Een appje van mijn zwager. Of we zin hebben om mee te gaan naar de Ardennen, waar zo’n 25 centimeter sneeuw ligt? Daar hoeven we niet lang over na te denken. In Nederland raak ik meestal niet echt enthousiast als er sneeuw voorspeld is; lange files, glibberpartijen en bruine sneeuwresten zijn vaak het gevolg. Maar op een vrije dag door mooie poedersneeuw wandelen en genieten van het weer? Yes please!

ardennen

Naar Baraque Michel in de Ardennen

Vanaf mijn oude woonplaats in Zuid-Limburg is het een krap uur rijden naar Baraque Michel in de Belgische Ardennen. Baraque Michel ligt in Natuurpark Hoge Venen-Eifel, dat grotendeels in de Ardennen ligt. Het is een langlaufskigebied waar je ook heerlijk kunt wandelen en sleeën. Vanuit Breda doen we er iets langer over, ruim 2 uur. Hoe dichter we bij onze eindbestemming komen, hoe witter het landschap wordt. Bijzonder hoe je in zo’n korte tijd in een totaal andere wereld kan zijn.

Wandelen in knisperende sneeuw

Vanaf de gelijknamige herberg (Baraque Michel 36, 4845 Jalhay) starten we onze wandeling. Het eerste deel van de wandeling leggen we af over een vlonder, die in dit witte landschap niet meer als zodanig te herkennen is. Je merkt pas dat je naast de vlonder loopt als je een stuk naar beneden zakt, nog dieper de sneeuw in. Af en toe laat de zon zich zien, en doordat het bijna niet waait is het super om buiten te zijn. Mijn nichtjes gaan al gauw op de slee zitten en vinden het wel prima om als prinsesjes meegetrokken te worden. Na een paar kilometer komen we nog maar sporadisch iemand tegen. Héérlijk! Als we weer in de buurt van de Herberg komen is het gelijk een stuk drukker, en zien we vooral veel langlaufers. Bijkomen doen we vervolgens in de bomvolle herberg waar we met geluk een tafel scoren. De bediening is strontchagrijnig, maar niemand schijnt het iets te deren. Waarom ook als je met de zon op je kop uitkijkt over een sneeuwparadijs?

Praktische informatie

Je kunt de auto parkeren bij de herberg. Als de parkeerplaats vol is kun je je auto ook prima iets verderop kwijt langs de kant van de weg. Op de webcam van Mont Rigi kun je bekijken hoeveel sneeuw er momenteel ligt. Waar wacht je nog op?

ardennen

ardennen

ardennen

ardennen

ardennen

ardennen

ardennen

ardennen

ardennen

ardennen

ardennen

ardennen

ardennen

ardennen

ardennen

ardennen

ardennen

ardennen

ardennen

5 reacties

  1. Nichtje Feline zei: Eva deed alleen mar klik, kik, klik, klik en ze demonstreerde het met het ronddraaien en imiteren van een foto toestel, hihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*