Los Angeles. Veel mensen die ik vooraf sprak hadden er een uitgesproken mening over. “Zo snel mogelijk wegwezen” en “Er is niks te beleven” waren er bijvoorbeeld twee. Nu ik er zelf een mening over heb kunnen vormen, ben ik het daar zeker niet mee eens. Ik kan me goed voorstellen dat je de stad vreselijk vindt. Bijvoorbeeld als je niet de goede plekken bezoekt of als je de hele dag opgesloten zit in het verkeer. Met deze tips weet ik zeker dat jij het ook prima naar je zin gaat hebben in LA.

tips los angeles
tips los angeles
tips los angeles

#1 De perfecte accommodatie

Wij verbleven zowel aan het begin als aan het eind van onze reis in het Ocean Park Hotel. Het hotel ligt in een fijne buurt in Santa Monica. Je rijdt in een paar minuten naar het strand, de kamers zijn netjes en de gedeelde badkamers zijn brandschoon. Ook erg fijn was de koelkast die op onze kamer stond. Een supermarkt (Trader Joe’s) ligt op loopafstand. Je kunt er gerust ‘s avonds nog naartoe lopen; het ligt in een veilige en rustige woonwijk. Naast het hotel ligt het OP café, waar je ‘s ochtends terecht kunt voor een heerlijk ontbijtje. Per nacht betaalden wij omgerekend zo’n € 102,-, maar eind november betaal je bijvoorbeeld maar € 72,- per nacht via Booking.

Tip: op twee minuten lopen van het hotel zit Crimson, waar je ’s avonds terecht kunt voor een super lekkere en gezonde maaltijd. Denk aan wraps met groenten en falafel, kipspiezen met gegrilde groenten en rijst en zoete aardappel frietjes.

#2 Geniet van de zonsopkomst

Maak gebruik van die jetlag en sta lekker vroeg op. De eerste dag zaten wij om 05:00 klaarwakker rechtop in bed. Om half 7 stonden we buiten en reden we naar het strand. Heerlijk om Los Angeles te zien ontwaken aan het strand en het langzaamaan drukker te zien worden met joggers en andere fanatiekelingen.

tips los angeles
tips los angeles

#3 Huur een cabrio

LA is een stad die bij uitstek geschikt is om per auto te verkennen. De afstanden zijn groot en er is geen goed openbaar vervoer netwerk. Wij huurden een auto bij Alamo via America Car Rental In eerste instantie kozen we voor de goedkoopste optie; een saai en degelijk model. Totdat ons oog viel op de Ford Mustang. Daar hoefden we niet lang over na te denken. Het is ontzettend cliché, maar ook ontzettend gaaf om met zo’n oer-Amerikaanse cabrio over de highways te scheuren. Met het dak eraf is file rijden ineens een heel stuk minder vervelend. Nadat je het papierwerk hebt geregeld wandel je naar de plek waar alle wagens geparkeerd staan. “Pick any one you like” betekent ook echt dat je er één kunt uitzoeken die je mooi vindt. Rijden maar!

Tip: download vooraf een app op je telefoon met een goede (gratis) navigatie. Op die manier hoef je geen onnodig dure GPS aan te schaffen. Wij gebruikten Google Maps, maar Waze werkt bijvoorbeeld ook prima.

tips los angeles
tips los angeles

#4 Scheur door de Hollywood Hills

Erg leuk is het om door de Hollywood Hills te rijden. Je rijdt hier over smalle en kronkelige wegen langs de meest mooie en luxueuze villa’s. Geen wonder dat veel sterren hier een optrekje hebben.. Eén van de bekendste trekpleisters is het Hollywood Sign. De iconische letters die je toch eens in het echt gezien moet hebben. Bij de letters zelf kun je niet komen, maar vanuit het Hollywood Lake Park kun je de letters erg goed zien.

doen in los angeles
doen in los angeles
doen in los angeles

#5 Bezoek het Arts District in Downtown LA

Een bruisende wijk is het Arts District. Hier vind je talloze galeries en musea, hippe koffiebarretjes, oude pakhuizen, unieke winkeltjes en kleurrijke street art. Blijf wel goed opletten waar je komt. De beruchte buurt Skid Row ligt ook in Downtown, waar veel daklozen met een verslaving en/of psychische problemen op straat leven. Al kan dit mensen juist ook erg intrigeren. Désirée van Hoek bijvoorbeeld, die er 6 jaar fotografeerde en er een blog over schreef.

doen in los angeles
doen in los angeles
doen in los angeles
doen in los angeles

#6 Ga op zoek naar de mooiste street art

Het Arts District in downtown LA is dus een goede plek om street art te spotten, maar nog mooiere werken vind je in de omgeving van Abbott Kinney Boulevard in Venice. Op de gevels van vele gebouwen in deze straat pronken kleurrijke en creatieve werken van talloze kunstenaars. Vergeet ook zeker de zijstraatjes niet te verkennen. Sowieso is dit een erg leuk deel van Los Angeles. Ook hier vind je veel winkeltjes vol mooie spullen en hippe lunchzaken en koffietentjes.

tips los angeles
tips los angeles
tips los angeles

#7 Bekijk de zonsondergang op Venice Beach

Als je dan toch in Venice bent, dan moet je zeker aan het einde van de middag richting het strand gaan. De sfeer op Venice Beach is mega relaxed. Neem een kijkje bij de stuntpiloten in het skate park, slenter over de boulevard of koop een koud drankje en plof in het zand, zodat je de zon langzaam in het water kan zien zakken. Loop daarna zeker ook even langs bij het bekende Venice Sign. De letters zijn in het donker namelijk mooi verlicht.

tips los angeles
tips los angeles
tips los angeles
tips los angeles
tips los angeles
tips los angeles

Deze blog bevat een affiliatelink. Lees er meer over in de disclaimer.

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*