Ga je voor een stedentrip naar Londen en wil je weten wat te doen in Londen? Lees hier mijn 10 beste tips voor bezienswaardigen en activiteiten (+ bonus-tip). Enjoy!

1. Verken Hyde Park

Op zoek naar een beetje groen in de stad? Ga dan naar Hyde Park. Dit park is één van de Royal Parks of London, en eigendom van de Britse koninklijke familie. Het park is zo’n 140 hectare groot en biedt genoeg vertier om je een paar uur te vermaken. Hier wordt onder andere gefrisbeed, gevoetbald, geluierd en gewandeld. Het water op? Dat kan! In Serpetine Lake kun je een waterfiets of een roeibootje huren. In de Speakers’ Corner vinden op zondagochtend de zogenaamde zeepkisttoespraken plaats. Heb je iets te verkondigen over welk onderwerp dan ook? Gebruik een zeepkist als je podium.

2. Shoppen op Portobello Road Market

Eén van de bekendste markten in Londen is de Portobello Road Market. De markt is op z’n grootst (en drukst) op zaterdag. Je vindt er onder andere antiek, groente & fruit en kleding en accessoires. Op andere dagen is de markt ook geopend, maar dan vind je er niet alle stalletjes. Op portobelloroad.co.uk/the-market kun je zien wat je kunt verwachten op welke dag. Overigens is de straat op zondag ook leuk om te bezoeken, zelfs zonder markt. De winkeltjes zijn open en er staan ook enkele kramen. Als je dan toch in de buurt bent, ga dan ook even lunchen bij Farm Girl. Je moet misschien even wachten totdat er plek is, maar je kunt er heerlijk eten!

3. Naar de bioscoop

Flink gewandeld en last van zeurende voeten? Plof neer in een comfortabele bioscoopstoel. Een aanrader is de Odeon London Haymarket. Iedere stoel kan in de ultieme relaxstand (lees: voeten omhoog en bijna plat). Kies voor een spannende actiefilm, zodat je niet het risico loopt in slaap te vallen. Tegenover deze bioscoop zit trouwens een Japanse supermarkt waar je lekkere snacks kunt inslaan zoals sushi en Japans snoepgoed.

4. Ontbijt bij The Breakfast Club

Bij The Breakfast Club weten ze wel hoe ze je een lekker ontbijtje moeten voorschotelen. What’s in a name. De ontbijtgerechten kun je de hele dag bestellen, en ‘s middags wordt de kaart aangevuld met goedgevulde wraps en broodjes. Voor goede boterhammen met avocado, pannenkoeken, wafels, spannende sapjes en ander lekkers moet je hier zijn.

5. Bezoek een voetbalwedstrijd

Voetbal is groot in Londen. Er spelen dan ook maar liefst 6 Londense voetbalclubs in de Premier League. Tijdens je bezoek is de kans groot dat er een club thuis speelt en dat je dus een wedstrijd kan bezoeken. Wij kochten kaartjes voor een wedstrijd van West Ham United. West Ham United speelt in het London Stadium dat gelegen is in het Queen Elizabeth Olympic Park.

6. Winkelen en snacken in de overdekte Old Spitalfields Market

De leukste overdekte markt is wat mij betreft Old Spitalfields Market in Shoreditch. De markt vindt plaats in een prachtig gebouw in Victoriaanse architectuur. Ideaal om te bezoeken als het regent dus. Verfijnde sieraden, hippe kookboeken, kaarten en posters, kleding, heerlijke zepen.. genoeg moois te vinden hier. Je kunt hier niet alleen goed shoppen, maar er zijn ook talloze restaurants en food stalls. Naan wraps, Pastéis de nata, hartige bowls, brownies en ga zo maar door. Naar buiten met een volle maag en een lege portemonnee dus.

7. Bezoek een van de vele (gratis) musea

Veel musea in Londen zijn gratis te bezoeken. Geen reden dus om de musea links te laten liggen tijdens je bezoek. Een aanrader is Tate Modern, een museum met moderne kunst. De entree is gratis, alleen voor speciale tentoonstellingen betaal je een toeslag. Ook de National Gallery is een bezoek waard. Hier vind je werk van grote namen zoals Michelangelo, Rembrandt, Monet en Van Gogh. De National Gallery is ook nog eens een plaatje om te zien, dus die mag je niet missen. Andere aanraders zijn het Natural History Museum en het British Museum.

8. Slenter over de Columbia Road Flower Market

In Londen vind je talloze markten: van foodmarkten zoals Borough Market tot markten waar je tweedehands kleding, interieurspullen en platen kunt kopen zoals Brick Lane Market. Een markt die net even anders is, is de Columbia Road Flower Market. De straat is bezaaid met kramen die de meest kleurrijke bloemen en planten verkopen. Van viooltjes tot bananenplanten en van pioenrozen tot bloemen voor in de bloembak. Je vindt het hier allemaal. Ga hier vooral naartoe om sfeer te proeven, en koop je planten lekker praktisch in Nederland.

9. Wandel over de Tower Bridge

De Tower Bridge hoort bij Londen, net zoals de Brooklyn Bridge écht bij New York hoort. De Tower Bridge moet je dan ook gezien (lees: bewandeld) hebben. De brug over de Theems is in 1894 al voltooid. Een oudje dus, maar een lust voor het oog.

10. Bekijk de Big Ben

Ook al zo iconisch: de Big Ben. De Big Ben mag zich rekenen tot de zwaarste klokken ter wereld en hangt in de klokkentoren van het Palace of Westminster. Een bezoek aan Londen is niet compleet zonder een blik geworpen te hebben op dit zwaargewicht.

Bonus: ook zo’n fan van kleurrijke street art? Ga dan op jacht naar de mooiste werken in Shoreditch. Of lees mijn tips voor de leukste hotspots in Shoreditch.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*