Nu het buiten weer behoorlijk koud gaat worden, denk ik met weemoed terug aan ons weekendje Londen. Daar was het tijdens ons verblijf in augustus namelijk -onverwachts- bloedheet en zonnig. We verbleven in de heerlijke wijk Shoreditch, in het oosten van Londen. Het is dat ik onder andere de Big Ben graag wilde zien (het was mijn eerste keer in Londen), anders waren we Shoreditch waarschijnlijk niet uitgekomen. In dit artikel deel ik mijn favoriete plekjes in deze wijk met je.

CitizenM

Op zoek naar een betaalbare én hippe accommodatie in Shoreditch? Zoek dan niet verder en boek een kamer in het CitizenM hotel. De kamers zijn niet bijzonder groot maar wel smaakvol ingericht en voorzien van alles wat je nodig hebt. De lounge staat tjokvol design klassiekers en in het aangrenzende zitgedeelte kun je genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet, met lekkers als bananenbrood, avocado en croissantjes.

Dishoom

Het nadeel van gehypte restaurants is dat het vaak wat tegen kan vallen. Niks van dat alles bij Dishoom. Bij Dishoom geniet je van de heerlijke Indiase keuken in een industriële en gezellige setting. Vooral een aanrader om veel kleine gerechtjes te bestellen, zodat je alles kunt proeven en delen. Het is er altijd druk, maar als je de eerste rij door bent kun je wachten in de gezellige bar.

The Breakfast Club

Van de gelijknamige film was ik al fan, maar nu ook van The Breakfast Club aan Rufus Street. Neem vooral de tijd om iets te kiezen van de propvolle kaart, waar gerechten op staan met fantastische namen als ‘the secret egg society’ en ‘elvis waffle’. Goed om te weten; een verkeerde keuze kun je eigenlijk niet maken. Tenzij je net zoals ik eigenlijk een stapel pannenkoeken had willen kiezen, maar verantwoord voor roerei met avocado ging.

The Bike Shed

Op de laatste middag belanden we bij The Bike Shed, dé plek voor motormuizen waar je gelukkig ook als niet-motormuis erg welkom bent. Het is hier buiten namelijk goed toeven, en de gerechten die geserveerd worden zijn erg smakelijk. Schuif hier onder andere aan voor pannenkoeken (die ik hier wel bestelde!), huevos rancheros, burgers en avocado & toast.

BrewDog

De BrewDog biertjes belanden in Nederland regelmatig in de winkelwagen, dus dat de BrewDog bar bezocht moest worden stond eigenlijk wel vast. Het aanbod van ‘cutting-edge’ bieren wisselt constant; net als de wijk Shoreditch.

Boxpark

Boxpark is een pop-up container mall en street food market in één. Erg leuk zijn bijvoorbeeld Papersmiths (voor stationery en papierwaren liefhebbers), Astrid & Miyu (sieraden), The Brokedown palace ( outdoor gear) en Decorum (fijn interieurspul).

Old Spitalfields Market

Old Spitalfields Market is een overdekte markt, gevestigd in een oude Victoriaanse markthal. De markt is 7 dagen per week geopend van 10 tot 17 (op zaterdag tot 18). Je vindt er veel kraampjes met een gevarieerd aanbod, van platen tot kleding en van tassen tot street food. Check de agenda voor alle evenementen. Hier zijn overigens niet alleen kraampjes te vinden, maar ook winkels zoals MAC, Flying Tiger Dr. Martens.

Brick Lane Market

Een echte aanrader is het bezoeken van de Brick Lane Market op zondag. Het is er dan behoorlijk druk, maar heel gezellig en levendig. Hier zoek je tussen alle tweedehands spullen naar dat ene pareltje; of het nu een plaat is van Elton John of een vintage koffieblik voor in je keuken.

Trade

Trade is een koffiezaakje waar we na die eerste keer nog eens terugkwamen. Omdat de (ijs)koffie er goed was. Omdat de bediening aardig was. Omdat we er zo lekker hadden gegeten. Omdat je er zo relaxed kunt zitten. Aanrader dus!

Wat zijn jouw favoriete adressen in Shoreditch?

Op de hoogte blijven?

Vul je e-mailadres in en ontvang bericht bij een nieuw artikel. Je kunt je altijd gemakkelijk afmelden.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*