Oorspronkelijk was Santa Barbara niet opgenomen in onze planning, maar met een camper ben je nou eenmaal heel flexibel. We besloten dus naar Santa Barbara te gaan om ons onder te dompelen in de Californian lifestyle voordat we terug zouden rijden naar Los Angeles. Om heel eerlijk te zijn waren we die camper wel een beetje beu, en zo belandden we via Airbnb in een super tof appartement in een buitenwijk van Santa Barbara. Met ook nog eens een heel enthousiaste host boordevol goede tips. Zoals Airbnb ooit bedoeld was.. ;-) Waar moet je naartoe in Santa Barbara? Lees het in deze post.

Santa Barbara

Santa Barbara, de hoofdstad van het zonovergoten Californië, ligt aan de kust van de Grote Oceaan. De stad ligt tussen de oceaan en Los Padres National Forest met het Santa Ynez gebergte. De stad dankt haar naam aan de heilige Barbara, en is opgericht door de Spaanse Franciscanen. Na een zware aardbeving in 1925 bleef de stad zwaar beschadigd achter. De stad moest opnieuw opgebouwd worden, en wel in mediterraanse stijl. Daardoor heeft de stad nu een ietwat Europees karakter.

Wat te doen in Santa Barbara?

#1 Antiek shoppen bij Antique alley en Punch

Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een kustplaats als Santa Barbara, maar daardoor juist zo verrassend en leuk om te doen. Snuffelen tussen oude Amerikaanse nummerplaten, kleding, vintage fotocamera’s, antieke playboys, sieraden en andere snuisterijen. De leukste vind je op State Street: Antique Alley (706 State St) en Punch (1223 State St).

tips santa barbara
tips santa barbara

#2 Een concert bijwonen in de Santa Barbara Bowl

Zelf hebben we dit niet gedaan, maar volgens George, onze Airbnb-host, een must als je in Santa Barbara bent. De Santa Barbara bowl is een outdoor amphitheater waar regelmatig concerten worden gegeven in de zomer (apr-okt). En in de bowl staan zeker niet de minste namen. Dit jaar stonden bijvoorbeeld the National, Katy Perry, alt-J en LCD Soundsystem op het podium.

#3 Beklim de clock tower (court house)

Ik ben een groot fan van het beklimmen van torens, kathedralen en andere hoge uitkijkpunten. Niet dat ik het traplopen of klimmen zelf nou zo fantastisch vind, maar wél het uitzicht waarmee je wordt beloond. Dat was in Santa Barbara niet anders. Vanaf de clock tower zie je de stad mooi vanuit vogelperspectief, én heb je zicht op de bergen en de oceaan.

tips santa barbara
tips santa barbara
tips santa barbara
tips santa barbara

#4 Ga shoppen in State street

Naast de eerdergenoemde antiekwinkels, vind je op State Street een heleboel andere toffe zaken. Hier liggen de winkels van bekende merken, maar ook talloze unieke winkeltjes, zoals één met snoep in de meest uiteenlopende smaken (butter-popcorn, hmmmm). Toe aan een break? Dan zit je in State Street ook goed voor lekkere koffie en gezonde baksels (zoals bij The French Press).

tips santa barbara
tips santa barbara

#5 Flaneer op een van de mooie stranden

Laten we eerlijk zijn: als je in Santa Barbara bent, wil je ook gewoon flaneren over het strand, toch? Butterfly beach, Hendry’s beach en Santa Claus beach zijn wat George betreft je beste opties. Wij reden naar Hendry’s beach, waar het inderdaad erg fijn toeven was. Surfers, mensen met honden, bakkende bejaarden; een eclectisch gezelschap en daarom zo leuk.

tips santa barbara
tips santa barbara

#6 Fijne happen en drankjes in de Funk zone

Na een heleboel simpele camping maaltijden, vonden we het ook wel weer erg fijn om ons leuk aan te kleden en ergens te gaan eten. Hip en happening is The Funk Zone, gelegen tussen de Grote Oceaan en Highway 101. In The Funk Zone vind je hippe boetieks, brouwerijen, kunstgalleries en restaurantjes. Oude pakhuizen en graffiti geven deze wijk smoel. Ga naar Lucky Penny voor heerlijke pizza in een sfeervolle setting (outdoor) of naar The Lark voor een wat chiquer diner.

Lijkt het jou wat, Santa Barbara?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*