Na een paar regenachtige dagen in Tangalle en Galle zijn we écht toe aan de warmte van de zon. We hebben deze reis nog niet echt kunnen zwemmen of aan het strand kunnen liggen. Gelukkig slaat het weer om zodra we bij The Fortress in Koggala* arriveren. Deze prachtige accommodatie ligt namelijk aan zee én heeft een jaloersmakend zwembad dat schreeuwt om gebruikt te worden.

The Fortress Resort & Spa

Achter enorme houten deuren gaat The Fortress Resort & Spa schuil. Het hotel ligt in Koggala, aan de zuidkust van Sri Lanka. Zodra de deuren opengaan kun je alle hectiek achter je laten; het resort is namelijk een oase van rust. Het is een vrij groot complex, waardoor je genoeg ruimte hebt en je niet op elkaars lip zit. Het hotel heeft 53 luxe ingerichte kamers, allemaal voorzien van een eigen balkon. Vanuit je kamer sta je zo bij het grote buitenzwembad, dat praktisch naast de oceaan ligt. Er staan voldoende ligbedjes rondom het zwembad waarop je kunt wegdromen. Door een klein trapje af te lopen sta je direct op het mooie zandstrand, waar je met een beetje geluk het rijk voor jezelf hebt.

Onze kamer

We krijgen een joekel van een kamer met uitzicht op het zwembad en de oceaan, en een heerlijk balkon. Eerder deze reis heb ik in goede homestays en bed & breakfasts geslapen, maar ik kan niet ontkennen dat de luxe van een waanzinnige badkamer en een kingsize bed met knisperende witte lakens me erg goed doen. Verder is de kamer van alle gemakken voorzien: een TV en DVD-speler (maar wie heeft die hier nou nodig?), een kluisje om je waardevolle spullen op te bergen, een espresso-apparaat, airconditioning, een ventilator, verschillende toiletartikelen, badslippers en een badjas en een koelkast. Ook kun je gratis gebruikmaken van het goede WiFi.

Faciliteiten

Het hotel heeft veel faciliteiten, waardoor je de accommodatie niet hoeft te verlaten als je daar geen zin in hebt. Het resort heeft verschillende restaurants zoals ‘Heat’ en ‘Pepper’ met een gevarieerde kaart met onder andere authentieke specialiteiten en mediterrane gerechten. Wij hebben er twee keer keer heerlijk geluncht met super smaakvolle curries en naan, een aanrader dus! Ook zijn er ‘s avonds regelmatig buffetten waar je je bordje kunt volscheppen met verschillende heerlijkheden.

In het hotel vind je ook een prachtige spa, waar je je kunt laten verwennen met massages en spabehandelingen. Als gast kun je kosteloos gebruikmaken van de sauna en het stoombad, heerlijk! Genoeg geluierd? Dan is er ook een fitnessruimte waar je de pondjes er weer vanaf kunt zweten.

De spa

Een van de restaurants

Het prachtig gelegen buitenzwembad

Praktische informatie

Je kunt een kamer reserveren via de website van het hotel. Daar vind je ook meer informatie over de faciliteiten en mogelijkheden. Uiteraard kun je ook een boeking plaatsen via bekende sites zoals Booking. De accommodatie ligt in Koggala, op ongeveer een half uur rijden van Galle. Vanuit Koggala reis je heel gemakkelijk verder per trein. Op 700 meter van The Fortress ligt een klein treinstation waar wij op de trein stapten naar Colombo.

Het adres: Koggala, Habaraduwa, Galle 80000, Sri Lanka

*Ik fotografeerde voor The Fortress Resort & Spa. In ruil daarvoor mocht ik er twee nachten verblijven. Dit is geen gesponsord artikel.

10 reacties

  1. Wauw, wát een hotel. Prachtig, zeg! Wij zitten erover na te denken om dit jaar naar Sri Lanka te gaan. Dit hotel ziet er echt uit als een droom! Jammer dat het wel duur is. Maar ja, wat verwacht je voor zoveel luxe <3

  2. Wat een supermooie kamer zeg! En dat zwembad zo aan zee, echt geweldig. Het ziet eruit als een droomplek. Zo luxe hebben wij niet overnacht in Sri Lanka. :) In Tangalle konden we echter bij een vriend van de eigenaar van ons b&b zwemmen in het zwembad van een privé villa in een geweldig mooie tropische tuin… ook niet verkeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*