Je rondreis door Mexico starten of eindigen op het paradijselijke Isla Holbox? Dat is zeker een aanrader! Wij maakten een roadtrip door Mexico (Yucatan) en sloten onze reis af op Isla Holbox, een fotogeniek eiland voor de kust van Mexico en onderdeel van deelstaat Quintana Roo. Wat zijn onze tips? Waar moet je slapen en eten? Lees het in deze blog.

Hoe kom je er?

Wij komen vanuit Valladolid en rijden in zo’n 2 uur naar Chiquilá, de haven. Kom je vanuit Cancun? Dan doe je er ongeveer even lang over. In Chiquilá parkeren we onze auto bij één van de vele parkeerplaatsen voor zo’n 100 pesos per dag. Je kunt je met een fietstaxi naar de haven laten brengen, maar het is gemakkelijk te lopen. Heb je geen eigen auto? Dan kun je een bus nemen vanaf Cancun of Playa del Carmen naar Chiquilá.In de haven koop je een kaartje voor de ferry. Ieder half uur gaat er een boot. De overtochten worden door 2 maatschappijen uitgevoerd: Holbox Express en 9 Hermanos. Voor een kaartje betaal je 140 pesos per persoon (enkele reis). Na ongeveer 25 minuten sta je met je voeten op Isla Holbox, hello paradise!

Vervoer op Isla Holbox

Op Isla Holbox zul je nauwelijks auto’s zien rijden. De lokale bevolking verplaatst zich over het algemeen met een golfkarretje. Je kunt zelf ook zo’n golfkarretje huren, al kun je de meeste afstanden gemakkelijk te voet of per fiets afleggen.

tips isla holbox

Waar overnachten op Isla Holbox?

De prijzen liggen net als in Tulum wat hoger in vergelijking met andere plekken waar we verbleven. Toch kun je voor iedere budget een geschikt hostel of hotel vinden. Wij slapen één nacht in hotel Para Ti, waarbij je het gevoel hebt in een grote boomhut te slapen. Het zwembad is prachtig en er zijn verschillende (dak)terrassen waar je kunt chillen. Para Ti ligt op loopafstand van het “centrum” van Isla Holbox. Daarna verhuizen we naar hotel Tierra Mia, aangezien we deze accommodatie eerder al geboekt hadden. Tierra Mia is een kleinschalig boutique hotel op loopafstand van het heerlijke strand. Ook het ontbijt bij Tierra Mia is een vermelding waard: vers en gezond! Vooral de smoothiebowls vielen erg in de smaak.

Eten en drinken

Als we eenmaal een favoriet adres hebben gevonden, dan zijn we daar eigenlijk ook niet meer weg te slaan. Onderstaande plekjes hebben we dan ook meerdere keren bezocht, omdat het zo goed beviel.

Luuma
Luuma is een super sfeervol en hipper dan hip restaurant. Denk: grafische tegels, palmbomen, een rieten dak en knalgele barkrukken. Niet alleen de ambiance is goed, maar de gerechtjes mogen er ook zeer zeker zijn. Ook leuk: neem even een kijkje in het kleine winkeltje dat in het restaurant zit. Je vindt hier mooi spul voor in huis en leuke sieraden.

Mandarina Beach Club
We belanden heel toevallig bij Mandarina Beach Club, en daar zijn we achteraf heel blij mee. Het uitzicht over de knalblauwe zee, het witte strand en de wuivende palmbomen is al reden genoeg om hier te gaan zitten. ‘s Avonds is het natuurlijk donker, maar met de lampjes en gezellige aankleding ook een hele goede optie voor het diner.

We lazen ook veel positieve verhalen over ROOTS, waar je heerlijk pizza zou kunnen eten. Dat moesten wij natuurlijk ook ontdekken, maar we vonden ROOTS erg tegenvallen. Weinig sfeer, geen geweldige pizza en lauwwarme drankjes. Zo zie je maar dat je niet altijd moet afgaan op hotspot-lijstjes.. ;-)

isla holbox tips
Uitzicht vanaf Mandarina Beach Club

Leuk om te doen op Isla Holbox

Wat je moet doen op dit mooie eiland? Vooral niet te veel wat mij betreft. Wij vulden onze dagen met strandwandelingen, lezen, luieren in een hangmat, muziek luisteren en eten. Wil je iets meer doen? Dan zijn er genoeg mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld mee met de Three Islands tour, huur een fiets en verken het eiland, bekijk de zonsondergang op Punta Coco, spot walvishaaien (tussen mei en september) en ga op jacht naar mooie street art.

isla holbox tips
Eén van de bekendere murals op Isla Holbox

Praktische tips

Het is heus niet alleen maar paradijs op Isla Holbox. We hadden vooraf al gelezen dat er veel muggen op Isla Holbox zijn. En dat hebben we geweten. Ook al smeerden we ons van top tot teen in, ze wisten ons toch te vinden. Vooral tijdens zonsopgang en zonsondergang zijn er erg veel insecten en vliegjes. Wees daar dus op voorbereid en neem voldoende insectenspray mee.

Ook pinnen op Isla Holbox is een uitdaging. Er zijn wel een aantal pinautomaten, maar het is altijd maar de vraag of deze werken en hoeveel geld eruit komt. Zorg er daarom voor dat je genoeg cash geld meeneemt voor je gehele verblijf. En check vooraf of je de accommodatie bijvoorbeeld met kaart kunt betalen, of dat je daar ook cash geld voor moet reserveren.

tips isla holbox
isla holbox tips
tips isla holbox
isla holbox tips
Benieuwd naar een impressie van de foto's die ik tijdens mijn reizen maak?
> Mijn mooiste reisfoto's bekijk je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*