Avontuurlijk overnachten en niet al te veel toeristen tegenkomen? Dan moet je in het Mojave National Preserve zijn. Tijdens onze rondreis door het westen van de Verenigde Staten sliepen we een nachtje in het Mojave National Preserve. We hadden deze plek niet op ons lijstje staan, maar de medewerkster van het bedrijf waar we de camper huurden tipte deze plek aan ons. Het leek ons een mooie plek voordat we vanuit Joshua Tree National Park naar de Grand Canyon zouden rijden, en zo geschiedde.

Mojave National Preserve

Mojave National Preserve is een woestijnpark met uitgestrekte zandduinen, sintelkegels (vulkaan-type), Joshua trees en velden vol wapperende wildbloemen. Het park is ruim 6200 km² groot en ligt tussen Los Angeles en Las Vegas. We komen uit de richting van Joshua Tree National Park en nemen de afslag naar Essed Road vanaf Hwy 40. Essex Road is een verlaten weg en gaat dwars door Mojave National Preserve. Onderweg hebben we echt een ‘alleen op de wereld’-gevoel, we hebben de weg voor ons alleen.

Hole-in-the-Wall Campground

Via de website van de National Park Service zoeken we uit welke campings er zijn. Onze keus valt op Hole-in-the-Wall Campground, een camping op 1.340 meter hoogte met 35 plekken. De voorzieningen zijn minimaal: iedere plek heeft een fire ring en een picknicktafel, maar er is geen elektriciteit. Perfect! Terwijl we naar de camping rijden in de namiddag hebben we nog geen idee of er ook daadwerkelijk plek is. Een klein nadeel van campings op first come, first serve basis. Al blijft het wel lekker avontuurlijk zo.

Als we aankomen zien we heel wat lege kampeerplekken. We hebben we dus zelfs nog wat te kiezen. De camping is omgeven door vulkanische rotswanden en het uitzicht is vanaf iedere plek adembenemend, maar na een klein rondje gemaakt te hebben kiezen we uiteindelijk voor plek #10. We stoppen het benodigde bedrag ($ 12) in een envelopje en hangen het bijbehorende kaartje aan de paal bij onze plek. Simple as that!

Schitterende zonsondergangen en heldere sterrenhemels

Terwijl ik om me heen kijk besef ik dat je hier niet veel nodig hebt. Televisie? Internet? Ik mis het geen seconde. We klappen onze stoeltjes uit, trekken een koud drankje uit de koelkast en genieten in stilte. Zwijmelen weg bij een mooie zonsondergang. Vallen aan op wraps met guacamole, salsa en bonen (en het smaakt als een sterrenmaal). Léven.

Als het eenmaal pikkedonker is geworden, pakken we de camera en het statief zodat we de sterrenhemel vast kunnen leggen. Het is nog behoorlijk lastig, maar het eerste resultaat mag er zijn. Ik had nog wel even door kunnen gaan, totdat we zó schrikken van het geluid van een beest dat we niet weten hoe snel we onze camper in moeten vluchten. Tot op de dag van vandaag hebben we geen idee wat het nu was..

Praktische informatie

Mojave National Preserve ligt op ongeveer 2,5 uur rijden van Los Angeles en 1 uur van Las Vegas. Vanuit Joshua Tree NP ben je er in ongeveer anderhalf uur. Ga goed voorbereid op pad: zorg voor voldoende water (zowel in de auto als tijdens een hike). Aangeraden wordt bijna 4 liter per persoon per dag. Ben je er in de zomer? Dan kan het er goed heet worden. Doe dus rustig aan op de warmste uren van de dag, draag anti-zonnebrand, een pet/hoed en een zonnebril. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*