Zoals iedere reiziger zich goed kan voorstellen, begint het alweer te kriebelen zodra je voet op Nederlandse bodem zet. Zo ook bij mij. Nog niet goed en wel terug uit Peru, struinde ik dagelijks verschillende websites zoals ticketspy en weflycheap af, op zoek naar goede deals en reisinspiratie. Noord-India trok in het bijzonder mijn aandacht. Een compleet andere cultuur, wereldwonder Taj Mahal, prachtige bezienswaardigheden én -zo heb ik me laten vertellen- fantastisch eten. Daarnaast kun je er in twee weken tijd een hoop zien. Het leek vast te staan en we hadden onze zinnen op Noord-India gezet. Totdat er ineens een tweede bestemming bijkwam die ons aan het twijfelen bracht: Sri Lanka.

Twijfelen: India of Sri Lanka?

Na het zien van het tv-programma ‘Wie is de mol?’, opgenomen in Sri Lanka (seizoen 15), stond het land al hoog op mijn wishlist. Natuur, onvergetelijke treinreizen, fijne stranden en olifanten.. where can I sign up? Vliegtickets naar Colombo bleken ook behoorlijk betaalbaar én februari is een goede periode om de ‘parel van het oosten’ te bezoeken. En zo bleven we een poosje twijfelen tussen de twee bestemmingen. Spraken we op de ene dag af dat we écht naar India zouden gaan, zo kwamen we twee dagen later weer op ons besluit terug. Een paar dagen geleden hebben we de knoop toch doorgehakt en hebben we de eerste vliegtickets voor 2017 geboekt. We gaan naar Sri Lanka!

Theeplantages en olifanten spotten

Met een drukke periode voor de boeg hebben we het idee dat Sri Lanka nu beter past, ook al duurt de reis een paar uurtjes langer. In plaats van de hectiek van India kiezen we nu voor wandelen door theeplantages, avonturen beleven per trein, olifanten spotten en relaxen op mooie strandjes. Heerlijk! Omdat we aan het eind van 2017 nog een kleine twee maanden per camper door Nieuw-Zeeland gaan reizen, had ik niet gedacht dat we daarnaast nog een verre reis zouden maken. Maar zo gaat dat in het leven van een reisfanaat… ;-)

Niks missen?

Vul je e-mailadres in en ontvang bericht bij een nieuw artikel. Je kunt je altijd gemakkelijk afmelden.

12 reacties

  1. Zoals het er nu naar uitziet ga ik Sri Lanka en Noord-India volgend jaar allebei doen, dus ben heel benieuwd naar je ervaringen! Sowieso alleen maar positieve verhalen over Sri Lanka gehoord, dus dat wordt vast genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*