Het Michelberger hotel in Berlijn is een hotel dat ik al tijden wilde bezoeken. Tijdens mijn bezoek aan Berlijn in augustus ’15 kwam het er eindelijk van. En zoals ik al verwachtte bleek het hotel echt een schot in de roos. Ik noemde het hotel al in mijn Berlijn guide, maar in dit artikel besteed ik er meer aandacht aan.

michelberger hotel berlijn

michelberger hotel berlijn

De locatie

Het hotel ligt in het stadsdeel Friedrichshain, een van mijn favoriete stukjes Berlijn. Friedrichshain staat bekend om de relaxte en creatieve sfeer die er hangt. Wat dat betreft past het Michelberger Hotel perfect in deze omgeving. Het hotel opende in 2009 en is sindsdien een regelrechte hit. Vanuit het hotel sta je zo op het alternatieve en culturele RAW-Gelände, een oud fabrieksterrein waar o.a. regelmatig toffe feestjes, markten en evenementen worden gehouden. Ook sta je vanuit je hotelkamer zo bij de East Side Gallery en loop je gemakkelijk naar Boxhagener Platz, een van de leukste pleintjes in Berlijn. Een 10+ voor de locatie dus.

michelberger hotel

michelberger hotel

michelberger hotel

Het interieur

Zodra ik het hotel, gevestigd in een oude fabriek, binnenloop voel ik me thuis. Grote loungebanken, stapels boeken, veel beton en hout, grappige interieur-items en heel belangrijk: spontaan en vriendelijk personeel. De stijl van het interieur zou ik omschrijven als industrieel meets bohemian. Veel meubels zijn zelfgemaakt, andere stukken zijn bij elkaar gesprokkeld op vlooienmarkten. Als je de receptie voorbij loopt sta je ineens op de binnenplaats, waar je ontzettend leuk kunt zitten en gemakkelijk lange zomeravonden kunt doorbrengen. Vlaggetjes, lichtslingers en een uitgebreide collectie gekleurde brievenbussen maken de sfeer. Het hotel is ontworpen/ingericht door Werner Aisslinger, een ontwerper uit Berlijn. Hij is er samen met zijn team goed in geslaagd om mensen het gevoel te geven dat ze thuis bij vrienden slapen, in plaats van in een hotel.

De kamers

Net als de lounge en de bar zien ook de kamers er fantastisch uit. Je kunt er kiezen uit verschillende kamers: Cosy, Loft, Luxus, Hideout, Band en The Big One. Cosy is behoorlijk klein, maar beschikt wel over een kingsize-bed en een goede douche. Ik sliep zelf in de Loft, een superfijne kamer met een heerlijk bed (dat te bereiken is met een trapje),  een mooie, minimalistische badkamer (alleen een douche) en een daybed waar je lekker even kunt bijkomen. Loft biedt net wat meer ruimte dan Cosy, dus dat is erg fijn. Het enige nadeel? Dat ligt misschien meer aan mijzelf, maar ik stootte meerdere keren mijn knieën aan het trapje als ik het bed in wilde klimmen. De andere kamers zijn fors groter en hebben meer te bieden. Zo bevat de Hideout bijvoorbeeld een keukentje, een bad, regendouche en sauna. Erg vervelend… ;-)

Het restaurant

Het Michelberger restaurant is fantastisch. Ook in het restaurant is het interieur om door een ringetje te halen, maar het gaat natuurlijk vooral om het eten. De chefs werken met biologische en lokale producten en er zijn veel opties voor vegans en vegetariërs. Ik schoof aan voor de lunch, die tussen 12:00 en 14:30 geserveerd wordt. Het lunchmenu wisselt wekelijks, waardoor er veel met seizoengebonden producten kan worden gewerkt. Ik koos voor een gerecht met pittige kip, rijst en bonen. Klinkt erg simpel, maar het smaakte fantastisch en verfijnd. Het lunchmenu vind je op de website. Prijzen liggen tussen de € 8,- tot € 12,-. Wil je verzekerd zijn van een tafel? Dan kun je ook reserveren.

Praktische informatie

Het Michelberger Hotel ligt aan de Warschauer Str. 39-40. Tram 10 stopt er voor de deur en ook het S+U-Bahn station (Warschauer str.) ligt dichtbij. Voor meer informatie kun je terecht op de website van het Michelberger. Boeken kun je direct doen via de website van het hotel zelf of via Booking.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*