“Bevestiging Düsseldorf – Los Angeles. Hartelijk dank voor uw reservering bij KLM.” Ik hoor je denken: ‘Hè? Los Angeles?’ Nog niet zo lang geleden vertelde ik namelijk over onze plannen voor 2017. In oktober en november zouden we met een camper door Nieuw-Zeeland reizen. Inderdaad, zouden. We hebben er lang over getwijfeld, maar uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt en besloten om dit jaar niet te gaan.

west america

Geen goede timing

Onze plannen voor onze reis waren in een vergevorderd stadium. Het had niet veel gescheeld of we hadden ons ticket al geboekt. We hadden beiden met onze werkgever al geregeld dat we langer dan gebruikelijk verlof mochten opnemen, de Lonely Planet had al meerdere keren opengelegen en mijn favorieten-lijst puilde uit met blogs over Nieuw-Zeeland. Alles leek in kannen en kruiken, totdat daar ineens een heel bijzonder nieuwbouwproject om de hoek kwam kijken. Met een verwachte oplevering rond de jaarwisseling en een huis dat nog verkocht moet worden, realiseerden we ons dat het misschien niet zo’n goed idee was om in die periode twee maanden weg te gaan. Vind ik het jammer dat we niet naar Nieuw-Zeeland gaan? Absoluut. Het lijkt me een geweldige bestemming, en het land staat nog steeds bovenaan mijn lijstje. Aan de andere kant, een nieuw huis is ook niet zomaar iets, en daar kijk ik natuurlijk ook ontzettend naar uit.

Maar… Los Angeles?

Yes! Een reis die ik ook al heel lang wil maken, is een rondreis door het zuidwesten van de Verenigde Staten. Toen er een goede aanbieding van Düsseldorf naar Los Angeles met KLM voorbij kwam, hoefden we dan ook niet lang na te denken. Daarnaast is de stap van een camperreis door Nieuw-Zeeland naar een reis per camper door de VS niet zo heel groot.. ;-) In totaal hebben we zo’n drie weken de tijd om in oktober vanuit LA de zuidwestelijke staten te ontdekken. Ik kijk er nu al naar uit om drie weken door te brengen in een huisje op wielen, en om mijn 30e (auw!) verjaardag door te brengen aan de andere kant van de oceaan.

Ben jij er al eens geweest en heb je tips? Ik ben benieuwd!

jonhzkmznzq-tracy-zhang

szrq8mnr0ey-quentin-dr

43 reacties

 1. Oooo, wat heerlijk. Hoewel Nieuw-Zeeland ook absoluut bovenaan staat op mijn lijstje (en het duurt denk ik nog wel even voor dat ie daar vanaf gaat), snap ik heel goed dat rondreizen in LA een hele goede vervanger is. Amerika lijkt me een heel fijn roadtrip land – we gaan de politiek er even buiten laten dan.

  Stiekem verlang ik nu een beetje naar het moment dat ik ook afgestudeerd en al ben en het geld heb om zulke mooie reizen te gaan maken. Niet doorvertellen, hoor ;-)

 2. Supertof! Ik ben nog niet aan de kant van Amerika geweest, maar het staat echt hoog op mijn verlanglijst. Het is echt geen schande om op je keuzes terug te komen en in dit geval is er dan ook nog eens hele goede reden voor. Spannend een nieuw huis, ik hoop dat dat allemaal goed en vlot verloopt!

 3. Maar hallo! Een tof nieuwbouwproject! Dat klinkt ook wel echt heel erg gaaf zeg! Dus ten eerste van harte gefeliciteerd daarmee! Zuidwest USA lijkt me bovendien een erg waardig alternatief, ik vond het een van de mooiste reizen die ik heb gemaakt. Naast de prachtige National Parks vond ik ook bezoekjes aan verlaten mijndorpjes Bodie en Calico heel cool (en fotogeniek ook!). Toevallig hebben wij dit weekend ook een retourtje LA geboekt. Wij gaan over twee maanden een street photography workshop doen daar, zoveel zin in :D.

   1. Sure! Het is een privé workshop met John Free. Love zijn werk en visie op (straat)fotografie. Op z’n website/YouTube kun je meer over hem vinden. Ik kan t.z.t. wel even laten weten hoe het was!

 4. Oh wauw, gaaf! Ergens wel jammer dat jullie de plannen hebben moeten omgooien, maar dit klinkt ook niet verkeerd zeg. Ben er helaas nog nooit geweest, maar ik denk dat alles daar mooi is, haha

 5. Oei, gaaf een nieuwbouwhuis! Volgens brengt 2017 vele toffe dingen met zich mee. Het westen van de Verenigde Staten is ook geen vervelend vooruitzicht. Heel gaaf natuurlijk ;-) Wij zijn ook hard aan het sparen voor NZ in 2018 maar 100% zeker weten we het ook nog niet.

 6. Gefeliciteerd met het nieuwe huis. Komt me bekend voor. Wij hebben in het jaar dat we ons huis kochten een road trip van drie weken door Zweden gemaakt. Niet alleen vanwege de centjes, maar ook omdat het qua planning makkelijk ergens tussen te plaatsen was. Nieuw-Zeeland loopt niet weg en jullie hebben een mooi alternatief :-)

 7. Gefeliciteerd met jullie nieuwbouwhuis, gaaf zeg! Enne de trip naar het zuidwesten van de VS, super! Ik heb in september ’15 deze trip gedaan en heb enorm genoten! Tips? Sowieso Grand Canyon natuurlijk (met de helikopter over de Grand Canyon vliegen is ook heel mooi), Bryce Canyon, Yosemite, Las Vegas of course, Death Valley is bijzonder, San Francisco is ook een prachtige stad. Met LA had ik niet zoveel trouwens..

 8. Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis! En een reis naar Amerika lijkt me een prachtig alternatief inderdaad. NZ is geweldig, maar doe je er inderdaad niet even snel tussendoor. Bijkomend voordeel: je kan de voorpret nog iets oprekken nu ;-) heel veel plezier in Sri Lanka (ik ben zo benieuwd!) En veel plezier en succes met jullie verhuisplannen!

 9. Proficiat met jullie nieuwe huis! En deze reis is echt wel een heel mooie alternatief. Ik heb je laatst al de link naar mijn blogs, waaronder zuidwest USA, gestuurd. Misschien dat je er iets aan hebt. In elk geval veel plezier weer met de voorpret!

 10. Wat een leuke wending! Gefeliciteerd met het huis en jullie reis voor komend najaar lijkt me geweldig! En zo heb je gewoon nog wat langer voorpret voor Nieuw-Zeeland, niks mis mee, toch?! :)

 11. Gefeliciteerd, wat fijn! En die andere reis komt wel. West-USA is te gek! Voor mij alweer 11 jaar geleden (ik moet er nog steeds eens meer over bloggen) en ga zeker nog eens terug. Ik was er ook in de herfst en dat is echt perfect qua temperatuur en natuurpracht.

 12. Yay! Gefeliciteerd! Dat is ooook heel fijn: een huis en Zuidwest Amerika! Ben erg benieuwd. Wij twijfelen welke reis we eerst willen maken… NZ of US die kant. Spannend jaar voor jullie!

 13. West-US is geweldig! Voor ons alweer 12 jaar geleden (jee…) maar wil nog steeds graag een keer terug. Voor mijn werk “vroeger” ook veel naar Portland geweest. Fantastische stad. Los Angeles hebben we toen overgeslagen omdat het niet helemaal op de route lag. Yosemite vond ik prachtig. Wel erg druk met zeker mooi en Death Valley niet overslaan!

 14. Je zal er geen spijt van hebben! Zuidwest Amerika is erg indrukwekkend en zo heerlijk divers! De ene dag zit je hoog in de granietgrijze bergen, de dag erna in de droge dorre woestijn om daarna door te rijden naar het ultieme Wilde Westen met de typische rode rotsen! Wij deden vorige zomer de route zoals meegegeven in onze link en kunnen hem enkel maar aanraden! Mocht je nog tips nodig hebben, laat maar weten! We helpen graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*