Ga je op avontuur in Yucatan, Mexico? Neem dan zeker Laguna Bacalar op in je reisschema. Dit azuurblauwe, paradijselijke meer was één van de verrassingen tijdens onze rondreis. De ideale manier om Laguna Bacalar in al haar pracht te bewonderen? Boek een zeiltocht en ga het water op.

Laguna Bacalar, meer van 7 tinten blauw

Een andere naam voor Laguna Bacalar is ook wel ‘La Laguna de los Siete Colores’. Als je die Spaanse woorden in het Nederlands vertaald krijg je ‘Het meer van de 7 kleuren’. En dat kun je met eigen ogen aanschouwen. Op sommige plekken is het water knalblauw, op andere plekken weer wat donkerder of weer wat lichter. Welke kleur het ook heeft: het water is belachelijk helder en super mooi.

Must do: zeilen op Laguna Bacalar

Natuurlijk. Het meer aanschouwen vanaf een tropisch terras met een cocktail in de hand is heerlijk. Maar om het meer in al z’n glorie te zien, moet je toch echt het water op. Na een zoektocht op internet komen we uit bij Bacalar Sailing. Reserveren kan vaak gewoon op de dag zelf. Je kunt een groepstour boeken, maar ook een privé-tour als je dat liever hebt. Je betaalt dan wel een hogere prijs voor de tour. Wij boeken een groepstour, maar blijken uiteindelijk maar met z’n tweeën te zijn, plus de gids/zeiler.

Bij vertrek blijken we op pad te gaan met een catamaran. Onze spullen worden in waterdichte tassen gestopt, en dat is maar goed ook. Binnen een mum van tijd zijn we compleet doorweekt. Het is ontzettend gaaf om over het water te razen en de adrenaline giert door onze lijven. We stoppen op meerdere plekken: om te zwemmen, te snorkelen of gewoon even te relaxen. Op sommige plekken is het behoorlijk diep, terwijl je op andere plekken maar tot je enkels in het water staat.

De tour met Bacalar Sailing duurt een kleine 2 uur. Per persoon betaal je voor een groepstour 600 pesos, ongeveer € 27. Snorkels, waterdichte tassen, water en vers fruit zijn bij deze prijs inbegrepen.

Praktische informatie over Bacalar

Bacalar zelf stelt niet zoveel voor. Wat ons betreft zijn 1 of 2 nachten, afhankelijk van hoe laat je aankomt, voldoende. Bacalar is gemakkelijk bereikbaar per auto. Vanuit Tulum deden wij er een kleine 2,5 uur over. Ook met het openbaar vervoer kun je er komen. Kijk voor de vertrektijden en de kosten op ado.com.mx. ADO is een grote busmaatschappij in Mexico met een uitgebreid netwerk.

Accommodatie-tip: Azul 36, in het centrum van Bacalar. We lazen dat de kamers op de eerste verdieping een rieten dak hebben (in plaats van een gestuct plafond). Hierdoor kun je last hebben van muggen. Vraag bij het reserveren dus om een kamer op de begane grond.

Restaurant-tip: Ga gezellig lunchen en/of dineren bij La Playita, op ongeveer 2 minuten lopen van Azul 36. Er is ruime keuze, de cocktails en het eten zijn goed en het is er super sfeervol. Ook een goede optie is Enamora, waar je voor een gezond en smaakvol ontbijt kunt aanschuiven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*