Niks leuker dan binnenkijken bij anderen, toch? Ik vind het in ieder geval heerlijk. Iedere maand als de vtwonen op de mat valt blader ik naar de binnenkijkers en op mijn Pinterest vind je een heleboel toffe interieurs. Vandaag is mijn eigen casa aan de beurt. In april vorig jaar kochten mijn vriend Ivo en ik ons jaren ’20 huis in Breda; op 11 juli verhuisden we de boel. We dachten dat er niet veel hoefde te gebeuren, maar stiekem hebben we toch ontzettend veel geklust. We creëerden een derde slaapkamer, renoveerden de badkamer, legden overal nieuwe vloeren, pimpten de keuken, verfden alle kozijnen, muren en deuren en maakten een fijne plek van het dakterras. Ik ben ontzettend trots op al het werk dat we hebben verricht; het is een héérlijk huis geworden. Ons huis. In dit eerste deel van deze hometour laat ik de keuken en de woonkamer zien.

hometour+guidedbycuriosity

Deze houten cubebot heeft al veel plekjes in huis gehad, en duikt nu in de keuken op. Op de achtergrond een oude weegschaal die we op Marktplaats vonden.

hay hand

Fijne hoekjes; het autootje kocht ik onlangs in Berlijn, de kaars komt van Urban Outfitters en de hand is van Hay.

lonely planets

De fotokaarten liet ik maken bij Artifact Uprising. Ook zie je een stapel van onze Lonely Planet collectie. Deze bestemmingen wil ik heel graag bezoeken. Peru staat in oktober op de planning..”

moon poster

whiskeys

Af en toe een borrel moet kunnen toch? Rechts staat een gekregen souvenir; een flesje drank uit Guatemala.

keuken early dew

De keuken kreeg een lik verf (kleur Early Dew). We verwijderden de bovenkasten en hingen in plaats een plank op. De kastdeurtjes werden witten gespoten. 

hometour+guidedbycuriosity_002

hometour+guidedbycuriosity_001

Het aanrechtblad van formica kreeg een andere look na een DIY. Terwijl ik een weekje weg was en met de trein door Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk reisde, behandelde Ivo het blad met drie lagen betonstuc. Hoewel de voorbeelden in tutorials op Pinterest nogal veel tijd kostten, was het uiteindelijk vrij snel klaar en het geeft de keuken een compleet andere uitstraling.

hometour+guidedbycuriosity_004

Gekke details; daar houden we wel van. Hier bewaakt een stormtrooper alle glazen potten in de keuken.

hometour+guidedbycuriosity_005

De oude lockerkast komt uit een winkel in Dongen. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat hij boven zou komen, maar hij past niet door het trapgat. En hier staat-ie uiteindelijk super goed. De bruine leren tas kocht ik in Ronda, Andalusie. De basgitaar is van Ivo; uit de tijd dat hij nog in een bandje speelde.

hometour+guidedbycuriosity_014

Toch wel één van de fijnste dingen aan dit huis: de openslaande deuren naar buiten. Onze tuin is niet groot, maar we hebben wel een tuin! De eettafel maakten we zelf. De stoelen komen o.a. van Marktplaats en Kwantum. De poster bovenop het kastje namen we mee uit Irkutsk, Rusland. De camera’s verzamelden Ivo en ik allebei al voordat we gingen samenwonen. Inmiddels hebben we een behoorlijke collectie.

hometour+guidedbycuriosity_006

De grote ‘g’ kochten we op Marktplaats, naar aanleiding van een bezoek aan het Buchstabenmuseum in Berlijn. Voorheen hing deze op de slaapkamer, inmiddels heeft hij een mooi plekje boven de bank. Veel mensen vragen zich af of de ‘g’ nog iets speciaals betekent, maar nee.. we vinden het allebei gewoon een tof item. De Fender boxen doen dienst als salontafel.

hometour+guidedbycuriosity_008

hometour+guidedbycuriosity_009

hometour+guidedbycuriosity_007

hometour+guidedbycuriosity_013

Een deel van mijn grote verzameling vtwonen’s…

hometour+guidedbycuriosity_010

Overal in huis staan oude camera’s. De meeste camera’s kochten we bij de kringloop of op markten (in het buitenland).

hometour+guidedbycuriosity_011

eva-huis-detail-8-1

Het lichtsnoer geeft een heel fijn festival-sfeertje buiten.

Binnenkort volgt nog een tweede deel, met de bovenverdieping en het dakterras. Heb je nog vragen? Stel ze gerust. Op de hoogte blijven van nieuwe updates en avonturen? Volg me dan op facebooktwitterbloglovin en instagram.

32 reacties

 1. Wat een leuk huis seg! :-) Die lockerkast! <3 Bij het zien van de "G" moest ik meteen denken aan het buchstabenmuseum in Berlijn, nog voor ik het las in je tekst, grappig. :-) Heel knap die betonlook op het werkblad in de keuken, had geen idee dat je zo iets zelf kon doen.

 2. Wat een heerlijk huis Eva! Ik krijg acuut de neiging om ook eindelijk eens iets fatsoenlijks van mijn huis te maken of gewoon te verhuizen naar een plek met een fatsoenlijke keuken en een tuin! En stiekem grinniken om je ‘Deze bestemmingen wil ik heel graag bezoeken’ ‘Lonely Planet The World’ <3

 3. Tof huisje hebben jullie! Vooral fan van de keuken, wij hebben Early Dew in de slaapkamer, maar in de keuken komt het ook mooi uit! Zou wel bang zijn dat ik de muur zou bevlekken met bijvoorbeeld tomatensaus, dus zo’n hele verfwand is niet aan mij besteed helaas. Ik ga morgen ook mijn huisje fotograferen, binnenkort te bewonderen… op Funda ;)!

  1. Dankjewel! En ohh, je gaat verhuizen? Die verf is trouwens heel makkelijk af te nemen. Ik maak er dagelijks kookspetters op en kan het zo wegvegen met een vochtig doekje :)

 4. Wat een mooi huis hebben jullie! Ik ben zelf in april verhuisd en nog steeds voelt het nog niet helemaal af. Maar goed, een huis is nooit af toch? ;) Ik ben nu al benieuwd naar de bovenverdieping!

 5. Ohh wat leuk! We hebben behoorlijk wat dezelfde dingen in huis. Van kleuren tot producten! De grote G is echt fanastisch. Toen ik bij de woonbladen werkte (waaronder 3 jaar voor vtwonen) vond ik het maken van de binnenkijkers het allerleukst. Ik teer nog op de inspo die ik toen op deed :)

  1. Wat gaaf dat je bij de woonbladen hebt gewerkt, Nathalie! Ik heb in 2011 stage gelopen op de online afdeling van o.a. vtwonen en 101, maar mijn grote droom was altijd om bij de bladen te werken.

 6. Wat leuk om te zien! Vind het helemaal bij je passen. Op de een of andere manier had ik zo’n lichte en opgeruimde inrichting verwacht. Super grappig, die kleine poppetjes opeens ergens. En die camera verzameling is echt heel tof! Ben benieuwd naar de rest!

  1. Haha ehh.. leuk dat je het woord opgeruimd gebruikt ;-) Dat ben ik van nature namelijk helemaal niet, maar dat is gegroeid sinds ik samenwoon, haha!

 7. Ja, binnenkijken bij andere mensen thuis is écht wel leuk! Bij het zien van de G moest ik ook gelijk aan het Buchstabenmuseum denken, haha! Echt een tof item en wat leuk dat jullie zoveel leuke dingen op Marktplaats hebben gevonden! Ik vind de kleuren van de keuken trouwens ook fantastisch. Gebruiken jullie die camera’s eigenlijk ook? Ben benieuwd naar de rest!

  1. Haha, mooi dat je meteen de link hebt gelegd ;-) Niet alle camera’s doen het nog, maar enkele wel. We hebben er eens een meegenomen naar Lissabon om te testen; was super leuk om weer eens analoog te fotograferen! Levert niet de mooiste plaatjes op, maar wel hele dierbare.

 8. Wat een gaaf huis, het ziet er geweldig uit! Nog een heel project qua verbouwen en pimpen, maar dan heb je ook wat :) Wij hebben zelf ook verbouwplannen en zijn al flink meubels aan het shoppen. Deze post zorgt weer voor nieuwe inspiratie!

 9. Ontzettend leuk om te zien! En ook grappig, sommige dingen komen zo erg overeen met hoe wij ons huis ook graag inrichten, volgens mij zouden we perfect van huis kunnen switchen en ons dan prima thuis voelen :D

 10. Wat een ontzettend fijn huisje (wat je tot nu toe hebt gedeeld)! Ik probeerde te onthouden wat ik allemaal mooi en tof vond, maar het lijstje is inmiddels wel heel lang geworden, haha. Super leuk. Al die details ook, grappig. En wat mooi, dat beton in de keuken, wat een toffe look zeg.
  En je camera verzameling! Waaauuuw!
  Liefs en ik kijk uit naar de rest van je plaatjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*