Ruim 2 maanden gingen voorbij sinds de laatste blogpost, voornamelijk door een gebrek aan tijd. Alle energie en tijd ging op aan klussen, verhuizen én een reis naar Mexico. In deze terugblik klets ik jullie even bij over de afgelopen periode.

Eindelijk verhuisd

Eind september verlieten we ons vorige koophuis en logeerden we een weekje bij de moeder van Ivo. Daarna volgde een reis naar de Verenigde Staten en in de maanden erna huurden we een kleine studio in Breda. Al die tijd stonden onze spullen in de opslag en na een tijdje begon ik die toch wel behoorlijk te missen. Op 27 februari kregen we de sleutel van ons huis en begonnen we direct met klussen. Op 31 maart zouden we namelijk verhuizen, dus een strakke planning was vereist. Er moesten muurtjes geplaatst worden, de muren moesten gestuct en geverfd worden, er moesten vloeren in en nog een heleboel kleinere dingen. Met die planning kwam het helemaal goed en tijdens het paasweekend verhuisden we eindelijk naar de woning die we 1,5 jaar daarvoor kochten. Hierbij alvast een kleine preview van de woonkamer. Ik merkte dat het meteen als ‘thuis’ voelde toen ik alle souvenirs en decoratie uit de verhuisdozen viste en een plekje had gegeven. Vinden jullie het leuk om binnenkort meer foto’s te zien?

Reis naar Mexico

Op 10 april vlogen we vanuit Amsterdam, via Varadero, naar Cancun. In ruim 2,5 week maakten we met een huurauto een rondreis over het schiereiland Yucatan, en sloten we de trip af op het heerlijk relaxte Isla Holbox. Voor ons doen hebben we heel weinig gedaan (vooral veel eten, zonnen, lezen en nog eens eten), maar daar hadden we allebei behoefte aan. Écht vakantie; vaker doen ;-) In de komende dagen deel ik de route die we aflegden en in de weken erna kun je natuurlijk meer Mexico artikelen verwachten. Ik deel alvast 2 hoogtepunten: ronddwalen in de oude Mayastad Chichén Itzá (in alle rust) en het kleurrijke Campeche waar ik onderstaande foto maakte. Het was een vrij lange rit naar Campeche, maar zeker de moeite waard.

Favorieten in april

Netflix: Chef’s Table
De eerste seizoenen van Chef’s Table heb ik verslonden, en ik keek dan ook al even uit naar het nieuwe seizoen. Het 4e seizoen staat in het teken van desserts en laat dat nu net mijn favoriete onderdeel van de maaltijd zijn. Het zijn (helaas) maar 4 afleveringen, en vooral de desserts in de 3e en 4e aflevering zijn spectaculair. Je krijgt niet alleen een goed beeld van de desserts en de chefkok, maar ook van zijn omgeving. Zo speelt de 4e aflevering zich grotendeels af op Bali en worden de shots van het eten afgewisseld met beelden van dit Indonesische eiland. Het restaurant van deze chef draait sowieso grotendeels om desserts, dus alleen dat al is een reden om nog eens terug te gaan ;-)

Boek: Michael Connelly – De Keerzijde
In het dagelijkse leven maak ik niet veel tijd vrij om te lezen, maar op vakantie doe ik dat zeker wel. Ik las 3 boeken uit, waarvan ‘De Keerzijde‘ van Michael Connelly me het meest boeide. Rechercheur Harry Bosch (die in veel boeken van Connelly de hoofdrol speelt) werkt inmiddels als vrijwilliger bij de politie en is daarnaast privédetective. Hij krijgt een interessante klus om een erfgenaam te zoeken én bijt zich vast in een gevaarlijke zaak rondom een serieverkrachter. ‘De Keerzijde’ is een heerlijke thriller die je maar moeilijk kunt wegleggen…

Muziek: Editors – Violence
In maart bezocht ik een concert van Editors in de Ziggo dome. Ik zag ze al eens op Best Kept Secret en dat was toen een geweldige show, in de stromende regen notabene. Onlangs brachten ze een nieuw album uit, Violence, dat ze o.a. lieten horen tijdens deze tour. Op het album staan weer geweldige nummers zoals Magazine, Violence en Nothingness. Gaat dat luisteren!

Vooruitblik mei

Deze maand gaan we een weekendje naar Berlijn voor een concert van Arctic Monkeys, die op 11 mei een nieuw album uitbrengen. Dan plakken we er natuurlijk een paar dagen aan vast.. Hopelijk wordt het dit keer een droog en zonnig weekend. Verder gaan we weer volop aan de slag in en rondom het huis; hopelijk kunnen we op korte termijn een loungebank voor op het terras maken én de hangmat ophangen die we in Mexico kochten. Laat de lente en die zon maar komen! :)

Hoe was jouw maand?

4 reacties

  1. Ik ben heel erg benieuwd naar je verhalen over Yucatan! Dat lijkt me echt zo’n mooi gebied om doorheen te reizen! Wat leuk dat je trouwens naar Berlijn reist voor een Arctic Monkeys concert – ik vroeg me al af wanneer ze eindelijk weer eens zouden gaan optreden. Ik heb ze jaren geleden gezien, en aangezien ik al hun cd’s goed vind zou ik ze graag nog een keer willen zien!

  2. Je geduld wordt wel op de proef gesteld met het kopen van een nieuwbouwhuis. Fijn dat jullie eindelijk de sleutel hebben. Succes met klussen. Jullie reis naar Mexico klinkt mooi en relaxed. Ik kan me voorstellen dat je daaraan toe was na de verhuizing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*