De maand januari is weer voorbij en aan het aantal gepubliceerde artikelen te zien was het een drukke maand. En dat was het ook! Januari is altijd zo’n grijze maand. Die korte dagen mogen van mij weer snel langer worden. Deze maand ontsnapten we een paar dagen de kou en brachten we een weekend door in het zonnige Valencia. Heerlijk! Ook geef ik in deze terugblik een korte update over ons nieuwe huis (dat nog steeds niet af is helaas) en deel ik mijn favorieten met je.

Reizen

Om kort en krachtig te zijn: Valencia was echt geweldig! We boften ontzettend met 4 dagen lang stralend weer en Valencia is echt een plaatje om te zien. Tel daar een heleboel lekkere eettentjes en mooie bezienswaardigheden bij op, en je hebt de ingrediënten voor een top-weekend. Benieuwd naar de beelden? Bekijk dan mijn visual diary. Onze tips voor een bezoek aan deze Spaanse stad volgen binnenkort.

Ook boekten we in januari in een opwelling tickets naar New York! We kwamen een aanbieding vanuit Brussel tegen en hadden nog een KLM-voucher liggen. En toen was het kwaad geschied. In juni brengen we dus 5 nachten door in the big apple. Ik heb heel veel zin om terug te gaan. Zeker omdat we nu wat meer tijd hebben om gewoon lekker rond te struinen, omdat we dé highlights al gezien of gedaan hebben. Mooi vooruitzicht!

Persoonlijk

Januari was een maand vol met etentjes. Uit eten bij een Surinaams-Indiaas restaurant met vrienden, pizza eten met Rosanne van bonjourfrankrijk.nl, nieuwe spots ontdekken in Breda (The Tiger Club, aanrader!) en terug naar oude bekenden zoals Beers & Barrels in de oude brouwerij in Breda. Gelukkig heb ik inmiddels ook weer de motivatie gevonden om te sporten.. ;-)

In januari vond ook weer de vakantiebeurs plaats, en ik was er op dinsdag tijdens de vakdag. Ik hoorde onder andere Tessa vertellen over duurzaam en betekenisvol reizen. Naar aanleiding daarvan schreef ik ook een blog over duurzaam reizen. Verder deed ik er vooral veel reisinspiratie op, altijd leuk!

Het laatste weekend van januari brachten we door in Amsterdam. Heerlijk slenteren door De Pijp (één van mijn favoriete wijken), fantastische pizza eten bij De Pizzabakkers en neuzen bij de vele boetiekjes. Mijn favoriete adresjes vind je in de Amsterdam guide die regelmatig wordt geüpdatet. Ook brachten we een bezoek aan Loods 5 in Zaandam; we waren immers toch in de buurt. Leuk om alvast even inspiratie op te doen voor ons nieuwe huis. Een mooi bruggetje naar een update!

Ongeduldig wachten op ons nieuwbouwhuis

Gisteren was de vooroplevering en konden we weer eens een kijkje binnen nemen. We hoopten gister te horen wanneer we de sleutel krijgen, maar door omstandigheden (lekkages en onderaannemers die niet komen opdagen) loopt het allemaal wat minder soepel dan verwacht. De verwachting is nu dat de woning over 4 weken opgeleverd wordt, maar er hangt nog wel een groot vraagteken boven. Heel irritant, want het is lastig om zo afspraken te maken met vloerenleggers, stukadoors etc.

Het was in ieder geval fijn om er weer te zijn, al hebben we nog een behoorlijke lijst met punten die aangepakt moeten worden. Al komt dat vast helemaal goed. De nieuwe bank is inmiddels besteld, we zijn het bijna eens over de kleuren op de muur en we zijn rustig aan weer wat spullen aan het inpakken. Kom maar op!

Favorieten in januari

TV-programma: Wie is de mol? is weer begonnen en als fan van het eerste uur ben ik er natuurlijk weer bij. Ditmaal speelt het programma zich af in Georgië, een bestemming die al even op het lijstje van Ivo staat. De kandidaten vind ik dit seizoen wat minder leuk dan afgelopen jaren, maar ik ben voorla heel benieuwd naar meer beelden van Georgië. Leuk om te lezen is de blog van Yvonne over Tbilisi, de hoofdstad van het land.

Netflix: De afgelopen tijd hebben we ontzettend veel goede series gezien op Netflix (zoals The Sinner), maar The Bridge spant toch wel de kroon. De ietwat vreemde Zweedse rechercheur Saga en de knuffelige Deense rechercheur Martin spelen de hoofdrollen, en hun dialogen zijn heerlijk om naast te kijken. Nog afgezien van de super spannende verhaallijn en plotwendingen. Gaat dat zien (als je dat nog niet gedaan hebt)!

Fotografie: Via via ontdekte ik de photo stories van Mitchell Kanashkevich. Zijn werk is enorm inspirerend, en zijn visual diaries zijn een lust voor het oog.

Blog: Geen reisblog maar een fashion blog. Conscious fashion welteverstaan. Op When sara smiles lees je o.a. over duurzame merken en fashion. Dat heeft allang geen geitenwollensokken-imago meer, en dat is precies wat Sara laat zien met haar hippe looks.

Komende maand hoop ik meer artikelen te kunnen plaatsen, want ik heb nog heel wat verhalen te delen. Verder heb ik genoeg leuks op de planning, maar daarover meer in de volgende terugblik. Fijne maand gewenst!

3 reacties

  1. Wat gaaf dat jullie tickets naar New York hebben geboekt, fijn vooruitzicht! Hopelijk is er snel meer duidelijkheid over de oplevering van jullie huis, dan kunnen jullie afspraken vastleggen. Wie denk jij dat de mol is? Ik verdacht Loes, maar daar heb ik niets meer aan ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*