Al lang voordat ik een vliegticket naar Londen boekte, wist ik dat ik in de wijk Shoreditch wilde verblijven. Ik had er al zoveel over gehoord en gelezen dat ik het met eigen ogen moest zien. And so that happened. Met recht kan ik nu beamen dat Shoreditch een enorm bruisende en creatieve wijk is met ontzettend veel gave muurschilderingen, toffe plekken om te eten, oude pakhuizen en trendy boetiekjes.

Door onze eigen street art tour uit te stippelen sloegen we twee vliegen in één klap: we kwamen langs fantastische en kleurrijke werken van onder andere Jimmy C, Banksy en Dreph én konden ruim de tijd nemen om Shoreditch verder uit te pluizen.

street art shoreditch

Laat je verrassen

Je kunt op internet natuurlijk heel veel blogs en informatie vinden over de street art in Shoreditch. Ik heb niet te veel opgezocht vooraf, omdat ik wel nog verrast wil worden, maar ik heb wel gebruikgemaakt van kaartjes waar locaties op staan waar je graffiti en street art kunt vinden. Dergelijke kaartjes kun je als uitgangspunt nemen. De Hackney Post heeft bijvoorbeeld een interactieve kaart online staan. Vergeet echter niet om vooral veel zijstraatjes in te lopen en om omhoog te kijken. Zondagmiddag vond ik trouwens niet ideaal om street art te spotten, dus wij zijn maandagochtend nog een keer op pad gegaan. Het is er op zondag namelijk behoorlijk druk (door bijvoorbeeld de populaire Brick Lane Market) en soms kun je door de kraampjes e.d. de muurschilderingen niet goed zien. Struin op zondag dus gewoon lekker over de verschillende markten en smul van al het lekkers… ;-)

Ga met een gids op pad

Je kunt ook meegaan met bijvoorbeeld de ‘London Graffiti and Street art tour’ van Free tours by foot. Ik deed eerder al eens zo’n tour in Barcelona en Brooklyn en het is erg interessant en leerzaam om wat meer achtergrondinformatie te krijgen over de verschillende werken en de kunstenaars. Daarnaast kent een gids de buurt op zijn duimpje en zie je misschien werken die je anders niet zo snel spot.

Ben jij al eens in Shoreditch geweest? Wat vond je ervan?

street art shoreditch

street art shoreditch

street art shoreditch

street art shoreditch

street art shoreditch

street art shoreditch

street art shoreditch

street art shoreditch

street art shoreditch

street art shoreditch

street art shoreditch

street art shoreditch

street art shoreditch

street art shoreditch

street art shoreditch

street art shoreditch

street art shoreditch

street art shoreditch

Pin it

4 reacties

  1. Ik vond Shoreditch geweldig. Mooie foto’s heb je gemaakt en gave streetart gespot. Volgende keer zou ik ook graag in die wijk verblijven. De laatste keer bleef het bij een dagje in Shoreditch.

  2. Supervette streetart! Ik merk dat ik vooral de stukken met de vrouwengezichten heel mooi vind, misschien zijn ze ook wel van dezelfde artiest? Ben al veel in Londen geweest, maar deze wijk bezocht ik nog niet eerder. Deze wil ik zeker bij mijn volgende bezoek aandoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*