Al een tijdje ben ik op zoek naar de perfecte dagrugzak, voor mee op reis en tijdens langere wandelingen. Ik probeerde al eerder de Fjallraven High Coast Trail 26, maar die zat niet echt lekker en viel dus niet in de smaak. Campz benaderde me onlangs en van hen mocht ik een andere (dag)rugzak testen. Na lang wikken en wegen viel de keus op The North Face Borealis. De tas heb ik inmiddels goed kunnen testen en mijn plus- en minpunten lees je in deze review.

The North Face Borealis 28L

Een van de bekendste en populairste The North Face tassen is de Borealis. Hij is verkrijgbaar in veel verschillende kleurstellingen en kan gebruikt worden voor veel verschillende doeleinden. Wat The North Face zelf zegt over deze kekke tas:

“Onze bestverkopende Borealis-rugzak is nu verkrijgbaar met makkelijker toegankelijke vakken en een bijgewerkt ophangsysteem. Hiermee is de rugzak perfect voor het leven onderweg. Blijf flexibel dankzij het FlexVent™-ophangsysteem, voorzien van aangepaste, injectiegevormde schouderbanden en een gewatteerd mesh-rugachterpand met ruggengraatkanaal, voor veel comfort en ventilatie. Aan de binnenkant vind je een hoes om je laptop of tablet te beschermen tegen botsen. Daarnaast vind je hier handige vakken om je andere benodigdheden in te bewaren. Verwijder de tailleband en trek de koorden aan als je een lichtere last met je meetilt.”

De tas is gemaakt van Nylon en Polyester. De heupband is in breedte verstelbaar en afneembaar, de borstband is in hoogte verstelbaar. De elastische touwtjes op de voorkant kunnen als extra opbergmogelijkheid dienen; je kunt er bijvoorbeeld gemakkelijk een slaapzak in kwijt. Daarnaast vind je op de tas een drinkfleshouder, een knipperlichthouder, reflecterende elementen en een schoudergordel.

Pluspunten

  • Goede pasvorm: De tas zit lekker op de rug. Niet geheel onbelangrijk. De brede banden (injectiegevormde schouderbanden, wat dat ook mag betekenen) zitten goed en de tas voelt niet als een last, ondanks z’n gewicht.
  • Veel verschillende vakken: Ik hou ervan als een tas allerlei vakjes heeft voor kleine spulletjes. Er is een groot vak voor je laptop, waar ook ruimte is voor een jasje of trui bijvoorbeeld. In het vak daarvoor zit ook behoorlijk wat ruimte, maar vind je ook nog eens verschillende vakjes voor sleutels, telefoon, pasjes en ander klein spul. Voorop zit ook nog een klein vakje voor spullen waar je snel bij kan. Je drinkbeker of flesje kun je kwijt in de vakken aan de zijkant van de tas.
  • Ademend mesh-rugachterpand: Met deze hoge temperaturen bewijst zo’n ademend rugpand al gauw zijn voordeel. Het voorkomt een nat t-shirt en het loopt ook nog eens veel lekkerder.
  • Vakken met fleecevoering voor laptop en tablet/e-reader: Er is volop ruimte voor een laptop én een tablet of e-reader. Beide vakken zijn met fleece gevoerd, waardoor je je apparatuur veilig kunt vervoeren.

Minpunten

  • Groot formaat: Eerlijk is eerlijk, ik schrok toen ik de tas uitpakte. Het is best een behoorlijk ding, en dat had ik niet verwacht. Voordeel is wel dat er een heleboel in kan, maar met mijn lengte was een iets kleiner formaat beter geweest.
  • Blijft niet goed rechtop staan: Een klein irritatiepuntje: je kunt de tas niet goed op de grond zetten, want dan valt-ie naar voren. Je moet de tas dus altijd ergens tegenaan zetten.
  • Je kunt niet gemakkelijk bij je spullen: Ik vind het altijd fijn als ik iets uit mijn rugzak kan pakken, zonder dat ik deze af hoef te doen. Dat lukt helaas niet bij deze tas. Of het door de plaatsing van de ritsen of mijn korte armen (?) komt weet ik niet, maar een klein minpunt is het wel.
  • Gewicht: Met z’n 1260 gram toch best zwaar voor een rugzak. Zeker als iedere gram telt tijdens een lange tocht bijvoorbeeld. Ik heb er weinig last van gehad, maar ik kan me voorstellen dar je een andere tas kiest als je liever een lichtgewicht rugzak meesjouwt.

Prijs

De tas kost € 84,99 bij Campz.nl

Conclusie

Ondanks een aardig rijtje met minpunten ben ik toch heel enthousiast over deze tas. Ik heb hem nu in gebruik als werktas, omdat mijn laptop, toebehoren, opladers en persoonlijke spullen er gemakkelijk in passen. Tijdens een volgende backpackreis gaat deze tas ook zéker mee.

Is er nog iets dat jij wil weten over deze tas? Laat het horen in de comments!

2 reacties

  1. Hmm, ik vind hem inderdaad wel heel groot ogen. Het schiet ook niet op als hij dan ook nog eens zwaar is. Ik vind de zoektocht naar een goede dagrugzak heel vermoeiend! Haha de één is te groot, de ander te klein, als het formaat goed is kom je weer niet makkelijk bij je spullen… Eens zal ik een goed rugzak vinden, tot die tijd blijf ik tobben ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*