Londen. Het ligt op nog geen uur vliegen hiervandaan, en toch was ik er nog nooit geweest. Wereldsteden als Berlijn en Parijs bezocht ik vaker, maar in Londen kwam ik om de één of andere reden nooit. Tot dit jaar. Met Ryanair vliegen we naar Londen Stansted, waar we op de trein stappen die ons in 45 minuten naar Liverpool Street Station brengt. Vanaf dat treinstation is het zo’n tien minuten lopen naar het CitizenM hotel* in Shoreditch. Tijdens die wandeling voel ik direct dat Londen en ik wel een goede match gaan zijn. Vergelijken is nooit goed, maar als ik hier zo loop moet ik denken aan het echte wereldstad gevoel dat ik in New York had. Op weg naar het hotel zie ik op sommige plekken al prachtige street art, en het lijkt alsof half Londen op deze zaterdagmorgen onderweg is naar yogales. Nadat we onze spullen hebben gedropt gaan we op ontdekkingstocht.

We vullen deze bizar zonnige en hete dagen met lange wandelingen, fantastisch eten (al viel de pizza bij het populaire Pizza East nogal tegen) en bezoeken aan Tate Modern en the National Gallery. We wandelen tussen honderden verschillende bloemen en planten op de Columbia Road Flower Market en struinen over de bekende Brick Lane Market in Shoreditch. Er wordt vinyl gekocht bij Rough Trade en er wordt een machtig stuk chocoladetaart gedeeld. We stippelen onze eigen Street art tour door Shoreditch uit en komen de een na de andere parel tegen. We wachten een uur op een tafel bij Dishoom (wat het écht waard is want wat is het eten lékker) en zeggen wel tien keer tegen elkaar dat we écht nog eens moeten terugkomen. Er is namelijk nog zoveel te ontdekken…

* Ik kreeg van CitizenM korting op de normale kamerprijs. Dit heeft echter geen invloed op mijn mening over dit hotel. Binnenkort lees je meer over deze accommodatie op mijn blog.

Niks missen?

Vul je e-mailadres in en ontvang bericht bij een nieuw artikel. Je kunt je altijd gemakkelijk afmelden.

10 reacties

  1. Leuke visual diary! Je doet me zin krijgen om nog eens terug te gaan naar Londen, was er ondertussen al 7 of 8 keer. Als ik studeerde ging ik elk jaar namelijk ofwel naar Parijs ofwel naar Londen met de trein als vakantie. :-)

  2. Klinkt super gezellig! Ik ben nog niet bij Dishroom geweest, maar als het echt lekker is moet ik misschien ook maar een keertje in de rij staan :) Pizza East is inderdaad een beetje hit-en-mis. We hebben er heerlijk gegeten, maar ook soms bar slecht. Hun salty-caramel taartjes zijn wel altijd erg lekker!

  3. Echt heerlijk om zoveel van mijn favorieten terug te zien. Misschien ga ik in december weer als alle kerstverlichting de stad sprookjesachtig maakt :) Wat jammer van de pizza! De mijne was verrukkelijk 2 jr geleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*