Nog maar twee dagen te gaan en dan is 2017 alweer voorbij. De laatste dagen van het jaar sluit ik af in Berlijn, maar ik blik graag al terug op een prachtig (reis)jaar. Naast mooie reizen bracht 2017 nog meer moois.

Een nieuw huis én een nieuwe baan

We kochten eind vorig jaar een nieuw huis, en inmiddels wordt daar de laatste hand aan gelegd. Nog maar een paar weken, voordat we de sleutel in ontvangst mogen nemen en kunnen gaan klussen en verhuizen. Zo fijn! Na alle tijdelijke woonplekken en verhuizingen heb ik wel behoefte aan een vaste stek. En aan al die spullen die al sinds oktober in een loods stof staan te vangen.

Een ander hoogtepunt: een nieuwe baan! Ik was al een tijdje op zoek naar ander werk. Naar een baan die me echt weer eens zou uitdagen en beter zou aansluiten bij de opleiding die ik heb gedaan (Communication & Multimedia Design). Ik solliciteerde intern op de vacature voor contentmanager online, sleepte de baan binnen en maakte op 1 november de overstap naar een andere afdeling.

Reizen in 2017

Zoals ik al zei was 2017 een prachtig reisjaar. Ik probeer zoveel mogelijk te reizen en van de wereld te zien; dat is nu eenmaal wat me het aller gelukkigst maakt. Ik kijk dan ook dik tevreden terug op dit jaar. Ik heb zoveel bijzondere landschappen gezien en mooie bestemmingen ontdekt. Mijn doel voor 2018 is dan ook om er net zo’n memorabel jaar van te maken.

Februari: Dubai & Sri Lanka

In februari pakten we onze backpacks voor een reis door Sri Lanka. Op de heenweg hadden we een overstap van 8 uur in Dubai en haasten we ons naar de hoogtepunten van deze metropool in het Midden-Oosten. Sri Lanka stal mijn hart: de lieve mensen, de treinreis van Kandy naar Ella en de waanzinnige natuur droegen daaraan bij.

Lees meer: 8 uur in Dubai en alle verhalen Sri Lanka

Maart: Amsterdam

Een bestemming wat dichter bij huis: onze eigen hoofdstad! Het regende zowat aan één stuk door, maar dat gaf ons mooi de kans om fotografiemuseum Foam te bezoeken en om vooral veel te eten. Bij Happy Happy Joy Joy en Pluk bijvoorbeeld.

Lees meer: mijn favoriete adresjes in de Amsterdam city guide

April: Berlijn

Het eerste van uiteindelijk vier bezoeken in 2017. We slapen bij een vriend van Ivo die in een waanzinnig appartement woont aan het Görlitzer Park. We wandelen veel, gehuld in onze regenjassen want Berlijn wordt geteisterd door flinke hoosbuien. Om het leed te verzachten gaan we ons te buiten aan taart, maar uiteindelijk vertrekken we toch een dag eerder naar huis.

Lees meer: Visual diary, another weekend in Berlin

Juni: Slovenië, Kroatië & Italië

Slovenië stond al even op mijn lijstje, en in juni was het eindelijk zover. Slovenië is geen groot land, en dat maakt het uitermate geschikt voor een korte roadtrip. We wandelen door groene landschappen en langs helblauwe rivieren, proosten met Sloveense wijn en maken nog een uitstapje naar buurlanden Kroatië en Italië. Aanrader!

Lees meer: alle Slovenië posts, fotogenieke stadjes in Kroatië en een onverwachte middag in Italië.

Juli: Berlijn

Hello again! In juli troffen we beter weer en dronken we koude cider en bier we op terrasjes, hingen we in parken, aten we ons rond bij o.a. Markthalle Neun en Bite Club, zagen we wonderschone zonsondergangen en kropen we door een hek om te urbexen bij Chemiewerk Rüdersdorf, een locatie die ook onder andere gebruikt werkt voor de serie Homeland.

Lees meer: een weekend Berlijn met heel veel eten

Augustus: Gent

In augustus togen we voor een weekendje naar onze zuiderburen. Naar Gent om precies te zijn. Tijdens ons eerste weekendje weg in maart 2014 gingen we ook naar Gent, en we wilden graag nog eens terug. De sfeer was nog precies zo fijn, alleen was de temperatuur nu wat aangenamer.

Lees meer: 6x doen in Gent

Augustus: Londen

Verbaasde blikken kreeg ik regelmatig als ik vertelde dat ik nog nooit in Londen was geweest. Daar maakte ik in augustus korte metten mee: op naar Engeland! We konden geen beter weer treffen: het was behoorlijk warm en zonnig. We ontdekten vooral Shoreditch, maar verlieten de wijk ook voor een bezoek aan het Tate Modern en The National Gallery.

Lees meer: een bizar zonnig weekend in Londen en de leukste adressen in Shoreditch

Oktober: Verenigde Staten

In 2017 maakten we plannen om in oktober 2018 acht weken naar Nieuw-Zeeland te gaan. Door de koop van ons huis kwam dat niet zo goed uit. Het werden uiteindelijk drie weken reizen per camper door de Verenigde Staten. Een plan B dat niet beter had kunnen uitpakken. Het ene national park was nog mooier dan het ander, en iedere dag werd ik verrast door de schoonheid van het land.

Lees meer: 3 weken per camper door het Zuidwesten van Amerika en 30 foto’s waardoor jij de VS op je lijstje zet

November: Berlijn

Begint het al te vervelen? Mij in elk geval niet. In november rijden we naar Berlijn waar we het merendeel van de tijd spenderen in Prenzlauer Berg. Het regent weer behoorlijk (what else is new), maar vermaken doen we ons altijd. We bezoeken meerdere musea en tentoonstellingen en shoppen wat. Verder hangen onze dagen van taart, burgers en ander lekkers aan elkaar. Fijn!

Lees meer: een weekend vol eerste keren in Berlijn

December: Berlijn

Een knallend einde van het jaar; met de jaarwisseling ben ik in mijn favoriete stad. Hoe kan het ook anders?

Wat brengt 2018?

Als alles goed gaat wordt ons huis in februari opgeleverd. In de maand die volgt moeten we dan flink aan de slag en hopen we te kunnen verhuizen. Yay! Het is nu nog lastig om veel reizen te plannen, omdat alles afhangt van de definitieve datum. We zijn in ieder geval van plan om in april naar Guatemala, Mexico en Belize te gaan. Duimen dat dat doorgaat! In januari stappen we op het vliegtuig voor een weekend Valencia, en verder ligt alles nog open. We’ll see.. :)

Wat Guided by Curiosity betreft: ik hoop dat de blog lekker doorgroeit qua bezoekersaantallen en volgers op Instagram en Facebook. Ik wil in ieder geval tegen jou zeggen: dank voor de support en tof dat je mijn blog leest!

9 reacties

  1. Mooi reisjaar lady! Leuk om nog even over al je gave reizen te lezen. Ik krijg spontaan zin om naar Berlijn te gaan. En naar Amerika! Wij willen eind volgend jaar naar Mexico gaan om daar rond te reizen. Erg benieuwd naar het mooie land! Super dat je een nieuwe baan hebt die je goed bevalt én dat jullie huis bijna klaar is. Alvast veel plezier in Valencia. Superleuke stad! Veel goeds voor 2018 gewenst lady!

    1. Dankjewel Marcella, lief! Tof dat jullie ook plannen hebben om naar Mexico te gaan. Voor jou ook alle geluk voor 2018 en hopelijk komt er snel een mooie baan op je pad!

  2. Wat een mooi jaar en wat leuk om terug te kijken! Qua reizen zat het in elk geval goed, maar ook superfijn dat je een nieuwe baan hebt gevonden. Op naar een net zo mooi 2018, in een prachtig nieuw huis!

  3. Zo leuk dat jullie 4x naar jullie favoriete stad zijn gegaan en wat leuk om nog even deze terugblik te zien op al jullie mooie reizen! Zeker de VS staat hoog op mijn lijstje, die prachtige natuur! Ook ik kijk al uit naar de hometours van jullie nieuwe plek, dus kom maar op. ;-) Veel verhuispret!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*