Terugblik: juni 2017

1 juli, het jaar is doormidden! Komende maand wordt erg fijn met onder andere een bruiloft, borrels én een paar dagen Berlijn, maar eerst blik ik zoals je gewend bent terug op de afgelopen maand. De eerste 9 dagen van de maand spendeerde ik in het buitenland, woonde ik een ontzettend goed concert van Alt-J bij in 013, keek ik heel veel Netflix én at ik nog meer sushi.

Waar was ik in juni?

Op de eerste dag van de maand vertrokken we voor een roadtrip door Slovenië. In een week tijd zagen we ontzettend veel moois, en zetten we ook nog even voet in Kroatië en Italië. Slovenië is een ontzettend mooi land en soms nog behoorlijk ondergewaardeerd. Ik kreeg bijvoorbeeld meerdere keren te horen: “Slovenië? Wat heb je daar te zoeken?” Ik schreef al enkele blogs, maar de komende tijd deel ik meer over deze trip, en dan ontdek je snel genoeg wat ik daar te zoeken had.

Hoe gaat het met de bouw van ons huis?

Heel aardig! We kregen onlangs bericht dat half juli het hoogste punt van de bouw bereikt wordt. Dat is blijkbaar reden voor een feestje, en tijdens die dag kan ook iedereen alvast een kijkje nemen in één van de drie woonblokken. Helaas zijn we dan in Berlijn, maar hopelijk kunnen we op een later moment alsnog gaan kijken. Ik ben ontzettend benieuwd hoe het is om alvast even binnen te lopen. Ze zijn inmiddels zo’n zes maanden aan het bouwen, en nu ineens lijkt het behoorlijk snel te gaan. Het gaat echter nog wel even duren, aangezien de huizen volgens de planning pas in het eerste kwartaal van 2018 worden opgeleverd. Tot die tijd bedenken wij ons waarschijnlijk nog drie keer over de kleur van de keukenkastjes of de badkamertegels.. ;) Mijn camera wordt momenteel gerepareerd, maar ik zal binnenkort wat foto’s maken en plaatsen van hoe het er nu uitziet.


Dit is het derde blok, waarmee ze zijn begonnen. Ons huis zit in het tweede blok en staat hierachter.


Daar in het midden, bij nummer 8, moet over een paar maanden onze voordeur komen..

Waar was ik druk mee?

Met het plannen van onze roadtrip door het zuidwesten van de VS! We reizen met een camper en zijn dus ontzettend flexibel, maar ik vind het wel fijn om in grote lijnen in beeld te hebben wat we willen zien en of dat haalbaar is in drie weken. Ben jij er geweest en wil je iets aanraden? Laat het me weten! Of het nu een Nationaal Park is dat we niet mogen missen, een trail die we moeten lopen of een hotspot in San Francisco.. whatever.

Ook had ik bijna iedere avond een date met Frank en Claire Underwood. House of Cards dus. Ivo en ik zijn helemaal verslaafd geraakt aan deze serie. Ik geloof dat we er in de afgelopen maand minstens twee seizoenen doorheen gejaagd hebben. Aflevering 1 van het eerste seizoen hebben we drie of vier keer moeten kijken, maar we hebben doorgezet en vanaf de derde aflevering zaten we er helemaal in. We hebben nu dus in korte tijd vier seizoenen gekeken, en beginnen nu aan het laatste seizoen. Spannend!

Favoriete blogposts & Instagram juni

  • Mijn favoriete post is mijn ode aan Ella in Sri Lanka. Het plaatsje zelf is ietwat toeristisch, maar de omgeving is echt adembenemend mooi. Je kunt er fantastische wandelingen maken en zelfs de grootste chaoot komt hier tot rust.
  • De eerste Slovenië post die verscheen: 5x doen in de omgeving van Bohinj, met mijn favoriete to-do’s rondom het prachtige meer van Bohinj.

In love with Italy for old buildings like this 💚 #italy #igers_italy #oldbuildings #vintage #europe #italia #igersitaly #natecam

Een bericht gedeeld door Eva | Guided by curiosity (@guidedbycuriosity_) op


Ik viel direct voor deze oude gevel met dito letters in Italië.

Back in the day… #telefon #rovinj #croatia #loverovinj #adriatic #europe #visitcroatia #pinkwalls #streetphotography

Een bericht gedeeld door Eva | Guided by curiosity (@guidedbycuriosity_) op


De kleuren in het Kroatische Rovinj zijn zo mooi… <3

Hoe was jouw maand? En heb je ook zo’n zin in juli? Wat zijn je plannen?

8 Comments

  • Ik ga deze maand naar Nieuw-Zeeland!!!1! Dat is ook meteen zo’n beetje het enige plan, genoeg dingen die daaromheen nog gedaan en geregeld moeten worden namelijk. En spannend hoor, jullie huis!

  • Fijne maand heb je gehad! Ik was afgelopen maand ook een paar dagen in Slovenië en ik vond het ook geweldig. Ik heb komende maand weinig plannen, vooral even wat rustiger aan doen na enorm drukke werkmaanden. Hopelijk wordt het nog een beetje mooi weer hier ;)

  • Klinkt als een leuke maand. Ik ben vorig jaar ook in Slovenië geweest, alleen maar Bled en ljubljana gezien, maar dat smaakte zeker naar meer. Ik heb komende maand alleen een weekendje Schiermonnikoog op het programma staan.

  • Joshua Tree National Park in Californië mag je echt niet missen!! Echt zo indrukwekkend met gigantische bomen. Alles in Amerika is zo groot haha..
    En je gaat vast en zeker naar de Grand Canyon. Klein tipje: een helikoptervlucht over de Grand Canyon. Wel prijzig, maar onvergetelijk. Ah ik ben echt jaloers haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *