Afgelopen week waren we in New York. 3 jaar geleden spendeerden we er ook al een paar dagen, en dat smaakte zeker naar meer. Reden genoeg dus om een ticket te boeken en wederom af te reizen naar the city that never sleeps.

De noodzaak om de échte highlights af te vinken was er nu een beetje af, waardoor we op een heel relaxed tempo nog veel meer van New York konden zien. We kwamen er nu bijvoorbeeld aan toe om het 9/11 museum te bezoeken (erg indrukwekkend!), om een film in een bioscoop te zien en om de trip naar Coney Island te maken. Naast heel veel hoogtepunten ook wat tegenvallers, zoals het Guggenheim museum (kleine collectie) en hamburgers van Five Guys (vanwaar die hype?). In dit fotodagboek neem ik je mee op onze avonturen. Verwacht binnenkort trouwens ook een fotoverslag van Ivo, om de stad door zijn ogen te zien.. ;-)

Chinatown, NYC
Restaurant Gelso & Grand in Little Italy
Werk van illustrator Andrea Kang
Weer eens wat anders dan zo’n saaie, witte deur
Babyfaces
Gave street art (die leeuw!) in de Lower East Side

Donuts van Dough Doughnuts. Niet echt bijzonder, wel enorm vullend. Zo vullend dat we ‘s avonds niet meer hoefden te eten, jammer!
Flatiron Building

Eten in een ouderwetse diner, de Lexington Candy Shop. Verwacht geen hoogstaande maaltijden, maar de stapel pannekoeken is zeker smakelijk. Check ook even de etalage met tientallen Coca Cola flesjes van over de hele wereld. Oh, en de mega ouderwetse website.
Taste the feeling

Toevallig liepen we langs Les Halles, het restaurant (gesloten in 2017) van Anthony Bourdain die op 8 juni een einde maakte aan z’n leven. Bij Les Halles lagen een heleboel bloemen en kaartjes zoals deze.
Half painted brick wall
Chinatown, NYC
Uitzicht op Manhattan vanuit het East River State Park in Williamsburg
Het East River State Park in Williamsburg
Shelter, Williamsburg
Williamsburg, Brooklyn
Tegeltjeswijsheid
Muhammad Ali, een werk van Brolga, een Australische illustrator die in Brooklyn, NYC woont. Op zijn website lees je meer over deze mural.
Op de veerboot naar DUMBO (Down Under the Manhattan Bridge Overpass).
Williamsburg Bridge
De Brooklyn Bridge, dé iconische brug waar je zeker even overheen moet wandelen
De Manhattan Bridge, gezien vanuit de wijk DUMBO
Een ijsje van de Brooklyn Ice Cream Factory. Vrij prijzig met $ 8 voor een bol, maar dan heb je wél lekker romig ijs én een schitterend uitzicht.
Travel partner in crime
Achter de schermen bij een artiest aan het werk, om de hoek van ons hotel
En dit is het resultaat van zijn werk..
We ontsnappen aan de drukte van de stad en pakken de metro naar Coney Island, in het zuiden van Brooklyn. Coney Island is puur vermaak, met een attractiepark, een mooie boardwalk en een fijn zandstrand.
Scream zone
Het is ook een geliefde plek voor fotoshoots. Bovenstaande dame moest doen alsof ze gék was op de hotdog van Nathan’s.

Op de achtergrond een New York City landmark, het Wonder Wheel
Ook op Coney Island is gave street art te vinden, zoals dit werk in het Luna Park

Love on Coney Island
Mooi: street art met een boodschap. Minder plastic en minder zooi in onze oceanen. Als we zo doorgaan is er in 2050 meer plastic dan vis te vinden.
Achter deze foto schuilt nog een mooie ontmoeting en een mooi verhaal. Daar kom ik nog op terug ;)
De beroemde hotdogs van Nathan’s, al meer dan 100 jaar een begrip in NYC
Subway in NYC
Uitzicht op NYC vanaf het High Line Park in Chelsea. Vroeger liep hier een spoorlijn op zo’n 10 meter hoogte boven straatniveau. Al jaren wordt dit spoor niet meer gebruikt, en de bewoners kwamen met het idee om er een park van te maken. En zo geschiedde in 2009. Het park is in totaal 2,3 kilometer lang.
High Line Park
Doorkijkje vanaf het High Line Park op de straten van New York

Where is the love? Dit is te vinden op de hoek van W 55th St en 6th Avenue
De typische gele taxi’s razen overal voorbij
Drie jaar geleden bezochten we ook het MoMa (Museum of Modern Art), en dat beviel zo goed dat we weer teruggingen. Wederom veel moois gezien.
Zoals dit werk van Van Gogh, ‘The Olive Trees’
Of deze van Monet, ‘ Agapanthus’

6 reacties

  1. Heerlijk verslag! Niks is zo fijn als oude plekken herbezoeken, om er met een frisse blik tegenaan te kijken maar ook om minder de druk te hebben om alles maar te moeten zien of doen. Althans dat vind ik haha. Nieuwe plekken ontdekken is natuurlijk ook tof, maar een bekende plek is toch nog net wat chiller!

    1. Helemaal met je eens! Ik zag dat jij zo’n fan bent van Edinburgh. Die stad staat ook nog op mijn lijstje, al zou ik vooral veel natuur willen zien in Schotland!

  2. Prachtige sfeerfoto’s weer Eva! Ik ben inmiddels 4 keer in NYC geweest maar nog zoveel meer te ontdekken! En de laatste keer is alweer 4 jaar geleden… zin om weer terug te gaan! Vond het Guggenheim trouwens ook vooral tof vanwege de architectuur: van de collectie toen staat me eigenlijk niet zoveel bij :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*