Mei is altijd een heerlijke maand met veel jarigen, veel vrije dagen én vaak mooi weer. De afgelopen dagen was het heerlijk zonnig en écht zomers weer. Vooral ‘s ochtends en ‘s avonds bracht ik lekker in onze tuin door. Midden op de dag vond ik het, vooral in het weekend, echt te warm. Ideaal om de laatste, bloedstollend spannende etappes van de Giro d’Italia te kunnen zien. Vandaag, op de eerste dag van de nieuwe maand, gaan we weer op reis! We maken een roadtrip door Slovenië en maken een klein uitstapje naar Kroatië. Daarover natuurlijk binnenkort meer. Eerst blik ik nog even terug op afgelopen maand.

Reizen in mei

Mei was een rustige maand wat reizen betreft. In april was ik nog in Berlijn en in juni gaan we dus naar Slovenië. Prima om een maandje over te slaan dus. Wel boekten we op de valreep nog een weekendje Londen. Zo leuk! Ik ben nog nooit in Londen geweest en ben heel benieuwd wat ik ervan ga vinden. Ook plan ik weer een nachtje weg met mijn mama en zus. Waarschijnlijk wordt het Nijmegen of Arnhem, gezellig!


Foto van Londen via Unsplash

Favoriete blogposts in mei

 • Sri Lanka: Terug naar de kust In deze post vertelde ik hoe ik onze dagen aan de kust in Sri Lanka had beleefd, en hoe ik soms terugdacht aan die allesvernietigende tsunami.
 • Visual diary: kleurrijke tulpenvelden Een uitgebreid fotoblog met mijn favoriete foto’s van een dagtrip naar Lisse in de bollenstreek. Ik ben altijd heel kritisch op mijn eigen foto’s, maar over deze serie ben ik écht heel tevreden.
 • De mooiste treinreis ter wereld “Ik heb mijn zitplek verlaten en neem plaats in de deuropening. Mijn benen bungelen uit de trein, de wind waait door mijn haren en de benzine geur kriebelt in mijn neus. Ik neem het voor lief, want het uitzicht is adembenemend.”

Instagram favorieten in mei

Would love to stand under this waterfall with the rising temperatures here… #srilanka #ravanafalls #ella #visitsrilanka #waterfall #locals

Een bericht gedeeld door Eva | Guided by curiosity (@guidedbycuriosity_) op

View from the prettiest train ride in the world ??? #srilanka #traintravel #traintravels #nuwaraeliya #asia

Een bericht gedeeld door Eva | Guided by curiosity (@guidedbycuriosity_) op

Favoriete artikelen van medebloggers

 • Is photography stopping us from living in the moment? Een ijzersterk artikel van Behind the quest, waarin de vraag wordt gesteld of we nog wel écht van het moment kunnen genieten of dat we alleen bezig zijn met het perfecte plaatje. Het zette me aan het denken. Ook ik kijk vaak door mijn lens en ben op reis veel bezig met fotografie. Kan ik mijn camera nog wel eens thuis laten of krijg ik dan last van fear of missing out?
 • And I just kept runnin’ Wegdromen bij prachtige plaatjes van het zuidwesten in de Verenigde Staten? Dat deed ik op het blog van Ourwildabandon. Nu nóg meer zin in onze camperreis in oktober.
 • Discovering Lac Rose Part 1 Een artikel met vooral schitterende foto’s van Lee Litumbe, genomen tijdens een reis door Senegal. Zó, zó mooi!

Persoonlijke updates

 • In mei rondde ik de driedaagse communicatietraining af die ik volgde bij Van der Hilst Communicatie. Ik heb er ontzettend veel geleerd op het gebied van storytelling en schrijftechnieken, en ik schrijf mijn blogs nu met nog meer enthousiasme.
 • Al bijna 29 jaar heb ik een probleemloze huid, tot de afgelopen maanden na dan. Nu weet ik eindelijk waarom ik al maanden last heb van rode vlekjes en pukkeltjes op mijn wangen. Ik blijk rosacea te hebben, een huidaandoening die voornamelijk mensen met een lichte huid en lichte ogen treft. De huisarts heeft een creme voorgeschreven en hopelijk gaat dat iets voor me doen. Het enige nadeel van die crème is dat ik niet met mijn gezicht in de zon mag. Bummer! Ik heb veel blogs en artikelen gelezen over rosacea, en probeer nu uit te zoeken wat voor mij wel en niet werkt. Hopelijk is er snel verbetering te zien..
 • Anto van We12travel organiseerde een wandeling in de Veluwe. Met vijf dames maakten we een ronde van zo’n 10 kilometer. Heerlijk! Ik durfde m’n nieuwe wandelschoenen voor zo’n stuk nog niet aan te trekken uit angst voor blaren, maar ik ben nu wel begonnen met inlopen. In Amerika wil ik ze namelijk veel gaan dragen.

Tot zover mijn terugblik op afgelopen maand. Hoe was jouw maand?

3 reacties

 1. Een fijne maand! Mei is altijd zo fijn met al die extra vrije dagen. Ook hadden we de afgelopen weken mooie dagen waar we lekker van konden genieten! Heel erg veel plezier in Slovenië & Kroatië! Ik vertrek zelf eind juni ook naar Kroatië, zoveel zin in!

 2. Wat een mooie terugblik en vooruitzichten. Ik ben in november voor het eerst in Londen geweest en vond het superleuk. Wil eigenlijk nu alweer terug. Zoveel te zien en te doen in Londen. Allerlei leuke wijken om rond te slenteren… Typisch een stad waar ik niet uitgekeken raak. Slovenië lijkt me ook heel mooi. Veel plezier alvast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*