Ivo en ik hebben het wilde idee opgevat om een caravan te kopen. Als het niet zo’n slecht weer zou zijn, zou je nog kunnen denken dat ik een zonnesteek heb, maar nee, ik ben bloedserieus. Het begon allemaal een paar maanden geleden.

Toen kwamen we met het idee om een bus te kopen (type Mercedes Sprinter of soortgelijk) en die om te bouwen tot camperbus. Het hele idee van vrijheid, reizen met je eigen fijne slaapplek en het samen klussen aan zo’n project leek ons fantastisch. Dat lijkt het ons nog steeds, alleen heeft die camper(bus) in ons hoofd inmiddels plaatst gemaakt voor een schattige, kleine caravan. In onze situatie biedt een caravan namelijk veel meer voordelen ten opzichte van een camper.

Voordelen caravan ten opzichte van een camper

We tanken met onze auto in binnen- en buitenland namelijk gratis (met behulp van een tankpas), de aanschafkosten van een caravan zijn vele malen lager, het onderhoud is (naar mijn idee) goedkoper én op de plek van bestemming kun je gemakkelijker ergens naartoe met je auto dan met je camperbus. Een camper heeft ongetwijfeld ook voordelen, maar die zien we op dit moment in ieder geval niet. Het reizen met een caravan heeft een nogal stoffig imago (vind ik zelf althans), maar op Pinterest kom ik zoveel gave projecten en DIY’s voorbij komen dat ik inmiddels helemaal om ben. We houden er allebei van om rond te reizen en niet al te lang op dezelfde plek te blijven, maar hechten wel aan een goede slaapplek en aan onze eigen spulletjes. Reizen met onze eigen opgeknapte caravan lijkt ons dan ook een top idee. Daarnaast zijn er in Europa nog zóveel mooie plekken te ontdekken…

Benieuwd wat er allemaal mogelijk is met een caravan? Hieronder en op caravanity vind je een aantal inspirerende projecten.

Lijkt het jou wat? Reizen met een good old sleurhut? Of heb ik een iets te rooskleurig beeld?

Een bericht gedeeld door Annie (@vulpes67) op

11 reacties

  1. De plaatjes die je hier als inspiratie laat zien zijn alvast mooi en Europa heeft ontzettend veel moois te bieden – al is het nadeel van een caravan wel dat je het ding ook ergens kwijt moet als je niet reist en ik zou me wat “schuldig” voelen als ik op reis ga buiten Europa en dat knappe ding laat staan. Maar ik ben dan ook Belgisch en heb de sleurhut-genen niet. ;-)

  2. Ha wat grappig, ik had het er laatst nog met vrienden over hoe ik een caravan eigenlijk ineens superhip vond. Of ja, superhip… vroeger was het zo’n ontzettend suf ding en nou denk ik eerder ‘wat handig, je kunt overal gaan en staan waar je wil en je hebt gewoon een eigen huisje bij je’. Helemaal met die trend van busjes enzo is een caravan eigenlijk helemaal geen gek idee. Ik snap je helemaal!

  3. Héél leuk! Wij zijn nog fan van de omgebouwde camper(bus), maar het idee van je eigen huisje op wielen meenemen en in alle vrijheid door Europa trekken is ook een grote droom van ons. Ik ben benieuwd wat jullie ervan gaan maken :)

  4. Oh ja dit ziet er helemaal niet zo suf uit! Zo’n camperbusje lijkt me ook zo tof. Surfplanken erop en gaan. Maar je bent denk ik wel wat mobieler met een caravan omdat je inderdaad een aparte auto hebt. Ik vind campers en caravans vooral leuk omdat het van die mini huisjes zijn, ik kan ook uren filmpjes kijken van die tiny houses haha. Ben benieuwd welke caravan het uiteindelijk wordt voor jullie!

  5. Vrienden van ons hebben ook zo’n retro caravan. Gaaf ding, maar ik ben meer van de camperbus of 4×4 met daktent. Je mag en kan daarmee toch op net iets meer plekken komen. Mijn droom is toch wel een 4×4 camperbus met een rek voor de motor :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*