestigen in eerder genoemde wijken. Een centrale en goed bereikbare locatie moest het worden, en dat is goed gelukt. Je kunt vanuit het naastgelegen station Zoologischer Garten meerdere metrolijnen nemen, en ook loop je zo naar het dichtbijgelegen station Kurfürstendamm, vanwaar je weer op andere lijnen kunt stappen. Vanuit het hotel zit je met het openbaar vervoer dus zo in alle uithoeken van Berlijn, maar nog leuker is het om op de fiets te stappen. En laat je die nu gratis kunnen huren bij het hotel. Reserveren is niet mogelijk, maar er zijn meer dan genoeg fietsen te huur. Het huren van een mini behoort ook tot de mogelijkheden, al betwijfel ik of dat een heel goed idee is.

Designer Werner Aisslinger is samen met zijn team het brein achter het design van het hotel. Alles klopt tot in detail. Van de fantastische kamers tot de heerlijke lounge en van de stijlvolle toiletten tot het prachtige en lichte restaurant. Het NENI restaurant, waar ook het ontbijt geserveerd wordt, en de Monkey bar, met uitzicht op de apen in de Berlijnse Zoo, liggen beide op de 10e verdieping. Hierdoor heb je een goed uitzicht over de stad, op onder andere de dierentuin en de Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche, of de ‘halve kerk’ zoals ik hem noem.

Het hotel beschikt over 49 kamers, een groot dakterras, een sauna (met uitzicht op de Zoo) en een grote lounge met comfortabele bankjes en stoelen. In de newscorner kun je onder het genot van Fritz Kola’s en lekkers uit de woodfire bakery een boekje lezen of gezellig bijkletsen. Of slaap je roes uit in één van de hangmatten.

25hours hotel bikini berlin

25hours hotel bikini berlin

25hours hotel bikini berlin

25hours hotel bikini berlin

25hours hotel bikini berlin

25hours hotel bikini berlin

25hours hotel bikini berlin

25hours hotel bikini berlin

25hours hotel bikini berlin

25hours hotel bikini berlin

25hours hotel bikini berlin

25hours hotel bikini berlin

25hours hotel bikini berlin

De kamer

Onze kamer voelt niet als een standaard hotelkamer, maar als een slaapkamer die we zelf hadden kunnen inrichten; bij wijze van spreken dan. De diepblauwe kleur op de muur, de koperen platen achter het bed, de kleurrijke sprei; alles bij elkaar ziet het er geweldig uit. Het dikke en zachte, donzen dekbed en de dikke kussens roepen me om in bed neer te ploffen. Het enige minpuntje: het zijn twee aparte dekbedden. Ook de inloopdouche (met regendouche) overtreft mijn verwachtingen. Voor ons geen uitzicht op de Zoo, maar het uitzicht aan de andere kant van het hotel is ook niet verkeerd. En wie kijkt er nu naar buiten vanuit je hotelkamer als je in Berlijn bent?! Ook zoiets handigs: je kunt je favoriete tunes op je telefoon via bluetooth afspelen op het kleine, maar krachtige speakertje. Je kunt deze loskoppelen en meenemen naar buiten, zodat je ook bijvoorbeeld muziek kunt luisteren in het park.

25hours hotel bikini berlin

25hours hotel bikini berlin

25hours hotel bikini berlin

25hours hotel bikini berlin

25hours hotel bikini berlin

25hours hotel bikini berlin

25hours hotel bikini berlin

25hours hotel bikini berlin

25hours hotel bikini berlin

Het ontbijt

Het ontbijt is één van de dingen waar ik het meest naar uitkijk als ik in een hotel slaap. Normaal gesproken lunchen we altijd bij één van de vele goede ontbijtspots in Berlijn, maar het is ook wel eens fijn om ‘s ochtends rechtstreeks vanuit je bed naar het restaurant te wandelen. Omdat ik bewust op mijn eten let laat ik de croissants, zoetigheden, curryworst en bacon aan me voorbij gaan, maar gelukkig zijn er genoeg gezonde opties. Meerdere soorten yoghurt, vers fruit, muesli, zaden en pitten, sapjes, zalm en ander lekkers bijvoorbeeld. Ook kun je aan de chefs vragen om een spiegeleitje voor je te bakken; iets waar ik gretig gebruik van heb gemaakt.

Het ontbijt wordt geserveerd in het NENI restaurant, waar je natuurlijk ook terechtkunt als niet-hotelgast. Op het menu staan gerechtjes met Marokkaanse, Spaanse en Perzische invloeden. Het menu kun je vinden op de website.

Bereikbaarheid, contact en prijzen

Het hotel ligt naast de concept mall Bikini Berlin (zie ook mijn city guide), aan de Budapester Strasse 40. Wij parkeerden onze auto bij S-Bahn station Nikolassee en zoefden met de S-Bahn in een kwartiertje naar station Zoologischer Garten. Op deze manier hoef je niet met je auto de stad in en ben je zo snel mogelijk op je bestemming. Reserveren kan via de website van 25hours of telefonisch via +49 30 12 02 21 25 5. Een tweepersoonskamer boek je vanaf zo’n € 150 per nacht.

Vragen, opmerkingen of toevoegingen? Laat dan een reactie achter. Op de hoogte blijven van nieuwe updates en avonturen? Volg me dan op facebooktwitterbloglovin en instagram.

12 reacties

  1. Jaaa, ik ben dol op de 25H keten. Zulke mooie hotels! Ik heb zelf in Hamburg bij 25H geslapen, maar over Berlijn hoor ik ook veel goede dingen. Mooie foto’s heb je gemaakt!

  2. Prachtige foto’s Eva! Stiekem zou ik hier ook wel eens willen slapen. En hoe cool is het dat de tegeltjes bij de receptie exact dezelfde vorm en kleur turquoise hebben als station Alexanderplatz (en Gesundbrunnen). Klopt gewoon tot in het detail hier <3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*