In 2,5 week verkennen we een klein deel van Mexico per auto. We maken een roadtrip over het schiereiland Yucatan. Met de prachtige zandstranden, rijke cultuur én goddelijk eten (hallo guacamole en fajitas!) wat mij betreft een perfecte bestemming voor een winterbreak. Bekijk in dit artikel de route van onze rondreis door Mexico. Lees ook: 25 foto’s waardoor jij ook naar Mexico (Yucatan) wilt

Tulum (3 nachten)

Aan het eind van de middag landen we in Cancun. Hier halen we direct onze auto op. Daarna rijden we door naar Tulum, onze eerste bestemming. De accommodaties in Tulum zijn wat duurder in vergelijking met andere bestemmingen in Yucatan, maar het is er wél erg fijn. Je vindt er gezellige beachclubs waar je heerlijk kunt relaxen en eten, hippe barretjes en restaurantjes én mooie stranden. Om het wat betaalbaarder te houden kun je het beste in Tulum-stad verblijven, in plaats van in een accommodatie aan het strand. Vanuit het centrum fiets of rijd je in no time naar het strand.

Accommodatie: We slapen in het kleinschalige Casa Santiago in Tulum. Het hotel ligt niet bepaald in een sfeervol buurtje, maar zodra je de poorten achter je sluit zie je daar niks meer van. De kamer is ruim, er is een zwembad met voldoende ligbedden en bij het ontbijt heb je genoeg keus.

route roadtrip mexico
Gezelligheid in Tulum

Bacalar (2 nachten)

Vanuit Tulum rijden we naar Bacalar. Bacalar is een knus plaatsje aan een paradijselijk meer met prachtig helder blauw water. Natuurlijk ontdek je dit stukje natuurpracht het beste vanaf het water. Je doet er dus verstandig aan een zeiltocht te boeken.

Accommodatie: Azul 36 is onze accommodatie en ligt in het centrum van Bacalar. We hebben een prima kamer op de begane grond. We lazen dat de kamers op de eerste verdieping een rieten dak hebben (in plaats van een gestuct plafond). Hierdoor kun je last hebben van muggen e.d. Vraag dus om een kamer op de begane grond.

route rondreis mexico

Campeche (2 nachten)

Tijdens onze reis slapen we 2 nachten in Campeche. Op dit= stadje ben ik een beetje verliefd geworden. Campeche is niet heel groot, maar wel héél gezellig en ontzettend kleurrijk. Mijn streetphotography-hart gaat er in ieder geval sneller van kloppen. Campeche is ook een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Maya-stad Edzna, op zo’n 50 kilometer van Campeche.

Accommodatie: We verblijven in hotel Socaire, een geweldige accommodatie. De kamers zijn smaakvol ingericht en zeer ruim, de ligging is fantastisch én er is een zwembad met ligbedden en hangmatten. Hoewel er genoeg leuke plekken in de buurt zijn om te eten, kun je voor een heerlijke lunch aan het zwembad ook bij het restaurantje in het hotel terecht.

Kleurrijke straatjes in Campeche

route roadtrip mexico

route roadtrip mexico

Mérida (2 nachten)

Mérida is een drukke stad waar je weinig aan mist als je hem overslaat wat ons betreft. Wel is Mérida een handig vertrekpunt voor het rijden van de Puuc-route, een route langs weinig bezochte Maya-steden.

Accommodatie: Slapen doen we in het statige El Gran hotel, dat is gevestigd in een prachtig, authentiek pand. De kamer is niet erg groot, maar biedt voldoende comfort.

Mérida
route roadtrip mexico

Valladolid (3 nachten)

In het gezellige Valladolid brengen we 3 nachten door. Vanuit dit stadje bezoeken we wereldwonder Chichén Itzá. Verder is er in de omgeving van Valladolid genoeg te doen. Zo kun je meerdere cenotes bezoeken of een roadtrip maken naar Las Coloradas (het roze meer). Tip: wat ons betreft zijn 2 nachten in Valladolid voldoende.

Accommodatietip: We verblijven in het fotogenieke Casa Marlene. De kamer en de badkamer zijn allebei zeer ruim en het zwembad is omgeven door groen. Aanrader!

route roadtrip mexico
route roadtrip mexico

Isla Holbox (4 nachten)

Onze reis sluiten we af op het paradijselijke Isla Holbox. Vanuit Valladolid rijden we in ongeveer 2 uur naar de haven. Met de ferry is het vervolgens nog een klein half uur, voordat je met je voeten in het zand staat. Op Isla Holbox kom je liggend op een strandbed of bungelend in een hangmat uitstekend tot rust. Enige nadeel? De vele muggen en zandvliegen die zich zelfs niet laten tegenhouden door een flinke laag insectenspray.

Accommodatietip: De eerste nacht slapen we in hotel Para Ti. Daarna verhuizen we naar Tierra Mia, een smaakvol ingericht boutique hotel, gelegen in een rustige omgeving.

route roadtrip mexico
Isla Holbox

Goed om te weten

    • Huur je een auto? Let dan goed op bij het tanken, zeker bij tankstations in de buurt van Cancun. Kijk mee of de tank helemaal wordt gevuld en tel je contant geld goed af zodat je zeker weet dat je het goede bedrag geeft. Wij werden voor het eerst opgelicht op reis..
    • Rondom en in dorpen en steden moet je goed oppassen voor enorm hoge drempels, de zogenaamde topes. Neem de drempel heel voorzichtig, want voor je het weet hangt je bumper op de grond. Gelukkig spreken we hier niet uit ervaring. Meestal staat er een duidelijk bord, maar lang niet altijd. Goed uitkijken dus.
    • Verwacht geen ontzettend boeiende uitzichten terwijl je van A naar B rijdt. De ritten zelf zijn vrij saai, omdat er tussen de steden/bestemmingen weinig te zien is en je vooral laag struikgewas ziet.
    • Een simkaart maakt je reis een heel stuk gemakkelijker. Wij vonden het vooral fijn om Google Maps te kunnen gebruiken en om te kunnen bellen als dat nodig zou zijn. Wij kochten er één in Tulum van AT&T. Voor 2 weken onbeperkt data en bellen betaalden we € 6 en het bereik was over het algemeen erg goed.

Heb je nog (praktische) vragen? Shoot! Artikelen over de verschillende plekken die we bezocht hebben tijdens onze reis volgen nog.

*Dit artikel bevat affiliate links

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*