Aan het begin van vorige maand (vorig jaar alweer!) waren we een weekendje in Berlijn. Dit keer verbleven we eens niet in Prenzlauerberg, Kreuzberg of Friedrichshain maar in een zijstraat van de Kurfürstendamm, één van de belangrijkste winkelstraten in Berlijn. Al betekent dat niet meteen de gezelligste. Hier vind je vooral veel luxe winkels en designer boetieks. Terug naar het hotel: we slapen 2 nachten in Hotel Henri*, een boutique hotel in Franse sferen.

Hotel Henri

Zodra je de deuren van het indrukwekkende pand doorloopt, vergeet je dat je je in Berlijn bevindt. Het pand uit 1800 straalt grandeur uit, en de inrichting sluit daar compleet op aan. Klassieke fauteuils, rijke kleuren, visgraatvloeren, antieke lijsten en goudkleurige accessoires geven je het gevoel een klassiek hotel in Parijs te zijn binnengewandeld.

Ga je naar Berlijn en ben je op zoek naar leuke adressen? Bekijk dan de City Guide.

De kamers

Je kunt verschillende type kamers boeken. De goedkoopste kamers zijn de zogenaamde ‘Kabinett rooms’. Deze kamers meten 14 tot 17 vierkante meter, hebben een klein bureautje, een waterkoker en een koffiezetapparaat en een goed formaat badkamer. Wij sliepen in een Kabinett room. We vonden de kamer ietwat aan de krappe kant, maar de gezellige sfeer maakt een hoop goed. De vanaf-prijs is € 98 per nacht. De ‘Les Chambres’ zijn een slag groter (17 tot 22 vierkante meter) en kosten € 108 per nacht. Daarnaast heb je nog ‘Salon rooms’ en kamers in een bepaald thema. Bekijk voor meer informatie over de kamers de website van Hotel Henri.

Het ontbijt

Het ontbijt wordt geserveerd in buffetvorm en is zoals je mag verwachten in een hotel. Er is voldoende keuze: croissants, vers brood, yoghurt, fruit, roerei met bacon, vleeswaren en kaas, goede koffie en verse sappen. Er zijn voldoende zitplekken waar je ook genoeg ruimte hebt om ouderwets de (XXL) krant te kunnen lezen.

Per persoon betaal je voor het ontbijtbuffet € 16. Het wordt geserveerd van 6:30 tot 11:00 uur, en in het weekend van 7:30 tot 11:30 uur.

Locatie en praktische informatie

Het hotel ligt midden in het winkelgebied. Je vindt er heus niet alleen luxe winkels, maar ook winkels zoals Urban Outfitters, Arket en & Other Stories. Ook het hippe Bikini Berlin (concept shopping mall) ligt op loopafstand, als ook de musea C/O Berlin en Museum für Fotografie. Om de hoek ligt daarnaast U-Bahn station Kurfürstendamm, van waaruit je de directe lijn (U1) naar Warschauer Str. kan nemen (Friedrichshain) en de onderweg op verschillende stations in Kreuzberg stopt.

Wil je een kamer in het hotel boeken? Dan kan dat direct via de website of via een site zoals Booking. Het adres van Hotel Henri is Meinekestraße 9. Op zondagen parkeer je hier gratis voor de deur. Wij parkeerden onze auto op de Prinzregentenstraße waar je op alle dagen gratis kunt parkeren. In een kleine 15 minuten wandel je naar het hotel.

Ga je met de auto naar Berlijn? Let er dan wel op dat je een milieusticker op je ruit hebt zitten. Meer informatie daarover lees je op de site van de ANWB. Komt je auto niet in aanmerking voor zo’n milieusticker? Parkeer dan (gratis) bij S-Bahn station Nikolassee, en neem vanaf daar de S-Bahn naar het centrum.

* We sliepen één nacht op uitnodiging in het hotel, de andere nacht betaalden we zelf.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*