Onze bruisende hoofdstad barst van de leuke eet- en shopadresjes. Mijn favoriete plekjes in Amsterdam bundel ik in deze city guide. Op zoek naar meer leuke adressen in Amsterdam? Bekijk dan ook eens de blog van Wendy over haar citytrip naar Amsterdam.

Slapen

Amsterdam barst van de hippe en mooie hotels, zoals het Pulitzer, het INK hotel en The Generator. Een hotel dat zeker niet mag ontbreken in dit lijstje is het Hoxton. Het Hoxton is zo’n hotel waar alles klopt; fantastische kamers en dito beddengoed, een geweldige locatie aan de Herengracht en super vriendelijk personeel. Bij het bijbehorende restaurant Lotti’s kun je terecht voor ontbijt, lunch, diner of alleen een drankje. Geen tijd om in het restaurant te ontbijten? Dan kun je een zakje aan je deur hangen, waar de volgende ochtend een sapje, een banaan en yoghurt met granola in zit. Fijn!

The Hoxton
Het Hoxton is een perfecte uitvalsbasis voor een weekend in Amsterdam. Vanuit het Hoxton loop je zo naar de negen straatjes en andere fotogenieke straatjes, gevuld met toffe winkels en restaurantjes.

Herengracht 255, Amsterdam

Winkelen

In Amsterdam kun je gemakkelijk je weekend vullen met shoppen; gevaarlijk voor je portemonnee, maar window shopping is natuurlijk ook een optie.

BY1OAK
Ik heb 7 gaatjes in mijn oren en ben altijd op zoek naar nieuwe, subtiele oorbelletjes. Bij BY1OAK kan ik precies vinden wat ik mooi vind. BY1OAK maakt niet alleen oorbelletjes, maar ook bijvoorbeeld kettingen en ringen. Bestellen via de webshop gaat prima, maar even rondsnuffelen in hun winkel is natuurlijk veel leuker.

Bloemgracht 20h, Amsterdam

Love the NOS corner at our new showroom space✨#by1oakshowroom #yourjewelrydealer

Een bericht gedeeld door BY1OAK (@by1oak) op

Anna + Nina
Anna + Nina heeft inmiddels drie winkels in Amsterdam, dus er zit er altijd wel één bij je in de buurt. De winkels van Anna + Nina zijn een feestje om naar te kijken; al hun waar ligt namelijk prachtig uitgestald. Bij Anna + Nina shop je kekke interieur items, bijzondere sieraden, kaarten, accessoires zoals tasjes en portemonnees en nog veel meer ander leuks. Al benieuwd naar wat er zoal te koop is? Neem dan een kijkje in de webshop.

Je vindt Anna + Nina op de volgende adressen: Kloveniersburgwal 44, Gerard Doustraat 94 en Reguliersgracht 85

Ace & Tate
Ace & Tate is het brein achter veel hippe brilmonturen die je tegenwoordig ziet. Ik shop er graag zelf voor mijn bril, en rustig passen in de winkel is toch wat fijner dan online bestellen. Door in de winkel te passen kun je direct je favoriete montuur uitzoeken en er de benodigde glazen in laten zetten.

Ace & Tate is te vinden op drie locaties in Amsterdam: Huidenstraat 20, Van Woustraat 67 en Haarlemmerstraat 70.

Atelier Sukha
Verliefd op lichte, witte interieurs? Dan moet je bij het briljante Sukha op de Haarlemmerstraat zijn. Je tikt hier onder andere kaarten en posters met geweldige spreuken op de kop, maar ook slingers, meubels, mooie tassen en kleding.

Haarlemmerstraat 110, Amsterdam

Urban Outfitters
De Kalverstraat sla ik liever over, maar ik moet altijd even binnenkijken bij Urban Outfitters als ik in Amsterdam ben. De winkel is onder andere gevuld met mooie kleding, vinyl, tassen en accessoires.

Kalverstraat 31-33, Amsterdam

Nuvo Niche
Nuvo Niche is een fantastisch winkeltje waar alle spullen -als je niet oppast- aan je vingers blijven plakken. Nuvo Niche verkoopt mooie kussenhoezen, waanzinnige geurkaarsen, kleding, sieraden, woonaccessoires en ander moois.

Prinsengracht 232, Amsterdam

Pluk
Bij Pluk vind je waanzinnig leuke items zoals iPhone cases met een avocado of donut print, notebooks met een flamingo of ananas print en toffe dingen voor in huis. Shoppen maakt hongerig, en dat weet Pluk. Je kunt er dan ook terecht voor de lunch (of take-away). Er worden verschillende sappen en koffie geserveerd, broodjes, frisse salades en ander lekkers. Pluk is “voor iedereen die houdt van healthy food en vrolijke mensen!”

Reestraat 19, Amsterdam

& Other Stories
& Other Stories, een telg uit de H&M familie, is een fantastische winkel die tot de nok gevuld is met mooie stukken. Uberhippe en stijlvolle schoenen, kleding, tassen en mooie lingerie shop je in hun mooie filiaal aan de Heiligeweg.

Heiligeweg 26, Amsterdam

Denham concept store
Bij Denham vind je onder andere sieraden van Overload Studios -waar ik gek op ben- en Ivy & Liv, maar ook mooi gemaakte kleding en goede jeans. Denham zit op meerdere locaties in de stad. Een overzicht van alle winkels vind je hier.

Denham zit o.a. op de Runstraat 17 en de Prinsengracht 495.

All the luck in the world
All the luck in the world (ATLITW) stond al in mijn lijstje van favoriete adressen in Utrecht, maar is ook te vinden in onze hoofdstad. ATLITW is een cadeauwinkel en verkoopt zowel design als tweedehands producten. Voor mooie sieraden, vintage vondsten, stationery, gadgets, meubels en ander leuks moet je hier zijn.

ATLITW vind je zowel in Oost als West: Gerard Doustraat 86HS en Linnaeusstraat 20HS.

Brainy days
Ik kende Brainy days alleen als webshop, maar ik kwam er onlangs achter dat er ook een fysieke winkel in Amsterdam zit. Als je op zoek bent naar een mooi cadeautje, dan vind je dat zeker bij Brainy days. Bijzondere verlichting, stationery, handtassen, boeken, prints, planten.. het is er allemaal. Iemand verrassen met iets leuks? Dan kun je er ook een giftbox kopen, gevuld met allerlei moois.

Jacob Van Lennepkade 296, Amsterdam

Eten & drinken

The Meets
The Meets vind je in de gezellige wijk De Pijp. In deze leuke zaak kun je genieten van gezonde en heerlijke lunchgerechten, sappen en zoetigheden. Kun je geen tafeltje bemachtigen? Ze doen er ook aan take-away.

Cornelis Troostplein 3, Amsterdam

De Pizzabakkers

De Pizzabakkers heeft meerdere vestigingen in Amsterdam. Wij schoven aan in de vestiging in De Pijp. Geen heel bijzonder interieur, maar je moet hier dan ook vooral komen voor de fantastische pizza’s.

Eerste Sweelinckstraat 16HS, Amsterdam

Stach
Ik schreef al eerder dat Stach één van mijn favoriete adressen in Utrecht is; dan mag Stach natuurlijk ook niet ontbreken in deze Amsterdam City Guide. Stach zit op elf locaties in Amsterdam, dus er is er altijd een in de buurt. Dit is het goede adres voor een ontbijtje, salades, goedgevulde soepen, pasta’s, zoetigheden, biologisch brood en ander lekkers.

Stach zit o.a. op de Haarlemmerstraat 150 en Van Woustraat 154. Bekijk alle adressen op de website.

Happy Happy Joy Joy
Finger licking Asian food in een sfeervolle setting? Daarvoor moet je naar Happy Happy Joy Joy. Ik had er al veel over gelezen, en ik moest en zou hiernaartoe gaan. En dat was een goede keus! Happy Happy Joy Joy is een idee van chefkok Julius Jaspers (en IQ Creative). Op het menu vind je veel streetfood uit onder andere Thailand, Indonesië en Vietnam. Drie gerechtjes staan gelijk aan een hoofdgerecht en je kunt ze natuurlijk gemakkelijk delen met je tafelgenoot, zodat je veel verschillende gerechten kunt proeven.

Bilderdijkstraat 158HS, Amsterdam

Café Brecht
Bij Café Brecht stap je naar binnen als je op zoek bent naar het Berlijnse huiskamergevoel in Amsterdam. Plof neer op één van de kleurrijke vintage banken of fauteuils, bestel een koud biertje of homemade gemberbier en een goede borrelhap (of taart!). Niks meer aan doen..

Weteringschans 157, Amsterdam

CT Coffee & Coconuts
Een heel populair koffietentje, zo mag ik CT Coffee & Coconuts wel noemen. Deze drie verdiepingen tellende hangout in De Pijp zit vaak behoorlijk vol, dus houd er eventueel rekening mee dat je even moet wachten of een tafel moet delen. Het interieur wordt gekenmerkt door bakstenen muren, industriële elementen en lichte tinten. Het eten is er ook méér dan prima. Vooral de coconut pancakes zijn erg smakelijk. Benieuwd naar de kaart? Check dan zeker even de website.

Ceintuurbaan 282-284, Amsterdam

Pllek
Pllek is dé plek om te zijn als het zonnetje lekker schijnt. Pllek ligt op de NDSM-werf, en je kunt er ultiem chillen aan het water. Met het gratis pontje ben je er in een paar minuten van Amsterdam Centraal. Het eten (veelal biologisch) wordt bereid met streekproducten en seizoensgroenten onder leiding van chefkok Dimitry Mulder. Volgens Pllek kun je er het magische eilandgevoel beleven midden in de stad, en dat is absoluut waar.

NDSM-werf aan het IJ, Amsterdam

Wat zijn jouw favoriete spots in Amsterdam?

4 reacties

  1. Leuke tips! Ondanks dat ik in Amsterdam heb gestudeerd en er nu al vijf jaar werk, ken ik het niet zo goed. Ik heb laatst Gesponnen Suiker in Amsterdam West ontdekt en dat vond ik een erg leuke kledingwinkel.

  2. Fijne post Eva! Ik kom tegenwoordig zo weinig in Amsterdam dat ik geen favo hotspot heb (oeps) maar als ik dit lees, moet ik toch echt weer eens een keer blijven hangen in plaats van een snel voor een afspraak de stad in en uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*