Voordat ik vooruitblik naar 2019 (hallo mooie plannen!) blik ik in een aantal blogs traditiegetrouw eerst terug op dit jaar. Ik trap af met (hoe kan het ook anders?) mijn jaar in reizen. Ik bezocht dit jaar 3 nieuwe bestemmingen (Valencia, Mexico en Toscane) en ging terug naar favorieten als Berlijn en New York.

Valencia – januari

In januari brachten we een paar dagen door in het zonnige Valencia. Ideaal om de kou in Nederland even te ontvluchten. Valencia is ontzettend leuk: het heeft een oud en sfeervol centrum, je kunt de stad perfect op de fiets of te voet ontdekken, er zijn goede restaurants in overvloed én je staat zo met je voeten op het strand. In mijn visual diary zie je de stad in beeld, en ik deelde mijn tips voor een weekend Valencia.

Mexico – april

In april maakten we een roadtrip door Yucatan, Mexico. We twijfelden tussen Guatemala en Mexico, maar kozen uiteindelijk voor Mexico. We wilden het een beetje rustig aan doen, en dat matchte niet helemaal met mijn ideeën voor Guatemala (vulcanen beklimmen, hiken!). En Mexico viel zeker niet tegen. Nadat we onze huurauto hadden opgehaald reden we naar Tulum, om via Bacalar, Campeche, Mérida en Valladolid naar eindpunt Isla Holbox te reizen. Als ik terugdenk aan Mexico denk ik aan liters guacamole, kleurrijke steden, het bezoeken van Mayasteden en een laidback sfeertje.

Verschenen blogs over Mexico
Tips voor een ultiem bezoek aan Chichén Itzá
Route roadtrip Mexico (2,5 week Yucatan)
25 foto’s waardoor jij ook naar Mexico wilt
Doen: volg de Puuc Route langs verschillende Maya-steden
Must do: zeilen op Laguna Bacalar
Isla Holbox: tips en favoriete adressen
Scams Mexico: hoe ik voor de 1e keer in 15 jaar reizen gescamd werd…

Berlijn – mei en december

Een tripje naar Berlijn kan natuurlijk niet ontbreken. In 2018 kwamen we er 2 keer: één keer in mei (voor een concert van Arctic Monkeys) en één keer in december. Omdat ik er regelmatig kom neem ik minder vaak m’n zware camera mee op pad. Aan de ene kant heel jammer omdat ik minder fotomateriaal heb, aan de andere kant ook wel weer heel lekker en bevrijdend. Ook hebben we niet meer heel erg de behoefte om bezienswaardigheden te bezoeken, maar vinden we het vooral fijn om er gewoon te ‘zijn’. Nieuwe restaurants en koffietentjes ontdekken doen we wel graag, dus houd zeker de City Guide Berlijn in de gaten voor nieuwe adresjes.

New York – juni

In juni bezochten we (samen) voor de 2e keer New York. De vorige keer logeerden we in Bushwick (Brooklyn), deze keer vertoefden we in Queens. Prima uitvalsbasis en met de metro sta je zo in hartje Manhattan. We slenterden door Chinatown, Little Italy en de Lower East Side, bezochten het 9/11 museum, aten een hotdog op Coney Island, gingen naar de bioscoop en hadden het kortom gewoon heel fijn. We hoefden niet per se dingen te doen, dus dat maakte dit tripje heel relaxed. Er verschenen twee visual diary’s (die van mij en die van Ivo), en ik deelde een verhaal achter een foto, genomen op Coney Island.

Toscane, Italië – september

Italië. De eerste bestemming die ons allebei een beetje tegenviel. Tuurlijk, die auto-inbraak drukte ook wel zijn stempel op de reis, maar Toscane was het niet voor ons. Mooie landschappen, zeker, maar voor ons te weinig variatie. Tel daarbij het irritante weggedrag, tegenvallende prijs/kwaliteit-verhouding van veel accommodaties en meerdere keren onvriendelijke service in de horeca bij op, en je komt niet tot een super positief oordeel. Gelukkig hadden we het samen wel heel gezellig.. ;-)

Verschenen blogs over Toscane
Route: Toscane roadtrip
Autorijden in Italië: praktische tips
Fotoverslag: hoogtepunten van Toscane
7 x doen in Lucca

C’est ca! Ben jij dit jaar op reis geweest? En wat was jouw favoriete bestemming?

8 reacties

  1. Mooie reizen heb je gemaakt. Hopelijk heeft 2019 weer veel moois in petto. Ik ben dit jaar naar Canada, Lyon en Tenerife geweest. Waarvan Canada toch wel het hoogtepunt was. Voor 2019 laten de plannen nog even op zich wachten, omdat ik niet weet wanneer ik ga verhuizen naar Antwerpen. Dat er uiteindelijk plannen komen, is zeker.

  2. Dat is een behoorlijk goed reisjaar zeg! Ah Mexico, mijn all time favorite. Ik ben er al lang niet meer geweest, maar was met jouw blogs toch weer even in dat mooie land. Moet maar weer eens terug, want heb Baja California nog niet gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*