Het leek alsof ik een paar dagen geleden nog het vorige maandoverzicht schreef, maar nee hoor, het is écht alweer een maand geleden. Zoals je gewend bent kijk ik nog even terug op de afgelopen maand. Dat was een hele fijne, gevuld met een bruiloft, borrels, etentjes en ander leuks. Let’s go!

Waar was ik in juli?

Afgelopen maand bracht ik een paar dagen door in Berlijn. Deze editie stond in het teken van een concert van U2 (en Noel Gallaghers High Flying Birds, yay!) in het Olympiastadion, nieuwe restaurants ontdekken en urbexen. Het waren heerlijke dagen, en direct werden er alweer plannen gesmeed om terug te gaan. Wanneer dat gaat gebeuren weet ik nog niet, maar hopelijk heel snel. Binnenkort kun je nog een aantal artikelen over Berlijn verwachten, dus stay tuned!

Verhuisperikelen en nieuwbouw

Afgelopen weekend haalde ik alvast een aantal verhuisdozen. Handig om af en toe een doos te vullen met spullen die we niet echt dringend nodig hebben, en zo hoeven we niet al het werk op het laatste moment te doen. Op zondagochtend begonnen we met het uitruimen van de zolder en ik verbaas me er nog steeds over hoeveel zooi we hebben verzameld in twee jaar tijd. We hebben een enorme lading rommel naar het milieupark gebracht, oude kleding in de textielbak gegooid en wat spullen op marktplaats gezet. Zes verhuisdozen zijn inmiddels gevuld met spullen die wel meeverhuizen en een aantal kasten zijn helemaal leeg nu. Heerlijk! Het inpakken duurde iets langer toen ik oude fotoalbums tegenkwam. Zo leuk om daar weer eens doorheen te bladeren. We hebben inmiddels (naar alle waarschijnlijkheid) ook iets gevonden waar we in de maanden gaan wonen totdat ons eigen huis af is. Als dat definitief is kan ik er meer over zeggen.. ;-)


Deze foto van mij en mijn moeder is bijna dertig jaar geleden gemaakt door mijn vader. Schattig, toch?

Wat deed ik verder zoal in juli?

Veel gezellige borrels en etentjes, waaronder een vrijwilligersmeeting voor BredaPhoto. Dit tweejaarlijkse fotografiefestival in Breda vindt in 2018 weer plaats, en ik ga een aantal dingen voor de organisatie doen rondom de communicatie. Leuk! Ook ontdekte ik weer een nieuw tof café-restaurant in Breda: Beers & Barrels. Beers & Barrels is gevestigd in het Brouwhuis, en overal zie je nog elementen van de oude brouwerij terug. Er is een groot bier-aanbod (zowel op fles als op de tap) en het eten is super lekker. Aanrader dus!

Aan het begin van de maand besloten Ivo en ik spontaan naar Amsterdam te rijden. Het was mooi weer en we waren er alweer een tijdje niet geweest. Ik vind het een heerlijke stad om doorheen te slenteren, en dan met name in de Jordaan en de Pijp. Lunchtip: bij The Meets in de Pijp is het gezellig zitten en de (gezonde) lunchgerechten zijn écht heel goed.

De afgelopen tien dagen stond Tilburg in het teken van de kermis. Daar heb ik niet (meer) zoveel mee, maar Evelien van Fotografille organiseerde er een Instameet. Ik heb de foto’s nog niet goed kunnen uitzoeken, maar onderstaande foto plaatste ik op Instagram. Want je gaat toch echt alleen nog naar de kermis voor de kaneel- en zuurstokken, popcorn, suikerspinnen en ander lekkers?

Want je gaat eigenlijk alleen naar de kermis voor de snacks toch? #tilburgsekermis #instameettk #tilburg #kermis #holland #igersholland

Een bericht gedeeld door Eva | Guided by curiosity (@guidedbycuriosity_) op

Favoriete blogposts en Instagram juli

Ik plaats niet vaak foto’s van mezelf op Instagram (of op deze blog), maar deze vond ik leuk genoeg om te posten.

My face while exploring Chemiewerk Rüdersdorf, nearby Berlin, an abandoned chemical factory. Curiosity brings me to places like this.. It took @ivokoenen and me quite some time to get in, but we managed! I'll write an article about it soon… Thanks @evahoefsloot for the suggestion! ? by @ivokoenen #chemiewerkrüdersdorf #abandonedberlin #abandonedplaces #urbexworld #urbexplaces . . . . . #travelphotography #travelblogger #traveltheworld #travelstoke #expediapic #dametraveler #darlingescapes #nevernottraveling #wanderlust #travelgram #lovetheworld #passionpassport #mytinyatlas #ladiesgoneglobal #welltraveled #awesomeplaces #exploremore #girlsborntotravel #flashpacker #beautifuldestinations #thetravelwomen #goplaces #roamtheplanet #exploretheworld #travelawesome

Een bericht gedeeld door Eva | Guided by curiosity (@guidedbycuriosity_) op

Eindelijk kwamen er eraan toe om de street art te bekijken in de Bülowstr. in Berlijn.

C’est ca, genoeg over mij. Hoe was jouw maand?

8 reacties

  1. Ik ben zo’n fan van jouw Berlijn foto’s altijd! Je kan echt zo het fijne Berlijn-sfeertje vangen. :-) Succes met het inpakken en opruimen, hopelijk vinden jullie een fijne plek om in de tussentijd te wonen.

  2. Ik ben nog NOOIT in Berlijn geweest, maar ik raak zo nieuwsgierig. Volgens mij ga ik het echt een fantastische stad vinden. En Beers & Barrels heb ik op het lijstje gezet om te bezoeken deze maand ;)!

  3. Elke keer als je het over Berlijn hebt, wil ik ook terug. Het is echt een fijne, leuke stad. Fijn dat je al zo aan het opruimen en inpakken bent. Het viel mij nog flink tegen, op de laatste dag moest er nog veel gebeuren. Hoe meer er klaar is, hoe beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*