Dit weekend loopt Berlijn (weer) onder door de vele regen, maar gelukkig was het tijdens ons bezoek vorig weekend grotendeels zonnig. We waren er dit keer al op woensdagavond in verband met het concert van U2 (en Noel Gallaghers High Flying Birds als voorprogramma) in het Olympiastadion. Camera’s waren niet toegestaan, dus ik heb alleen een paar snapshots met m’n iPhone gemaakt, maar het was ontzettend gaaf. We plakten er nog een paar dagen aan vast, en bleven tot vorige week zondag in mijn lievelingsstad. Iemand vroeg of we nog steeds nieuwe dingen ontdekken, en daar kan ik alleen maar volmondig ja op zeggen. Sterker nog; iedere keer wordt de to-do lijst langer. Voor nu geen lange verhalen, maar een uitgebreid fotodagboek.

Fijne zondag!

Uitzicht op een typisch Berlijns binnenhofje vanaf het terras bij Barcomi’s Deli

De fantastische concept store The store x Soho house op de Torstraße 1. Hier vind je onder andere mooie (foto)boeken, spullen voor in huis, kleding, platen en ander lekker spul. Ook een drankje kun je hier prima drinken, of strijk neer op één van de vele zitplekken met een laptop.

We zijn eindelijk eens op een donderdag in Berlijn, en dat betekent dat we naar de Streetfood Thursday kunnen in Martkhalle Neun in Kreuzberg. Op deze markt staan tientallen foodtrucks met ontzettend goede happen, van sappige burgers tot goddelijk ijs en van Indiase hapjes tot Spaanse tapas.

Dit ijs van Jones. Zó lekker. Ze staan regelmatig op allerlei food markten, maar er is ook een eigen zaak op de Goltzstraße 3.

Terwijl we station Gleisdreieck uit komen lopen valt mijn oog op deze gave street art. Hele verschillende dingen, maar het past allemaal prima bij elkaar.

Op donderdagavond gaan we eten bij BRLO, een restaurant/brewhouse, gelegen in Park am Gleisdreieck. We zijn nog niet eerder in het park geweest, maar het is er leuk! Zeker op een mooie zomeravond, als iedereen lekker buiten leeft.

Het bekijken van de streetart op de Bülowstraße stond al langer op ons lijstje, maar het kwam er eerder niet van. Nu wel! Hoewel er zeker mooie werken te vinden zijn, vond ik het ietwat tegenvallen. Het is een erg grauwe straat, en elders zijn er wat mij betreft mooiere stukken te vinden. Vergeet trouwens niet in de zijstraten te kijken, waar je ook een aantal werken kunt vinden.

In de Blain|Southern gallery is nu een expositie te zien van Jonas Burgert. Echt mooie werken in een prachtig gebouw. De tentoonstelling is gratis te bezoeken, en goed te combineren met een bezoek aan de Bülowstraße.

Knapperig brood met onder andere avocado en radijsjes bij Oliv Eat. Eén van de beste lunchgerechten ooit, aldus Ivo.

Ik pakte het wat ongezonder aan, en bestelde een machtig stuk cheesecake.

Melting Donald. 

Wat begint met een drankje op een terras eindigt met een heerlijke pizza Marinara voor de lunch. Deze pizza blonk echt uit in eenvoud. Deze Italiaan kijkt uit op Görlizer Park. Ze doen ook aan afhaal, dus je kunt je pizza ook oppeuzelen in het park.

Dit soort oude busjes vind ik fantastisch! Jammer dat dit soort oude auto’s en bussen steeds meer uit het straatbeeld verdwijnen. Daarom vind ik het ook zo leuk om oude foto’s van Berlijn te vergelijken met foto’s van nu. Het straatbeeld heeft zo veel charme. In dit artikel bijvoorbeeld foto’s van dezelfde locaties in Prenzlauer Berg in de jaren ’80 vergeleken met nu.

Ongeveer één keer in de maand vind Bite Club plaats, vlakbij het te gekke zwembad Badeschiff, gelegen in de Spree. Bite Club draait om street food én goede muziek. Vrijdagavond togen we hiernaartoe en proefde ik onder andere een waanzinnige Bao Burger. Zo lekker dat ik er soms nog aan denk.

Berlijnse zonsondergangen vervelen echt nooit. En het uitzicht op de Fernsehturm ook niet <3

Nog meer liefde <3 <3 <3

Ik vroeg Eva of ze nog een leuke urbex-spot wist waar we naartoe konden gaan. Ze tipte Chemiewerk Rüdersdorf, op ongeveer een half uur rijden van Berlijn. Het is een oud fabrieksterrein, waar onder andere scenes van de serie Homeland (seizoen 5) zijn opgenomen. We hoefden er niet lang over na te denken, en de volgende zag zaten we in de auto, op weg naar Rüdersdorf. Binnenkort meer hierover!

Een van mijn favoriete fotospots, bij Museuminsel.

Alweer zo’n lekker ijs. Van Hokey Pokey in Prenzlauer Berg dit keer. Ik weet niet meer welke smaak dit is, maar ik heb het idee dat je geen verkeerde keus kunt maken.

11 reacties

  1. Wat een heerlijke foto’s weer! Volgende keer moeten we eens samen met Marjolein een fotowandeling maken, lijkt me ook onwijs leuk ?
    Fijn om jullie weer even gezien te hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*