Reizen maakt mij dolgelukkig. Als ik niet op reis ben maar gewoon thuis, vind ik het heerlijk om weg te dromen over nieuwe bestemmingen en volgende avonturen. Het is dan ook niet zo gek dat ons huis vol staat met reisboeken en wereldkaarten. Een kaart waar ik bijvoorbeeld mooie herinneringen aan heb is de plaat van Java die we vanuit Indonesië mee naar huis namen. Een heel avontuur, maar we wisten hem heelhuids thuis te krijgen. Een mooie kaart van de hele wereld (afgezien van de welbekende scratchmap) had ik nog niet. Van wereldkaarten.nl mocht ik een kaart uitzoeken, en dat was nog best lastig kiezen…

Over wereldkaarten.nl

Wereldkaarten is een onderdeel van fotocadeau.nl, en biedt een uitgebreid assortiment van ruim 90 verschillende wereld-, land- en stadskaarten, in de meest uiteenlopende vormen. Op hout, canvas of zelfs op behang bijvoorbeeld. Ook een onderdeel van fotocadeau.nl is canvascompany.nl. Daar kun je terecht voor bijvoorbeeld een mooie foto op canvas, maar hoewel de naam dat niet doet vermoeden ook voor foto’s op plexiglas en forex.

Vintage wereldkaart

Ik heb er best even over gedaan om een kaart uit te zoeken. Het aanbod is namelijk tamelijk uitgebreid. Erg leuk vind ik bijvoorbeeld de kaarten van grote steden in Nederland, België en Duitsland, maar daar was ik dus niet echt naar op zoek. Uiteindelijk koos ik voor een schoolplaat wereldkaart met een vintage uitstraling. De kaart wordt geleverd met de houten latjes en er zit alvast een touwtje aan om hem op te hangen. Het geel-oranje-rode touw is iets te opvallend naar mijn smaak, maar het is gemakkelijk te vervangen. Het is een vrij grote kaart (100 x 73 cm), dus zelfs de kleinste landen zijn goed zichtbaar. De kleuren zijn mooi; niet te fel, maar wel sprekend. Al had de kaart van mij nog wel een iets meer vintage uitstraling mogen hebben. Misschien dat ie nog wat meer vervaagt als ik hem een paar dagen in de zon leg… Ik ben in ieder geval erg blij met deze wereldse toevoeging aan huis.


PS. Hij hangt nog niet aan de muur; er zijn nog zoveel kale muren in huis dat ik nog even het perfecte plekje moet bepalen ;-)

Bestelproces

Zoals je tegenwoordig wel mag verwachten van een webshop is het bestelproces erg eenvoudig. Je mikt je kaart in je mandje, betaalt per iDeal (of met creditcard, paypal of via overboeking), en een paar dagen later heb je je kaart in huis. Ik ontving mijn kaart keurig ingepakt in plastic in een stevige koker, waardoor deze tijdens het transport niet beschadigd kon raken. Perfect!

In samenwerking met wereldkaarten.nl. Canvascompany.nl is ook een onderdeel van fotocadeau.nl. Daar kun je terecht voor bijvoorbeeld een mooie foto op canvas, maar hoewel de naam dat niet doet vermoeden ook voor foto’s op plexiglas en forex.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*