Ondanks de vele, niet altijd positieve, veranderingen is Instagram nog altijd één van mijn favoriete social media. Er zijn ongelooflijk veel goede fotografen te vinden op Instagram, en ik doe er dan ook bijzonder veel inspiratie op. Niet alleen op het gebied van reisfotografie, maar ook op het gebied van wonen, styling en eten. Vandaag vijf accounts in de spotlight waar het voornamelijk draait om street photography.

#1 Alan Schaller

Alan is een Britse fotojournalist en fotograaf. Zijn feed bestaat uit schitterende zwart-wit foto’s waarop mensen van over de hele wereld worden geportretteerd.

The small ones are always the most fiesty. Brick Lane, London

Een bericht gedeeld door Alan Schaller (@alan_schaller) op

Udaipur, India

Een bericht gedeeld door Alan Schaller (@alan_schaller) op

#2 Craig Reilly

Craig fotografeert onder de naam furby76 en is lid van @streetphotographyinternational. Zijn feed is minder consistent en bevat zowel zwart-wit beelden als kleur. Ik vind het vooral inspirerend hoe hij gebruikmaakt van (spiegeling door) glas. Op meerdere foto’s in zijn feed zie je mensen gefotografeerd door een raam. Vooral die beelden vind ik erg goed gelukt.

#3 Manu Fernández

Manu Fernández viel mij op door het perspectief van waaruit hij fotografeert, en de bijzondere foto’s die soms bijna gephotoshopt lijken.

#4 Walter Rothwell

Walter is een freelance fotografeer en lid van @streetphotographyinternational. Mijn zijn zwart-wit feed vertelt hij echt een verhaal. Portretten en detailshots worden afgewisseld met sfeerbeelden van een stad of land. Ik vind zijn foto’s stuk voor stuk fantastisch; ik ben fan!

#5 Emily Garthwaite

De feed van fotojournalist Emily is meer sprookjesachtig, met foto’s met fantastische kleuren en indringende portretten. Haar feed is heel afwisselend, met foto’s uit Marokko, Roemenië, India en haar thuisland Engeland.

Schoolgirls pose under the canopy of a coffee tree in Yayu forest. On assignment with @unionroasted @kewgardens

Een bericht gedeeld door Emily Garthwaite (@emilygarthwaite) op


Toevallig: volgens mij staat op bovenstaande foto hetzelfde jongetje als op de tweede foto van Alan. Beide foto’s zijn genomen in India. Waren de fotografen samen op pad? ;-)

Wat zijn jouw favoriete instagram accounts?

Bron afbeelding op de voorpagina: Walter Rothwell

3 reacties

  1. Schitterende foto’s! Ik vind IG echt leuk, ben nu eenmaal gek op mooie plaatjes. Vind het ook heel moeilijk om mijn favoriete accounts te kiezen, er zijn er zo veel met mooie foto’s :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*