Een paar maanden geleden werd ik wakker in het fantastische 25hours hotel in Berlijn, dus dat ik in Hamburg ook in een 25hours hotel mocht verblijven, beloofde veel goeds. Eigenlijk zouden we in de jongste telg van de 25hours familie overnachten, maar helaas is dit hotel tijdelijk gesloten vanwege een grote brand die er woedde in juni. Of we dan in Hafencity wilde slapen? Graag!

25hours Hotel Hafencity in Hamburg

Het 25hours Hotel Hafencity* ligt midden in de wijk Hafencity, tussen de bijzondere Elbe Philharmonic Hall, de cruise ship terminal en de historische pakhuizen in Speicherstadt. Het hotel ligt naast een metrostation, maar je wandelt ook zo naar het centrum. Van buiten ziet het hotel er niet zo spannend uit, maar het interieur is fantastisch. Waar de reguliere hotel lobby niet erg bijzonder is, kijk je hier je ogen uit. De opvallende zeecontainer, de vele design meubels, het kleur- en materiaalgebruik dat is geïnspireerd op de haven; alles klopt tot in de puntjes. Het hotel wil je het gevoel geven dat je thuiskomt, een home away from home, en dat lukt behoorlijk goed.

25hours-hotel-hafencity-hamburg-14

25hours-hotel-hafencity-hamburg-15

25hours-hotel-hafencity-hamburg-13

Faciliteiten

Naast de lobby ligt het restaurant, de HEIMAT Kitchen & Bar. Naast dat hier het ontbijt wordt geserveerd, kun je er ook de hele dag (12:00 – 24:00) terecht voor een drankje en een hapje, waarbij gebruik wordt gemaakt van verse en lokale ingrediënten. Het restaurant is niet erg groot, waardoor het knus aanvoelt. Regelmatig is er live muziek of een ander evenement. Kijk voor de agenda én het menu op de website.

Op de eerste verdieping ligt de ‘Club Floor’, met de Radio Room, de Club Room en de Vinyl Room. In de Vinyl Room kun je -je raadt het al- platen draaien en relaxen in de banken. Het enige minpunt is dat er gerookt mag worden in deze ruimte, al is dat voor sommigen misschien wel weer een pluspunt. Ook buiten de Vinyl room kun je je opperbest vermaken; zo staat er in de lounge area bijvoorbeeld een tafelvoetbaltafel en kun je er andere spelletjes spelen.

Op de zesde verdieping van het hotel ligt de Hafensauna. Ideaal om te ontsnappen als het buiten guur en regenachtig is. Het is geen moderne spa, maar de sauna is ontworpen met de traditionele Finse sauna in het achterhoofd. Vanuit de Hafensauna heb je een fantastisch uitzicht over de haven en de cruise ship terminal. Bij de receptie van het hotel kun je zelfs een gratis sauna-kit krijgen. Aan alles is gedacht, hè?

Heel fijn is ook het feit dat je als hotelgast kosteloos een fiets kunt horen. Ideaal om de stad mee te verkennen. Groter geschut nodig? Dan kun je zelfs een MINI huren.

25hours-hotel-hafencity-hamburg-7

25hours-hotel-hafencity-hamburg-8

25hours-hotel-hafencity-hamburg-9

25hours-hotel-hafencity-hamburg-10

25hours-hotel-hafencity-hamburg-11

25hours-hotel-hafencity-hamburg-12

25hours-hotel-hafencity-hamburg-16

25hours-hotel-hafencity-hamburg-17

De kamer

Het hotel heeft in totaal 170 kamers, allemaal doorspekt met het maritieme thema. Op de kamers vind je bijvoorbeeld donkerblauwe vloerbedekking, een touwladder, een wereldbol en een heus logboek, met daarin sterke real-life verhalen van 25 zeevaarders van over de hele wereld. Er zijn vijf verschillende type kamers: van een standaardkamer (21-25 m²) tot een XL-kamer van maar liefst 40 m². Onze kamer, de m-cabin, bevat onder andere een super comfortabel 2-persoonsbed, een klein bureautje, een UE BOOM bluetooth speaker en een fantastische regendouche.

25hours-hotel-hafencity-hamburg-1

25hours-hotel-hafencity-hamburg-2

25hours-hotel-hafencity-hamburg-3

25hours-hotel-hafencity-hamburg-4

25hours-hotel-hafencity-hamburg-5

Het ontbijt

Ik kijk altijd uit naar het ontbijt, zéker in een hotel. Ook dit hotel-ontbijt stelt niet teleur. Verse sappen, verschillende soorten broodjes, yoghurt met allerlei toppings, ei met spek, worstjes, groente en vleeswaren; je komt niets tekort. Ook de zoete lekkernij, het Franzbrötchen, mag je niet overslaan. Dit broodje, of eigenlijk is het meer een gebakje, met kaneel smelt op je tong.

Van maandag tot en met vrijdag kun je tussen 06:30 en 10:30 ontbijten. In het weekend kun je iets langer blijven liggen en wordt het ontbijt tussen 07:00 en 12:00 geserveerd. Het ontbijt kost € 19,- per persoon.

25hours-hotel-hafencity-hamburg-18

25hours-hotel-hafencity-hamburg-19

25hours-hotel-hafencity-hamburg-20

25hours-hotel-hafencity-hamburg-21

Praktische informatie

Het hotel ligt in de wijk Hafencity, aan de Überseeallee 5. Kom je met het openbaar vervoer? Dan kun je de metro nemen naar het U-Bahn station Überseequartier, dat direct naast het hotel ligt. Kom je liever met de auto? Dan kun je deze parkeren in de ondergrondse parkeergarage, vanwaar je direct het hotel kunt binnenlopen. Parkeren kost € 12,- per dag. Kijk voor actuele kamerprijzen op de website of stuur een e-mail naar res.hafencity@25hours-hotels.com.

25hours-hotel-hafencity-hamburg-6

* Op uitnodiging verbleef ik in het 25hours Hotel Hafencity Hamburg. Ik werk alleen samen met bedrijven als ik eerlijk mag schrijven over mijn ervaring.

12 reacties

  1. Ooh wat een mooi hotel! Ken ze ook uit Berlijn, maar volgens mij zijn alle 25hour hotels ontzettend mooi :)! Ik ga al je blogs over Hamburg even teruglezen, ga er over twee weken met vriendinnen naartoe en ben heel benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*