Na een paar regenachtige dagen in Tangalle reizen we door naar de omgeving van Galle. We verblijven namelijk een nachtje in de Ginganga Lodge* op zo’n vier kilometer van Galle. Als we aankomen wacht de lieve Birdie, de schoonzus van de eigenaar, ons al met een grote glimlach op. Ook ik heb een grote grijns op mijn gezicht; wat een heerlijke plek is dit!

Ginganga Lodge

De Ginganga Lodge ligt in een prachtige en rustige omgeving, net buiten het toeristische Galle. Het is een kleinschalige accommodatie met vijf kamers. Centraal liggen het paviljoen waar je een hapje kunt eten en het zwembad met een aantal ligbedden. Aan het zwembad kun je perfect ontspannen, zeker na een drukke dag sightseeing in Galle. De accommodatie ligt midden in het groen; overal waar je kijkt zie je hoge planten, perfecte palmbomen en mooie bloemen.

De kamers

Om bij onze kamer te komen, nemen we een paadje dat dwars door het groen loopt. Onderweg spot ik nog een gifgroene Iguana die nauwelijks opvalt. Na een meter of honderd zien we een klein gebouwtje tussen het struikgewas liggen. Hier zijn twee kamers gemaakt, die samen een grote veranda delen waar je ‘s avonds heerlijk kunt zitten. De kamer is heel stijlvol en koloniaal ingericht. Het is een behoorlijk grote kamer, maar het voelt er heel knus en huiselijk. Een deur leidt naar de badkamer die zich buiten bevind, waar je een grote douche, een toilet en een wastafel met toiletartikelen kunt vinden. Je hoeft je geen zorgen te maken over je privacy; er is hier niemand die je ziet.

Eten

Eerder deze reis hebben we al een kookcursus gevolgd, en ook vanavond kijken we met de chef mee. We gaan niet zelf aan de slag, maar kijken toe hoe hij de lekkerste gerechten bereid. Met het grootste gemak tovert hij in korte tijd een smaakvolle dahl en een chicken curry op tafel, vergezeld van een aardappelgericht, een groente curry en papadums. Het is zó goed dat ik er mijn vingers bij aflik. Wat ga ik dit missen…

Praktische informatie

De Ginganga Lodge ligt aan Watareka Road in Galle. De precieze beschrijving inclusief een kaart staat op de website. Een kamer reserveren kan via de website van de lodge. Ook kun je uiteraard contact opnemen via e-mail als je aanvullende vragen hebt. Een tweepersoonskamer kost zo’n € 139,- inclusief ontbijt, maar dan heb je ook wat. Dikke aanrader!

* Ik verbleef een nacht op uitnodiging in de Ginganga Lodge. Dit artikel bevat enkel mijn eigen mening. Je kunt er meer over lezen in mijn disclaimer.

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*