Terugblik: augustus 2017

We zijn weer een maand verder en dat betekent dat onze verhuizing steeds dichterbij komt. Nog maar één maand in ons huis (dat steeds leger begint te worden) en dan gaan er allerlei nieuwe avonturen beginnen. Spannend! We hebben inmiddels ook een plekje gevonden waar we kunnen verblijven als we terug zijn van onze reis door Amerika. Yayyy! Het is Roosendaal geworden; gelukkig niet al te ver van Breda vandaan. Voor nu blik ik nog even terug op afgelopen maand. Lees je mee?

Waar was ik in augustus?

Afgelopen maand was ik twee weekenden in het buitenland. We boekten spontaan een nachtje in een hotel in Gent, en het laatste weekend van de maand spendeerden we in het bloedhete en zonnige (ja, echt!) Londen. Ik was er nog nooit geweest, en vraag me nu oprecht af waarom niet. Wat een heerlijke en leuke stad! Een weekend was natuurlijk veel te kort, dus dat is een goede reden om nog eens terug te gaan.

Wat deed ik verder zoal?

Ik heb me bezig gehouden met de voorbereiding van onze reis naar Amerika. Zo speurde ik Marktplaats af voor een National Park Pass. Op zo’n pas mogen namelijk twee handtekeningen staan én hij is een jaar geldig. Iemand die hem dus bijvoorbeeld in april heeft gebruikt (met één handtekening), kan hem nog verkopen omdat hij geldig is tot april 2018. We hadden natuurlijk ook ter plekke zelf een pas kunnen kopen voor $ 80 om deze bij thuiskomst door te verkopen, maar nu hebben we al een pas in ons bezit voor € 30,-. Prima deal dus! Ook maakten we een globale route en zochten we alvast wat campings uit die ons mooi lijken. Ik werd gewaarschuwd voor drukte en misschien volle campings, maar ik vermoed dat het reuze mee gaat vallen in oktober. Daarnaast werken veel campings bij de nationale parken op basis van first come, first served , dus dan is het een kwestie van op tijd aankomen. We leggen liever niks vast; dat is wat ons betreft juist één van de voordelen om met een camperbus te reizen. Lekker flexibel! Ook viel de Lonely Planet van Californië in de bus. De LP van West-Amerika hadden we al, maar daar komt Californië dus helaas niet in voor. Ik heb ze nog weinig open gehad, maar tijdens de lange vlucht naar LA hebben we tijd genoeg..

Ook was ik lekker actief bezig in augustus. Ik heb m’n motivatie helemaal terug en werk me zo’n drie keer per week in het zweet. Daarnaast maakte ik regelmatig een lekkere wandeling; altijd goed om wat meer kilometers in de benen te hebben voordat we aan al die toffe hikes in Amerika beginnen.

Favoriete blogposts en Instagram augustus

  • City Guide Berlijn: Ik gaf mijn Berlijn city guide weer eens een update. Zo kwamen er bijvoorbeeld heel wat restaurant- en eettips bij.
  • 6x doen in Gent: In dit artikel geef ik je mijn tips voor een heerlijk weekend in Gent.


We bezochten het Tate Modern (aanrader!), en vanaf de bovenste verdieping heb je dit toffe uitzicht op onder andere St. Pauls Cathedral.


Vanaf ons hotel was het een kwartiertje lopen naar de bizar drukke Columbia Road Flower Market. Het leek alsof heel Londen was uitgelopen om hier zo’n bloemen en planten te kopen. Wel heel leuk om met eigen ogen te zien..

C’est ca, genoeg over mij. Hoe was jouw maand?

15 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *