In april maakten we een roadtrip door Ierland. Onder andere Dublin, de Wicklow Mountains, de Cliffs of Moher, The Burren en Connemara staan op onze wensenlijst. Hoe kunnen we al deze plekken bezoeken? Bekijk de route die wij aflegden.

connemara ierland

1 nacht in ‘Meeting of the Waters’ – Wicklow Mountains

Na aankomst op Dublin rijden we direct door naar de Wicklow Mountains. We parkeren onze auto bij het bezoekerscentrum en maken vanuit daar een wandeling in het prachtige, groene gebied. Via verlaten kronkelige wegen komen we ’s avonds aan in ‘Meeting of the Waters’, waar we die nacht zullen slapen. Bij dit dorpje komen the Avonmore en Avonbeg rivier samen, waarna ze samen de Avoca rivier vormen. Het landhuis waar we verblijven ligt midden in de natuur; vanuit onze kamer kijken we uit op het water en grazende schapen.

Geslapen in pension Ashton House in Meeting of the Waters, Avoca (€ 70,- per nacht)

1 nacht in Limerick – Cliffs of Moher & The Burren

Er staat een behoorlijke rit op het programma. Aan het einde van de middag bezoeken we de Cliffs of Moher. Dat betekent dat we Ierland moeten doorkruisen, omdat we voor de ‘Cliffs of Moher’ aan de westkust moeten zijn. We slapen die avond in Limerick. Achteraf niet erg handig, aangezien het vanuit de Cliffs of Moher een dik uur rijden is en we de volgende dag weer in de buurt van de kliffen moeten zijn. Tip: slaap in Doolin, een leuk dorpje op ongeveer een kwartiertje rijden vanuit de Cliffs of Moher. Vanuit Doolin kun je vervolgens heel gemakkelijk het gebied The Burren ontdekken.

Geslapen in hotel Maldron in Limerick (€ 58,65 per nacht)

cliffs of moher ierland

Ik schreef eerder over het bezoeken van de Cliffs of Moher.

2 nachten in Clifden – Connemara

’s Avonds moeten we in Clifden zijn, in Connemara, maar niet voordat we The Burren en de westkust hebben bezocht. The Burren is een zogenaamd karstlandschap en ziet er magisch uit. De wegen kronkelen over de heuvels, en het ene uitzicht is nog schitterender dan het ander. De kustweg langs de Atlantische oceaan is ook een pareltje. Vergeet niet af en toe de auto even langs de kant te zetten… Aan het einde van de middag rijden we via Galway naar Clifden, in Connemara. Vanaf het plaatsje Maam Cross wordt je getrakteerd op wereldse uitzichten. Hoge bergtoppen, schitterende meertjes, velden vol gele bloemen en uitgestrekte weides.. Onze accommodatie ligt in de heuvels aan een meertje, op 3 kilometer van de gezellige pubs en restaurants in Clifden. Zeker doen: een hike naar de top van Diamond Hill en rijd (een deel van) de Wild Atlantic Way. Zo mooi!

Geslapen in Waterfront Rest b&b in Clifden (€ 65,- per nacht)

Lees ook mijn verhaal over de wandeling naar de top van Diamond Hill.

2 nachten in Dublin

Nadat we de afgelopen twee dagen Connemara hebben verkend, zetten we koers richting het beginpunt van deze roadtrip: Dublin. Na de rust van de afgelopen dagen is het even wennen om de drukke stad binnen te rijden. Toch brengen we het er zonder kleerscheuren vanaf en parkeren we de auto bij ons guesthouse. Met een bezoek aan het Guinness Storehouse en de Old Jameson Distillery op het programma blijft die netjes staan op de parkeerplaats. Dublin is een ontzettend leuke en compacte stad. Lees ook: 24 uur in Dublin

Geslapen in Leeson lodge house in Dublin (€ 64,- per nacht)

In 7 dagen tijd hebben we in totaal 1265 kilometer gereden. Wat me vooral is opgevallen is het ontzettend diverse landschap;  prachtige valleien, kleurrijke bloemenvelden, ruige kliffen en witte stranden. Ierland heeft het allemaal. En dan hebben we nog niet eens alles gezien…

wicklow mountains ierland

wicklow mountains ierland

the burren ierland

connemara ierland

connemara ierland

koe ierland

sunset clifden

dublin ierland

18 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*